Devils Attorney
Skrevs 2012-10-26 06:13:00 av Magnus Enarsson
Frige brottslingar, tjäna pengar och må bra över det.
Phoenix Wright-serien tillhör en ganska ovanlig kategori spel som utspelar sig i rättssalen. De svenska spelutvecklarna 1337 Game Design har dock tagit modet till sig och skapat Devil's Attorney, ett turbaserat strategispel där du tar dig an rollen som försvarsdvokaten Max McMann. Twisten är att istället för att sätta dit brottslingar, försöka hjälpa dem att nöta ner åklagaren och få dem fria, fast mot en stor summa pengar givetvis.
DevilsA
Det bekymmerslösa 80-talet
Devil's Attorneys estetik fullkomligt andas bekymmerslös 80-talsnostalgi som spottar ljusa och sliskiga färger i ansiktet på dig. Redan vid introt rycks man med i en ironisk popdänga som hyllar den samvetslöse Max McMann och det går inget annat än att dra på smilbanden och nynna med. Spelets premiss och upplägg är enkelt. Genom att spendera ett begränsat antal action points på olika färdigheter ska man försöka förstöra all trovärdighet som eventuella vittnen, bevismaterial eller advokater har att komma med mot dina klienter. Under hela rättegången representerar också en mätare hur fallet går. När varje rond är slut "anfaller" alla på åklagarsidan vilket får mätaren att sjunka. Skulle den nå botten innan man lyckats oskadligöra samtliga personer eller objekt, förlorar man fallet.
Tjäna pengar och väx som människa
Lyckas man frigöra sina klienter belönas man med pengar och hinner man knäcka fallet innan en viss rond får man en rejäl bonus. Pengarna kan sedan spenderas på möbler eller kläder som höjer ditt värde i antingen materialism, dekadens eller fåfänga, vilket i sin tur låser upp nya färdigheter att använda.
Devils-Attorney-Use-various-weapons-to-defeat-the-witnesses-evidence-and-prosecutor
I rättssalen gäller det att nöta bort varje person och objekts trovärdighet för vinna fallet.
Högre svårighetsgrad
Det är svårt att inte tycka om Devil's Attorney då spelet känns genomarbetat och har en härligt komisk atmosfär som är tilltalande. Även ordväxlingarna mellan Max McMann och advokaterna är välskrivna och många gånger riktigt roliga. Spelets största problem är att svårighetsgraden tar på tok för lång tid på sig att bli utmanande. Det har heller aldrig hänt att jag misslyckats med att kamma hem en bonus, vilket illustrerar problemet ganska väl. Det går dock att justera svårighetsgraden uppåt ett snäpp, men spelet skulle ändå gynnas av att det balanserats annorlunda. När väl svårighetsgraden hinner ikapp är det dock en rolig tankenöt som kräver taktik.
Djupare spelmekanik
Det hade inte skadat om spelmekaniken hade haft ännu ett lager där man till exempel får vara med och slå hål på resonemang eller göra de verbala snytingarna mellan Max McMann och advokaterna till något som kan spela roll för varje enskilt fall. Devil's Attorney är utan tvekan ett bra strategispel som är lätt att fördriva tiden med, men det något simpla upplägget gör att man bara engageras stötvis.
Vi fick spelet av 1337 Game Design.
jag

offline Magnus Enarsson

En trevlig grabb från Skövde som nu mera bor i Stockholm efter en tid som reporter för Sveriges Radio P4 - Skaraborg. Jobbar som klippassistent på Digitala medier inom TV4, men är även utbild...
8356c344fa425b78cbfe2d3ea7113fdc
Genre
Strategi,Turbaserat
Utgivare
1337 Game Design
Utvecklare
1337 Game Design
Plattform
Android, iPhone/iPod
Release
Ute nu
Sammanfattning
plus
  1. Härlig atmosfär
  2. Max McMann
  3. Roliga ordväxlingar
  4. Kul strategi när svårigheten blir högre
  5. Färdighetssystemet
minus
  1. Lite för simpel spelmekanik
  2. Tar för lång tid att bli svårt
  3. Engagerar inte under längre tid
7

Slutsats

Det är svårt att inte tycka om Devil's Attorney då spelet känns genomarbetat och har en härligt komisk atmosfär som är tilltalande. Det hade dock inte skadat om spelmekaniken hade haft ännu ett lager där man till exempel får vara med och slå hål på resonemang eller göra de verbala snytingarna mellan Max McMann och advokatern till något som kan spela roll för varje enskilt fall. Devil's Attorney är utan tvekan ett bra strategispel som är lätt att fördriva tiden med, men det något simpla upplägget gör att man bara engageras stötvis.
devils-attorny-thumb200
#inlineditbutton