Top Darts Vita
Skrevs 2012-02-29 12:11:00 av P-A Knutsson
Pilkastning med fingertoppskänsla?
Top Darts på PS3 visade att Move-kontrollen fungerar utmärkt till att kasta virtuella pilar. Visserligen var det rätt lätt att luska ut hur perfekta kast skulle göras, men eftersom känslan imponerade och det inte fanns några direkta konkurrenter kunde det förlåtas. Frågan är hur det hela blir utan en rörelsekontroll.
dartflash
Snärta för kast
När Top Dart nu hittat till Vita känns det mesta igen, förutom att rörelsekontrollen har bytts ut mot en pekkontroll då. Istället för att låtsaskasta pilar på normalt sätt ska spelaren peka där pilen ska hamna och sedan göra en liten snärt på skärmen. Inte helt otippat ger den nya kontrollen inte alls samma spelkänsla som riktiga kaströrelser.
   Därmed inte sagt att Top Darts Vita är dåligt. Kontrollen fungerar bra i all sin enkelhet och det finns väldigt gott om spellägen och funktioner. Startskärmen rymmer snabbmatcher med över ett dussin olika speltyper, turneringsläge, oseriösa minispel och flerspelarfunktioner. Den sistnämnda delen är oväntat välfylld och erbjuder onlinespel direkt eller i omgångar, samt stöd för lokalt spelande.
Köp till PS3 i första hand
Top Darts till Vita är en underhållande liten petitess. Att styra med pekskärm istället för rörelsekontroll är visserligen en stort nedköp, men kontrollen fungerar fint ändå. Tyvärr gör pekkontrollen att spelets känns lite väl enkelt, trots gott om innehåll och funktioner.
   Nu är visserligen 65 kronor inte överdrivet dyrt, speciellt inte då en PS3- och Vita-version ingår, men jag kan inte skaka av mig känslan av att det är en välgjord men billig app som jag spelar. För de som har en PS3:a och Move-kontroll hemma kan jag dock rekommendera Top Darts varmt. Det är ett bra spel, men Vita-versionen känns mest som en bonus.
Vi fick spelet av Nordisk Film
DSC_0331

offline P-A Knutsson (cmd)

En allätare som tycker om det mesta från unika indiespel till påkostade AAA-titlar. Actionfyllda flygspel är favoritgenren. TV-spel har varit ett intresse sedan 80-talet.
d796a0b308acba78c58408bf8eac8f7f
Genre
Sport
Utgivare
SCEE
Utvecklare
Xdev Studio Europe
Plattform
Playstation 3, Playstation Vita
Prisjakt
Release
2012-02-22
Sammanfattning
plus
  1. Gott om innehåll
  2. Välfungerande kontroll
  3. Bra flerspelarstöd
  4. PS3-version ingår
minus
  1. Erbjuder inte mycket mer än billiga app-spel
  2. Att kasta pil med pekskärm är inte optimalt för känslan
6

Slutsats

Top Darts till Vita är en underhållande liten petitess. Att styra kasten med pekskärm fungerar fint och det finns gott om innehåll och funktioner att spendera tiden med. Däremot går det inte att förneka att spelet är alldeles för likt en billig mobilapp. Eftersom både en PS3- och Vita-version ingår i priset är Top Darts ändå köpvärt för de som äger en PS3:a och Move. På egen hand är Vita-versionen dessvärre inte riktigt värd priset.
#inlineditbutton