Thunder Wolves
Skrevs 2013-07-03 16:46:00 av Andreas Göransson
Thunder Wolves bjuder upp till en härligt actionsprakande nostalgitripp som är svår att ogilla.
Action har för mig alltid handlat om tre enkla saker: Eld, töntiga one-liners och överdrivet maskulina män. Detta har varit något jag avnjutit mångt och mycket av sedan jag såg min första film med Arnold Schwartzenegger under tidigt nittiotal. Dessvärre har jag inte haft samma upplevelser med spelmediet, åtminstone inte under de senaste åren. I min bok tar actionspelsgenren sig själv på stort allvar.
thunder200
Kompromisslös underhållning
I helikopterspelet Thunder Wolves blir jag däremot överraskad. Med hårdrock, explosioner och missiler hyllar Most Wanted Entertainment kompromisslöst underhållningsvärdet i att spränga saker. Det känns, trots det något uttjatade temat, väldigt fräscht och friskt.
   Bara en sak som att träningsläget inleds med en anekdot om att en av huvudpersonerna öppnade eld mot en fotbollsplan med anledningen att fotboll inte är manligt nog räcker för att ge en bild av spelets humor.

1
Helikopteraction har inte varit så här roligt på länge.
Trial and Error som inte stör
Thunder Wolves för tankarna tillbaka till Duke Nukems glansdagar. Men till skillnad från hertigens senaste spel (Duke Nukem Forever) känns de larviga inslagen aldrig malplacerade eller uttjatade. Thunder Wolves är ett spel i sann förlegad actionanda, både spelmekaniskt och rent grafiskt.
   Kontrollmässigt är det helt hopplöst. Att styra en helikopter tar tid att lära sig och det märks hur tänket i det här fallet varit. I Thunder Wolves tar det helt enkelt tid att bli bra.
Var noga med vilka missiler du väljer
I vapenarsenalen finns en kulspruta och flera missiler av olika slag. Av sistnämnda gäller det att tänka sig för innan man väljer sort. Beroende på vilken fiende man möter är dessa bra på sina vis. Striderna kan nämligen vara ohyggligt besvärliga och när man exempelvis möter en fiende som är bra på att manövrera sin helikopter är det ingen bra idé att skjuta målsökande missiler. Dessa kan snabbt vända sig mot en själv vilket orsakar en hel del onödiga dödsfall och man tvingas börja om från början.


Överdrivet bombastiskt
Bland övriga fiender finns så klart de obligatoriska marktrupperna. I Thunder Wolves är det en ren fröjd att plöja horder av dessa och ösa på med dödligt krut. Halva charmen med spelet är nämligen att spränga så mycket som möjligt. Tack vare den överdrivna inramningen är det bra mycket roligare att skjuta sönder stridsvagnar i Thunder Wolves än vad det är att strida mot femtioelva nazister i Call of Duty.
thunder-wolves-pc-1346938790-002
Thunder Wolves försöker inte vara bäst i klassen. Men det gör inget för spelkänslan är riktigt hög.
Bra variation på banorna
Nivåmässigt bjuder det här spelet på en bred variation trots den ringa speltiden på drygt fyra timmar. Man får flyga över land och hav i jakten på att klara av sitt uppdrag, samt att man på vissa punkter i spelet färdas under jorden med sin helikopter.


   Thunder Wolves är kort och gott en inte allt för seriös nostalgitripp. Det är även en härlig flirt med dåtidens trial and error-baserade äventyr, och Most Wanted Entertainment har gjort ett bra jobb med att balansera det bombastiska med det charmigt töntiga. Spelet kunde ha varit en aningen längre men för de flesta lär de 13 banorna släcka förstörelsetörsten.
Vi fick en nedladdningskod av Evolve PR.
457634_10150760145764673_2144536527_o

offline EG_Andreas

27-årig exilskåning med fäbless för tv-spel och allsköns japansk kultur. Driver Eurogamer.se.
Genre
Action
Utvecklare
Most Wanted Entertainment
Plattform
Xbox 360
Release
2013-05-15
Sammanfattning
plus
  1. Härligt actionröjigt.
  2. Skön självdistans.
  3. Trevlig vapenarsenal.
minus
  1. Stundtals jobbig kontroll.
  2. Ganska kort.
  3. Inget grafiskt under.
7

Slutsats

Thunder Wolves är en frisk fläkt i en ganska tråkig genre. Med sitt flirtande med den nostalgiska publiken gör spelet ingen stor sak av att det är överdrivet, fånigt och ganska larvigt. Trots sin korta speltid levererar spelet ren och skär underhållning, precis så som action ska vara.
#inlineditbutton