Marvel Pinball Vengeance and Virtue
Skrevs 2011-12-22 14:29:00 av Erik Hansson
Är den senaste expansionen till Marvel Pinball något att ha?
Alla som gillar flipper på konsol har förhoppningsvis redan stiftat bekantskap med Zen Studios spel Pinball FX2 och Marvel Pinball. Det sistnämnda visar hur studion även har en utsökt förmåga att hitta kärnan i ett varumärke och överföra det till flipper. Spiderman-bordet är till exempel luftigt och smidigt medan Wolverine-ditot är mer rakt på sak.
marvelpinball_420
Ungefär samma upplägg gäller för den senaste expansionen: Vengeance and Virtue som innehåller fyra olika bord och blir din för ungefär 100 kronor.
Moon Knight-bordet har en bred struktur och påminner lite om Captain Americas bord. Det mesta känns igen, men en cool finess är mörkertentaklerna som sträcker sig efter dina flipprar och till slut låser dem om du inte skjuter bollen i rätt ramp. Ett händelserikt bord.
marvelpinballvandv_1
Moon Knights breda och händelserika bord.
Favoritbordet Thor är skönt töntigt med bossarna som Thor måste besegra i smarta, lite retro-aktiga upplägg. Här används fyra flipprar någorlunda aktivt vilket ställer krav på spelaren, men öppnar också upp för många möjligheter.
Ghost Rider-bordet är jag inte så förtjust i vilket är synd eftersom det skiljer sig lite från många andra. Kanske är det att jag har svårt för fienden och inte riktigt tycker sekvensen med hagelbössan tillför något.
marvelpinballvandv_2
Thor är min favorit av de fyra borden och det är synd att de inte går att köpa enskilt.
Det sista bordet har X-Men i huvudrollen och är inte det starkaste i samlingen, men har ganska roliga mål som att samla ihop hela gänget och besegra Magneto och Blob. Tyvärr tar det lite tid att få igång kombinationer och intressanta utmaningar, men efter någon minuts spelande blir det riktigt bra.
Som vanligt har borden ledartavlor som håller koll på dina vänners poäng, tre achievements/trophies per bord och stöd för fyra spelare lokalt eller över internet. För dig med flipperspelande vänner blir det stor prestige i poängjakten.
Jag tycker det förra Marvel-paketet var bättre, men Vengeance and Virtue är ett givet köp för flipperfans som vill ha mer bord med Marveltema. Zen Studios fortsätter att vara bäst i genren.
Vi fick expansionen av Zen Studios.
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
07b87462c695e1cc2ce01e72bae500dc
Genre
Flipper
Utvecklare
Zen Studios
Plattform
Xbox 360
Release
2011-12-14
Sammanfattning
plus
  1. Bra fysik
  2. Varierade bord
  3. Marvel-temat
  4. Ledartavlorna
minus
  1. Inget nyskapande
  2. En del animationer är lite kantiga
  3. Kan vara svårt att förstå vad borden går ut på
8

Slutsats

Fyra varierade bord med teman som känns igen från de Marvel-hjältar som de representerar. För ett Marvel- och flipperfan är det ett måste, men ni som är sugna på bra flipper ska inte låta hjältetemat avskräcka. Det här är bland de bästa flipperborden som finns på marknaden även om Zen Studios lyckades något bättre med de första Marvel Pinball-borden.
#inlineditbutton