Super Crate Box
Skrevs 2012-01-06 07:08:53 av Erik Hansson
Ibland är enkelhet att föredra.
Att jag skulle uppskatta ett mobilspel med virtuella kontroller vars enda mål är poängjakt var inte helt väntat.
supercratebox420
Super Crate Box släpptes 2010 till PC och Mac och finns för gratis nedladdning på den officiella hemsidan. Med tanke på att de versionerna dessutom är bättre (tangentbord > pekskärm) så är det bara om du vill gynna utvecklarna eller kunna ha med dig spelet i fickan som du bör köpa IOS-versionen.
Det jag gillar mest med Halfbots portning av Vlambeers titel är att det är så simpelt. Du ser hela spelplanen på samma skärm, kan gå åt höger och vänster, hoppa och skjuta. Det är grundförutsättningarna. Spelandet går sedan ut på att samla vapenlådor som dyker upp på skärmen en efter en. Varje låda innehåller ett slumpmässigt vapen och du kommer behöva använda dem för att samtidigt undvika att bli nuddad av banornas många monster.
supercratebox_screenshot_1
Vapnen varierar vilt mellan ett svärd, en hagelbössa, revolver, bazooka och minor och vart och ett har sina fördelar och nackdelar. Hagelbössan ger bra skada, men tar lite tid att ladda om och har ingen vidare räckvidd. Minigun är extremt kraftfull, men trycker dig bakåt. Och så vidare.
   Eftersom du måste samla på lådor för att få poäng (och låsa upp nya banor och nya vapen) kommer du också tvingas använda många olika vapen. Vilket skapar livsnödvändig variation i ett annars väldigt repetitivt upplägg.
Konceptet är väldigt enkelt och det är också Super Crate Box styrka. Du fattar galoppen efter tio sekunders spelande, men att sedan bli bra på spelet och klara av banorna kräver en hel del träning. När du för första gången klarar tio lådor på första banan varar din lycka antagligen bara till du kollar in highscorlistan och ser vad andra spelare lyckats med.
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
5398d6926fd3b96db409688e3c8474a4
Genre
Action,Plattform
Utvecklare
Vlambeer
Plattform
iPhone/iPod
Release
2012-01-05
Sammanfattning
plus
  1. Enkelt att lära
  2. Smart koncept
  3. Mängder av vapen
  4. Svårt att lägga ifrån sig
minus
  1. Ställer höga krav på den virtuella kontrollen
  2. Repetitivt
7

Slutsats

Det är fortfarande roligare att spela Super Crate Box på PC/Mac, men de virtuella kontrollerna går att bemästra. Det extremt simpla upplägget att samla lådor med slumpmässiga vapen medan det rusar in fiender på spelskärmen är fullt tillräckligt. Ibland är enkelhet att föredra. Det är Super Crate Box ett utmärkt exempel på. Trots kontrollen och trots att upplägget upprepas till du tröttnar på poängjakten.
#inlineditbutton