Supermagical
Skrevs 2012-09-20 09:25:00 av Erik Hansson
Puzzle Bobble-klon med uppgraderingar och butiker.
Skjut bollar på andra bollar av samma färg så att de försvinner. Upplägget är gammalt som gatan, men Puzzle Quest-serien, War Games och många andra spel har visat att gamla pusselkoncept kan fungera utmärkt i ny kostym. Så också i Supermagicals fall. Här kan du påverka färgerna som laddas i din skjutare med hjälp av godis och få hjälp av magiska föremål i de lite knepigare banorna. Och lite mikrotransaktioner såklart.
supermagical420
Olika banor på samma tema
De flesta banorna går helt enkelt ut på att rensa bort alla bollar på spelplanen innan de kommer för nära. De flyttas nämligen en rad närmre med jämna mellanrum. Ibland kommer det enkla problemlösningsbanor och ibland är tidspressen extra stor. Det finns också märkliga bossfighter där man ska svara på tre frågor. Vid fel svar tvingas man spela en kort, vilket känns alldeles för enkelt.
Somnat över bibeln?
Handlingen om en häxa som ska rädda sina syskon som börjat hänge sig åt dödssynderna verkar skriven för sexåringar som somnar över bibeln varje kväll. Det sväljer jag glatt när det mesta i Supermagical är så pass välgjort. Jag gillar till exempel verkligen designen på karaktärerna i spelet och världskartan är tjusig.
IMG_0161
Supermagical är som bäst när man måste tänka efter innan man skjuter iväg sitt djur. Som här. Ska jag lyckas träffa de andra gula monsterna eller ska jag använda björnens superkraft för säkerhets skull?
Ojämn nivå
Svårighetsgraden är lite märkligt ojämn och vissa banor kan skapa väldiga problem medan senare banor är rena promenaderna i parken. Kanske hoppas utvecklarna att minsta hinder ska få spelarna att öppna plånboken och köpa spelets valuta med riktiga pengar. Det blir dock lite konstigt när man behöver betala minst 15 kronor för tillräckligt med valuta för ett enda föremål när spelet i sig kostar sju kronor.
Köp inte godis för dina pengar
Efter någon timmes spel nådde jag en punkt när det visade sig att jag antingen behövde hosta upp riktiga pengar eller spela om gamla banor för att samla spelets mynt. Då hade jag förvisso slösat mynt på lite allt möjligt på vägen och det gick ganska fort att tjäna ihop dem, men mitt råd för att få ut så mycket som möjligt av Supermagical är att du håller hårt på dina mynt. Köp framför allt inte godis för dina besparingar. Och så kom hela barndomen i en deja vú.
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
b6171d98344b4393b29eaa3958dcbd45
Genre
Problemlösning
Utvecklare
Gala Pocket Inc.
Plattform
iPhone/iPod, iPad
Release
2012-09-12
Sammanfattning
plus
  1. Söt design
  2. Vissa problem är knepiga
  3. Mycket spel för pengarna
  4. Mikrotransaktionerna stör inte om du är sparsam
minus
  1. Slösare tvingas köpa sig vidare i spelet
  2. Ojämn svårighetsgrad
  3. Märkligt dyra mikrotransaktioner
7

Slutsats

Nära en åtta. Så länge du håller i dina slantar och inte köper en massa onödiga prylar i början så kommer inte mikrotransaktionerna kännas så irriterande. Då kan du också njuta av en ganska smart, snygg och lagom vidareutvecklad Puzzle Bobble-klon som går ut på att matcha färgerna på smådjur och använda magiska hjälpmedel.
supermagical200
IMG_0161
IMG_0162
IMG_0160
#inlineditbutton