Pocket League Story
Skrevs 2012-01-12 09:22:00 av Erik Hansson
Lättsam och gullig fotbollssimulator från Kairosoft.
Kairosoft är kända för sina lättsamma simulatorer. Grand Prix Story hör till de bättre och handlar om formel 1, men bäst av alla är fortfarande Game Dev Story. Pocket League Story hamnar någonstans under toppskiktet i de flitiga utvecklarnas spelbibliotek.
pocket_420
Poäng för förbättringar
Din roll är att sköta en fotbollsklubbs alla delar. Från vilket spelsystem du ska använda i matcherna till vilka funktioner din träningsanläggning ska ha. Varje vecka tickar det in poäng i olika kategorier som kan användas för att förbättra dina förutsättningar. Med pengar kan du köpa nya spelare eller förbättra din arena. Med träningspoäng kan du välja ut tre spelare som får specialträning i olika egenskaper och med andra sorters poäng ökar du till exempel antalet fans eller skaffar sponsorer.
Omgång efter omgång
Det som under den första timmen känns stort och innehållsrikt blir efter ett tag något begränsat. Det finns egentligen inte så många olika vägar att gå än att förbättra din anläggning och skaffa nya spelare i ett någorlunda konstant tempo. Det går inte att variera sitt spelsätt speciellt mycket och två spelomgångar är sig ganska lika.
pocket_1
Att hitta de bästa spelarna är väldigt viktigt för att klara av de högsta ligorna och cuperna.
Guide rekommenderas
Även om upplägget är lättsamt är det inte lätt att förstå hur allt hänger ihop eller under vilka menyer man gör de val som måste göras. Det finns dock en riktigt bra guide för dig som vill få lite hjälp. Här förklaras det mesta och ges goda råd om vilka spelare som är bäst och vad man ska uppgradera för att låsa upp olika fördelar.
pocket_3
Matcherna ger dig tyvärr inte så stor valfrihet och är inte så interaktiva.
Märks vad du tränat på
Matcherna är i stort sett helt automatiska. Du kan göra små förändringar i taktiken och ibland ge vissa spelare en tillfällig boost, men i stort sett kan du starta en match och sedan gå och göra något annat i någon minut.
   Trots enkelheten är matcherna någorlunda välgjorda och visar vad du har för taktik och spelare. En mittfältare med ett vältränat skott går till exempel ofta fram och dundrar in mäktiga baljor från långt håll.
Från billigt till dyrt
Spelets stora behållning är att fundera vilka spelare du vill satsa på. De bästa spelarna är väldigt dyra och det kan vara en idé att spela med billiga och lättränade lirare till du har samlat på dig en rejäl budget. Då kan du börja använda de vassaste spelarna som behövs för att klara de svåra cuperna och ligorna i slutet av spelet, men som är så dyra att dina intäkter äts upp.
Många timmars underhållning
Efter att du klarat en handfull ligor och ett tiotal cuper är spelet över. Då har du troligtvis spenderat ett rejält gäng roliga timmar med spelet, men du har antagligen inte känt dig lika engagerad som i Game Dev Story. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med variation och val att göra. Dessutom har många råkat ut för spelförstörande buggar på vägen. Något som jag lyckligtvis inte stött på än.
 • comment
  galveston Jag har spelat detta i många timmar.... 2012-01-12
  • gastrikland_moi
   erik Lite för lätta? V...r om Kairosoft. :) 2012-01-12
   • comment
    galveston Jag har kört allihop. Jag spöade FC... 2012-01-13
    • gastrikland_moi
     erik Aha. Bra jobbat. ...äng i början. :) 2012-01-13
     • comment
      galveston Haha. Jag fattade inte att man kunde ... 2012-01-13
   • member_male
    ThaTonka Lyckades under mitt första varv att ... 2012-01-12
 • version5
  Gnoit Efter att ha läst ...n utan problem. :( 2012-01-12
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
49894bc8fec10b94624201cdf115edc4
Genre
Simulator
Utvecklare
Kairosoft
Plattform
iPhone/iPod
Release
2012-01-05
Sammanfattning
plus
 1. Beroendeframkallande
 2. Mängder av spelare
 3. Någorlunda vettig AI under matcherna
 4. Utmanande
minus
 1. Lite för få alternativ
 2. Inte mycket att göra under matcherna
 3. Blir repetitivt efter ett tag
 4. Några rejäla buggar om du har otur
7

Slutsats

Den här lättsamma fotbollssimulatorn påminner väldigt mycket om Kairosofts andra spel. Till skillnad från deras bästa titlar (Game Dev Story och Grand Prix Story) lider Pocket League Story av något begränsade valmöjligheter och en spelomgång blir lätt väldigt lik en annan. Med det sagt är det fortfarande underhållande och lätt värt slantarna det kostar.
Bilder
pocket_league_soccer_0_480_320_en
pocket_1
pocket_2
pocket_3
pocket_4
#inlineditbutton