Wrecked Revenge Revisited
Skrevs 2012-04-02 15:42:00 av Erik Hansson
En andlig uppföljare till Mashed borde bli hur bra som helst.
Supersonic Software gjorde 2004 partyracingspelet Mashed som sågs från ovan och tillät upp till sju spelare att köra runt på små banor, samla vapen och uppleva kaos tillsammans. Det var inget imponerande hantverk på något sätt, men det fick fram en spelglädje som få andra racingtitlar lyckats med sedan dess.
wrecked_420
Problem under utvecklingen
Nu har de släppt, vad de själva anser vara, en andlig uppföljare till Mashed. Utvecklingen har kantats av en hel del problem. Redan för två år sedan verkade spelet nästan vara klart under namnet Gas Fuel for Fun. Sedan blev det tyst ett tag. När det nya namnet Wrecked Revenge Revisited lanserades (namn tycks inte vara Supersonic Softwares starka sida) fortsatte problemen med försening efter försening.
Inte så vältestat som det borde
Hade Supersonic Software varit skickliga hade all den här tiden inneburit att de släppt ett vältestat och finslipat spel som behåller Mashed-stommen och uppdaterat den för en ny generation. Så är inte riktigt fallet.
wrecked-revenge-revisited-xbox-360-1332235157-010
Underlaget ger olika körkänsla och på isen gäller det att se upp i svängarna.
Vapen och boost
Spelupplägget är sig likt "föregångarna". Kör runt på en liten bana, samla på dig vapen och försök se till att motståndarna kör av vägen eller sprängs. Det finns ett gäng olika vapen så som minor, raketer, kulspruta, hagelbössor med mera. Det går också att tackla motståndare genom att trycka högerspaken mot dem.
   Boost används genom att trycka snabbt på bromsen följt av två snabba tryck på gasen. Det låter kanske lite udda, men det gör att det blir lite knepigare att få till i stressade situationer och ökar pressen.
Sex banor med fler online
Det finns bara sex banor vilket är lite snålt, men det har redan släppts ett innehållspaket med nya för ungefär 50 kronor. De som finns håller normal Mashed-standard med lera, asfalt, is, hopp, hinder och stup på sidorna.
wrecked-revenge-revisited-xbox-360-1332235157-012
Wrecked ska spelas med vänner. Mot datorn är det inte någon höjdare.
Inte tillräckligt testat
Problemen med Wrecked är att det inte känns tillräckligt testat. Mitt under loppen kan till exempel kameran börja zooma in din bil vilket gör det svårt att se banan ordentligt. Det händer också alldeles för mycket konstiga och omotiverade saker på vägarna för att det ska kännas godkänt och AI:n är inte tillräckligt vass.
   Onlinekoden, som kanske är det viktigaste för ett utpräglat multiplayerspel som det här, är inte heller tillräckligt stabil. Det laggar och dyker upp buggar alltför tätt.
Kul, men inte som det borde
Nu är inte Wrecked en spelmässig katastrof. Det är fortfarande kul att spela med upp till tre vänner. Kan ni dessutom svälja att ni ibland förlorar på grund av att spelet inte är tillräckligt välgjort så kommer ni ha några timmars underhållning med det.
   Vi som har minnen av alla tiotals timmar vi njutit av Mashed kommer dock inte kunna låta bli att tänka på hur bra det borde ha varit.
Wrecked Revenge Revisited finns på Playstation Network och Xbox Live Arcade för ungefär 150 kronor.
 • ENOLA_GAY
  krax Problemet i första hand är ,tycker ... 2012-04-03
  • gastrikland_moi
   erik Ja det håller jag med om. Mashed var... 2012-04-03
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
aa90099ccaae04c540dbdf84adc99fba
Genre
Party,Racing
Utvecklare
Supersonic Software
Plattform
Xbox 360, Playstation 3
Release
2012
Sammanfattning
plus
 1. För upp till fyra spelare
 2. En del roliga vapen
minus
 1. Bara sex banor
 2. Bråkig kamera
 3. Ojämn AI
 4. Kass onlinekod
 5. Småbuggigt
 6. Fult
6

Slutsats

Trots snålt med banor, bråkig kamera, ojämn AI och kass onlinekod är inte Wrecked en spelmässig katastrof. Det är fortfarande kul att spela med upp till tre vänner och om ni bara kan svälja att ni ibland förlorar på grund av att spelet inte är tillräckligt välgjort så kommer ni ha några timmars underhållning med det.
Vi som har minnen av alla tiotals timmar vi njutit av Mashed kommer dock inte kunna låta bli att tänka på hur bra det borde vara.
Bilder
Gas02Med
Gas03Med
Gas04Med
Gas05Med
Gas06Med
Gas07Med
Gas08Med
Gas
Gas200
Gas02
Gas09
Gas2
Gas03
Gas04
Gas05
Gas06
Gas07
Gas08
Gas3
wrecked_200
#inlineditbutton