Dungeon Village
Skrevs 2012-06-29 09:28:56 av Magnus Enarsson
Spelstudion Kairosoft har skapat en liten industri kring utvecklandet av mindre simulatorspel till iOS och Android. Varje år spottar de ur sig ett halvt dussin titlar och Dungeon Village håller sig till den välkända retroformeln. Den här gången gestaltar pixelgubbarna loot-galna äventyrare där du måste se till att bygga en så attraktiv by åt dem som möjligt. Anledningen är att du vill tjäna pengar på att kränga dyra vapen, rustningar, logi samt kräva skatt av de som väljer att bosätta sig.
Dungeon-Village-420
Du bygger upp byn på ett SimCity-aktigt vis där ditt mål är att jobba till dig stjärnor som representerar din bys status. För att stiga i rang krävs det att din by får ett bra rykte, vilket resulterar i att äventyrarna i landet blir intresserade och börjar vallfärda dit. Störst tyngd har de dåd som de befintliga krigarna i byn lyckas åstadkomma när de besegrar monster, lootar grottsystem eller spöar farliga bossar.
Genom att vara ute och slåss stiger krigarna i nivå och ökar samtidigt sina grundvärden som gör dem starkare och bättre. Genom att skänka bort bättre vapen, rustningar och annan utrustning kan man även påskynda utvecklingen. Desto fler gåvor de får desto lyckligare blir äventyrarna, vilket i slutändan resulterar i att de vill bosätta sig i byn, något som givetvis ökar populariteten ytterligare.
Dungeon Village hör till Kairosofts absoluta toppskickt, men lyckas ändå inte nå upp till deras egen pärla Game Dev Story där återspelningsvärdet är svårslaget. Här finns dock många timmar att hämta och är ett solklart köp om man letar efter ett simulatorspel med ett inbakat RPG-tema.
Spelet finns ute nu på App Store och Google Play för cirka 30 kronor.
jag

offline Magnus Enarsson

En trevlig grabb från Skövde som nu mera bor i Stockholm efter en tid som reporter för Sveriges Radio P4 - Skaraborg. Jobbar som klippassistent på Digitala medier inom TV4, men är även utbild...
ebd55c3d995dfbe41380f43b77af5caa
Genre
Simulator,rollspel
Utgivare
Kairosoft
Utvecklare
Kairosoft
Plattform
iPhone/iPod
Release
Ute nu
Sammanfattning
plus
  1. Mysig grafik
  2. Kul spelmekanik med djup
minus
  1. Något repetitiv musik
8

Slutsats

Dungeon Village hör till Kairosofts absoluta toppskickt, men lyckas ändå inte nå upp till deras egen pärla Game Dev Story där återspelningsvärdet är svårslaget. Här finns dock många timmar att hämta och det är ett solklart köp om man letar efter ett simulatorspel med ett inbakat RPG-tema.
Dungeon-Village-Title-225x225
#inlineditbutton