New Star Soccer
Skrevs 2012-04-03 17:29:00 av Erik Hansson
Det hittills bästa mobila fotbollspelet är här.
Det är inte var dag det dyker upp ett fotbollsspel som på allvar kan konkurrera med de stora giganterna i fråga om underhållning. Det händer helt enkelt inte. Men New Star Soccer är ett märkligt undantag som dessutom bara kostar sju kronor. Om du inte köper och testar om det är något för dig (det finns till Android, Iphone och PC) så begår du ett stort misstag.
nss_420
På väg mot toppen
I grunden är New Star Soccer ett managerspel där du istället för att vara ett lags tränare har hand om en spelare. Du börjar som 16-åring långt ner i divisionerna med låg lön, dåliga egenskaper, utan sponsorer, ingen hög livsstil och utan flickvän. På väg mot toppen är meningen att du ska ändra på allt detta.
newstarsoccer_3
Man måste köpa sig framgång i NSS. Utan en flådig lya och bling-bling får du varken flickvän eller feta sponsorkontrakt.
Lättsam version av fotbollslivet
Din lön som spelare kan spenderas på att hyra skor som gör dig bättre under matcherna eller prylar som höjer din livsstilspoäng. Det går också att köpa energidrycker så att du orkar försöka förbättra dina egenskaper i olika träningslägen eller förbättra relationen med fans, chefen, lagkamraterna, sponsorerna eller en eventuell flickvän. New Star Sports syn på en fotbollsfru är inte speciellt smickrande. Även om hon kan göra spelaren lite gladare så kräver hon ständig tillsyn i form av presenter eller resor och är inte ens intresserad av dig förrän du uppnått en viss materiell standard.
   Det är helt enkelt en lättsam version av livet som fotbollsspelare, men med ett förvånansvärt djup och oväntat roliga minispel.
Matcher av minispel
Matcherna är uppdelade i minispel som startar när du har chans att göra något med bollen. Något som i sin tur beror på hur bra din spelare är och hur uppskattad du är av lagkamraterna. I bästa fall får du ett skottläge där du drar med fingret för att bestämma kraft och riktning följt av ett tryck på en boll i rörelse för att bestämma din precision. Det är ett simpelt, men alldeles utmärkt system som gör att ett svårt läge i en avgörande stund kan ge rejäl puls. Jag har kommit på mig själv med att knyta näven flera gånger när jag satt viktiga chanser.
   Det händer också att du får chansen att bryta eller själv slå en passning och även att slå frisparkar och straffar om du är tillräckligt bra på det.
nss_2
Matcherna framställs i textform när det inte är en matchsituation som du är inblandad i. Då byts det till ett minispel.
Förbättringar märks
När du förbättrar din spelare märks det även på plan. Med maxade värden slår du stenhårda passningar och skjuter rejäla släggor som kan gå in från halva plan.
   Tyvärr går det lite fort att maxa sin spelare, men "fort" i det här fallet är ändå uppåt tio timmars speltid. Vilket naturligtvis är fenomenalt för ett spel vars karriärläge kostar sju kronor. På vägen mot en superstjärna kommer du troligtvis byta klubb mängder av gånger (nästan alla världens lag finns med), förhandla om nya kontrakt, bli utskälld av din chef, hamna i frysboxen, bli matchens spelare och avgöra tunga möten.
Vältestat och välbalanserat
New Star Soccer är ett synnerligen vältestat och välbalanserat spel med ett stort djup. Det är inte snyggt och har primitiva ljud, men det gör ingenting. Det förtjänar att bli en stor succé och är i mina ögon det absolut roligaste fotbollsspelet till mobiltelefoner. Tungviktarna Fifa, Pes och Football Manager har inte en chans.
   Om jag ska klaga på något så är det ironiskt nog att det känns onödigt att betala mer än sju kronor. Det går att köpa spelets valuta eller ett paket med lite grafikförbättringar, men det är egentligen helt onödigt. Vilket är synd när det handlar om ett spel som förtjänar att få mer av mina slantar.
 • 12monkeyslarge01
  AccoWand Finns gratis till P...i 2:an halvlek. :D 2012-04-04
 • images
  friflygare Riktigt bra spel, precis i min smak o... 2012-04-04
 • comment
  galveston Postat 3/4. Men det är en första ap... 2012-04-04
 • Richiepic
  Richie Väl värt betyget! Hur kan du ha ma... 2012-04-03
  • gastrikland_moi
   erik Haha! Ja jag fick bara 1-1 i den matc... 2012-04-04
 • l_70464_54d8a20f
  Roq "För litet utbud av mikrotransaktion... 2012-04-03
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
a21e72e962667bca342c4c283b633626
Genre
Rollspel,Sport
Utvecklare
New Star Games
Plattform
iPhone/iPod
Release
2012-03-24
Sammanfattning
plus
 1. Innehållsrikt
 2. Vältestat
 3. Löjligt prisvärt
 4. Roliga minispel i matcherna
 5. Mängder av lag
 6. Cuper och ligaspel
minus
 1. Fult
 2. Primitivt ljud
 3. För litet utbud av mikrotransaktioner
9

Slutsats

För sju kronor får du tillgång till New Star Soccers karriärläge och om du har samma smak som mig kommer du ha tiotals timmars underhållning för de ynka kronorna. Du styr en enskild fotbollsspelare och måste fatta beslut om hans karriär, träna och skaffa sponsorer. Matcherna (och kontraktsförhandlingar) spelas i form av minispel som inte är avancerade för fem öre, men som underhåller på grund av att de är så välbalanserade. Hela spelet känns vältestat och oväntat djup. Att spelet är fult och simpelt på ytan gör inte det minsta när det är så här underhållande att försöka gå från okänd 16-åring till hyllad superstjärna. Det bästa mobila fotbollsspelet hittills.
nss_200
#inlineditbutton