Quarrel
Skrevs 2012-02-07 09:20:19 av Erik Hansson
Alfapet möter Risk.
Att intresset är stort för ordstrategispel märks tydligt när halva Sverige spelar Wordfeud i lokaltrafiken och när fuskappar till spelet ibland dyker upp på topplistor över mest nedladdade säger det en del om mänskligheten.
quarrel_420
Erövra områden med ord
Quarrel är ännu ett spel i genren och kan enklast beskrivas som en blandning av Alfapet och Risk. Du ska försöka ta över områden från motståndarna och varje område skyddas av en till åtta gubbar. För att ta ett område måste du med dina anfallande gubbar bilda ett engelskt ord som ger mer poäng än de försvarandes ord.
Bygg ord av slumpade bokstäver
Inför varje strid om ett område slumpas det fram åtta bokstäver som alltid innehåller minst ett ord som innehåller alla bokstäver. Du får bilda ett ord med lika många bokstäver som du har gubbar i striden. Att försvara sig med tre gubbar mot åtta anfallande är klurigt, men möjligt. Framför allt om tidsbegränsning används och det kan jag verkligen rekommendera.
quarrel_xbla_0
Spelplanen är uppdelad i områden och kontrollen över varje avgörs med en ordstrid.
Träna upp ordförrådet
Upplägget är enkelt, men väldigt kul för oss som gillar Alfapet-genren. Efter en stund börjar de vanligaste engelska ändelserna och inledningarna sitta och det märks att ordförrådet och snabbheten kan tränas upp. Vissa ord har jag aldrig hört talas om innan och alla lagda ord förklaras i skärmens nederkant. Jag är verkligen ingen expert på engelska så även vi med medelmåttiga kunskaper kan ha behållning av Quarrel.
Lätt att rekommendera
Det går att spela mot datorn på en mängd olika sätt, men roligast är det mot vänner online. Det blir lite långsamt och en del väntetider, men medan två andra spelare drabbar samman har du en liten tid på dig att lista ut hela ordet bland deras bokstäver. Lyckas du får du en gubbe att kalla in som förstärkning i en duell. Det är en sådan liten genial lösning tillsammans med en stor mängd spellägen som gör att Quarrel är en liten höjdare som är lätt att rekommendera.
Vi fick spelet från UTV Ignition.
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
d9bb37b86977c803c063f1e387e23de3
Genre
Problemlösning
Utvecklare
Denki
Plattform
Xbox 360
Release
2012-01-25
Sammanfattning
plus
  1. Multiplayer
  2. Enkelt, smart upplägg
  3. Många spellägen
  4. Tydlig grafik
minus
  1. Något klumpigt gränssnitt
  2. En del väntetider
  3. Inte på svenska
  4. En del märkliga ord
8

Slutsats

Quarrel är ännu en titel i ordspelsgenren och kan enklast beskrivas som ett mellanting mellan Alfapet och Risk. Du ska försöka ta områden från motståndarna genom att sätta ihop ord som ger fler poäng. Varje område skyddas av en till åtta gubbar och varje gubbe motsvarar en bokstav i ett ord. Att försvara sig med tre gubbar mot åtta anfallande är därmed klurigt, men möjligt. Det går att spela mot datorn på en mängd olika sätt, men roligast är det mot vänner online.
quarrel_top
quarrel_200
#inlineditbutton