Joe Danger Special Edition
Skrevs 2011-12-28 09:56:00 av Erik Hansson
Ett Excitebike för 2010-talet - kan det vara något?
Joe Danger släpptes för nedladdning till Playstation Network sommaren 2010. Det här är en något uppdaterad version till Xbox Live Arcade.
joedanger_420
Ett modernt Excitebike
I korta ordalag är det en modern variant av NES-klassikern Excite Bike. Du styr stuntmannen Joe Danger på en motorcykel genom sidoscrollande banor fulla av ramper, hopp, studsknappar, spikmattor och andra hinder. Det går att göra trick som att köra på bakhjulet, släppa styret i luften eller göra volter. Alla trick du gör ökar din poäng och fyller din boostmätare.
Räkna med omstarter
Varje bana har ett eller flera mål. Det kan vara att samla alla blåa stjärnor, hitta gömda gula stjärnor, landa inom ett visst mål efter varje hopp eller länka ihop trick-kombinationer genom hela banan. Vissa lopp är mot tre datorspelare och då är ytterligare ett mål att komma först i mål. Att klara ett eller två mål på en bana brukar inte vara så krångligt, men många på samma bana kräver skicklighet, tålamod och träning. Räkna med en hel del omkörningar av de korta banorna.
joe-danger-special-edition-xbox-360-1320653578-001
Efter ett tag blir banorna riktigt knepiga och kräver nötande och många omstarter innan de sitter.
Komplicerad, fläckfri kontroll
Styrningen är i stort sett fläckfri. Det är alltid ditt eget fel om du misslyckas med en landning eller mosas av någon fälla. När man väl får lite koll på den i början ganska komplicerade kontrollen går det att köra banorna väldigt snyggt med ständiga trick och därmed också gott om boost.
Bygg banor eller dela skärm
Förutom att köra enskilda banor kan du bygga och dela egna byggen med dina vänner. Kul för de pysselglada och väldigt enkelt att få till, men inget jag orkade ägna mig åt. Ett roligt flerspelarläge på delad skärm finns också, samt poängbaserade ledartavlor. Lite fler onlinelägen hade verkligen inte skadat.
joe-danger-special-edition-xbox-360-1320653578-002
Att bygga egna banor är enkelt och smidigt.
Ett av de bättre
Jag har haft många timmars stor underhållning med Joe Danger SE. Det är välkontrollerat och fartfyllt och har med sitt höga tempo och snabba omstarter ett perfekt upplägg för att slå rekord eller klara utmaningar.
   Det har varit ett fantastiskt år för nedladdningsbara titlar, men Joe Danger är lätt ett av de tio bästa som släppts 2011.
Vi fick spelet av Hello Games.
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
4c2abd1ee9ef629a22d3a8f617462599
Genre
Plattform,Racing
Utvecklare
Hello Games
Plattform
Xbox 360
Release
2011-12-14
Sammanfattning
plus
  1. Kontrollen
  2. Knepiga banor
  3. Snabba omstarter
  4. Delad skärm
  5. Kul att bemästra
minus
  1. Mer onlinestöd hade inte skadat
8

Slutsats

Vissa av er kanske minns Excitebike till NES. Det här är som en 2011-version av samma spel. Plattformsracing med motorcyklar i höga hastigheter där det gäller att sätta trick, samla stjärnor och köra tillräckligt snyggt. Fartfyllt, knepigt, smidig kontroll, väldigt underhållande och med spel på delad skärm för två spelare. Ett flerspelarläge online saknas, men annars är detta en nedladdningsbar pärla som inte bör missas.
#inlineditbutton