Bad Piggies
Skrevs 2012-10-04 19:06:00 av Erik Hansson
Angry Birds fiender visar sig vara konstruktiva.
Medan de arga fåglarna bara förstör visar sig de elaka grisarna från Angry Birds vara betydligt mer konstruktiva. Deras spel går ut på att bygga enkla farkoster och sedan se till att de med hjälp av konstruktionerna kan ta sig i mål.
bad-piggies-420
Två moment
Spelandet består av två moment. Först ska farkosten byggas utifrån ett visst antal fack. Varje fack kan innehålla en eller flera delar. Till exempel en låda, ett hjulpar, en propeller eller ballonger.
   När du byggt ditt fordon börjar nästa segment som består av att försöka komma i mål. På vissa banor sköter den imponerande funktionella fysikmotorn allt jobb själv, men ibland måste du vara aktiv genom att aktivera farkostens olika föremål.
Starta fläkten
Det kan röra sig om att starta fläkten för att din ballongupphängda låda ska driva åt rätt håll eller spräcka en ballong för att lådan ska sjunka något. Ibland krävs aktivt och intensivt tryckande för att lyckas följa banan, oftast är det dock själva konstruktionen som är det knepiga.
IMG_4189
Bygg en farkost som du ska lyckas ta dig i mål med. Det är grundkonceptet för Bad Piggies.
En eller tre stjärnor
De flesta banor kan klaras enkelt med en stjärna i betyg, men för att få alla tre krävs en välplanerad farkost och en genomtänkt rutt. Ibland måste du klara banan tillräckligt snabbt och ibland måste du ta dig till svårtillgängliga platser innan du passerar mållinjen.
I klass med arga fåglar
Bad Piggies blandar på detta sätt logistiskt tänkande och fingerfärdighet på ett lyckat sätt. Svårighetsgraden är stundtals väldigt ojämn och svåra och lätta banor blandas hej vilt, men när Bad Piggies kräver lite lagom tankemöda är det faktiskt i klass med de arga fåglarnas titel och det är betydligt mer kreativt.
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
2d66784986ca5209bbe8bae86782b4df
Genre
Plattform,Problemlösning
Utgivare
Rovio
Utvecklare
Rovio
Plattform
iPhone/iPod, iPad, Android
Release
2012-09-27
Sammanfattning
plus
  1. Smart upplägg
  2. Kreativt
  3. Välfungerande fysikmotor
  4. Lätt att förstå, svårt att ta alla stjärnor
minus
  1. Ojämn svårighetsgrad
  2. Vissa banor är långtråkiga
  3. Viss mättnad inträffar efter ett tag
7

Slutsats

Medan de arga fåglarna bara förstör visar sig de elaka grisarna från Angry Birds vara betydligt mer konstruktiva. Deras spel går ut på att bygga enkla farkoster och sedan se till att de med hjälp av konstruktionerna kan ta sig i mål. Det kan behöva byggas en rejäl bil med motorer och flera hjulpar eller att bygga en enkel låda som tas till skyn med hjälp av ballonger och en fläkt. Svårighetsgraden är stundtals väldigt ojämn och svåra och lätta banor blandas hej vilt, men när Bad Piggies kräver lite lagom tankemöda är det faktiskt i klass med de arga fåglarnas titel och är betydligt mer kreativt.
Bilder
badpiggies_1
badpiggies_2
badpiggies_3
badpiggies_5
badpiggies_4
IMG_4124
IMG_4123
IMG_4187
IMG_4189
IMG_4188
badpiggies200
#inlineditbutton