Boom Street
Skrevs 2012-01-22 05:41:00 av Erik Hansson
Mario, den glada kapitalisten.
Jag får erkänna att jag aldrig riktigt förstått vitsen med tv-spelsversioner av brädspel. För mig ger det alltid en bättre upplevelse att spela med fysiska pjäser och att sitta mitt emot varandra istället för att kollektivt stirra på en skärm.
boom_420
Upp till fyra
Den uppfattningen delar uppenbarligen inte Nintendo och Square Enix som i Boom Street ger oss en blandning av brädspelen Monopol och Finans i virtuell form. Upp till fyra spelare turas om att slå en tärning för att hoppa runt på en spelplan bestående av rutor. Varje ruta innehåller till exempel en butik eller annan affärsverksamhet, ett extraslag eller någon annan händelse.
Tjäna pengar på de andra
Precis som i Monopol kan du köpa en ledig affärsverksamhet som du hamnar på. Om någon annan äger den måste du betala. Det går att uppgradera och köpa aktier i affärsområdena för att öka chansen att tjäna pengar på de andra spelarnas bekostnad. Först över en viss summa vinner.
boom-street-wii-1307607953-009
Dina Mii-karaktärer och kända filurer från Marios och Dragon Quests värld tävlar i spelet.
Sammanlagda sekunder
Det finns ganska många olika spelplaner och en hel del att låsa upp, men inställningsmöjligheterna är få och det finns inte så många händelser som kan inträffa för att göra spelomgångarna intressanta efter den första timmen.
   En annan sak som irriterar är att tempot blir så mycket långsammare i Armor Projects regi än om det varit ett brädspel. Även om väntetiderna bara är några sekund långa så är de frekventa och blir tillsammans betydande.
Den som slår rätt vinner
Flerspelartitlar ska vara engagerande, spännande och gärna tävlingsinriktade. Boom Street tar för många rundor på sig att bli lite intressant och har inte riktigt den nerv som behövs. Större delen av förflyttandet och händelserna går på rutin och de egna besluten är sällan så betydande om du inte spelar urkorkat. Den som slår mest fördelaktigt med tärningen vinner varje gång.
boom-street-wii-1307607953-011
Ett rejält förbättrat aktiesystem kan få dig att tjäna pengar på affärsverksamheter som expanderar.
20-årig japan
I Japan har motsvarigheten till Boom Street funnits i 20 år. Det märks inte. Det borde ha kommit väldigt mycket längre på den här tiden. Nu får det stryk av Mario Party-serien som inte ens är särskilt bra.
Vi fick spelet av Bergsala.
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
2a190f4aacaca46d11604b7d350bb6e7
Genre
Brädspel,Party
Utgivare
Nintendo
Utvecklare
Armor Project
Plattform
Wii
Prisjakt
Release
2012-01-06
Sammanfattning
plus
  1. Flera olika spelplaner
  2. Upp till fyra spelare på en kontroll
  3. Mycket att låsa upp
minus
  1. Ständiga små väntetider
  2. För få händelser
  3. För liten påverkan som spelare
  4. Inte speciellt spännande
5

Slutsats

Boom Street kan lättast beskrivas som en digital version av Monopol. Du och upp till tre vänner deltar på något av spelets många bräden i en kamp om att få tag på mest pengar. Det görs genom att köpa aktier och fastigheter som de andra spelarna ska råka hamna på så att de måste betala till dig. Upplägget är väldigt enkelt och det blir till slut även spelets fall. Det är inte tillräckligt varierat och det finns inte tillräckligt många inställningsmöjligheter för att konkurrera med brädspelen som dessutom kostar mindre. Vi kan kräva mer av ett tv-spel till fullpris.
#inlineditbutton