Assassins Creed Recollection
Skrevs 2011-12-13 13:42:00 av Erik Hansson
Ett kortbaserat Assassins Creed till Ipad. Kan det vara något?
Jag har gått igenom kortspel på Ipad i en tidigare artikel och jämfört med konkurrenterna hamnar Ubisofts Assassin's Creed Recollection i mellanskiktet. Det är inte lika smart som Kard Combat eller djupt som Shadow Era, men tillräckligt snyggt och intressant för att vara snäppet vassare än Ascension.
acreedrecollection420
Målet i Recollection är att ta kontroll över två av tre regioner på spelplanen. Det görs genom att få tio poäng på varje region genom att antingen lägga ut platser eller karaktärer på regionerna. Dina karaktärer kan blockeras och dina platser kan byggas över av motståndaren så det gäller att tänka över var du lägger dina resurser.
   Platser ger poäng för varje dag som går medan karaktärer kan ge lite mer poäng, men är lättare att blockera.
Egentligen pågår omgångarna i realtid, men tiden går så pass långsamt att det känns som att det är turordningsbaserat. Det gäller dock att fatta snabba beslut ibland och det händer även att du och motståndaren väntar ut varandras drag.
assassinscreedrecollection_3
En alltför vanlig syn.
Det finns hundratals olika kort och självklart kan nya köpas i affären online. Antingen för spelets egen valuta (du får ett litet kortpaket efter ungefär fyra besegrade datormotståndare) eller med spelets egen valuta (ett bra paket kostar 7 kronor). Tyvärr kräver spelet att man kopplar upp sig till Ubisofts Uplay-system och när jag spelat har jag fått felmeddelande minst tre gånger av fyra.
Det går att bygga egna kortlekar, spara olika uppsättningar och variera sina taktiker. Till exempel genom att använda sig av nästan enbart platser eller kort som ger fördelar sinsemellan.
assassinscreedrecollection_9
I den här matchen har jag skaffat mig ett övertag. Den mittersta regionen har jag 10-0 i. Den högra har jag överlåtit åt datorn att ta och den vänstra har jag precis placerat en 5/6-karaktär i.
Upplägget är inte speciellt komplicerat och menyer och kort är riktigt snygga. Tyvärr blir inte spelet tillräckligt taktiskt mot en ganska korkad datormotståndare och det tar lite för lång tid innan du har tillräckligt med kort för att du verkligen ska kunna utnyttja kombinationer.
Spelets styrka ligger i onlinematcher mot andra spelare. Köp spelet och kanske två kortpaket för 7 kronor styck och spela lite i kampanjen så du lär dig systemet. Sedan är du redo att spela mot andra och få ut som mest av upplevelsen.
Vi fick spelet av Ubisoft.
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
7b9900bc7401e31fd913b912c23e51bb
Genre
Kortspel
Utgivare
Ubisoft
Utvecklare
Ubisoft
Plattform
iPad
Release
2011-12-01
Sammanfattning
plus
  1. Snyggt
  2. Många kort
  3. Smidigt att göra kortlekar
  4. Kul mot mänskligt motstånd
  5. Prisvärt
minus
  1. Korkad AI
  2. Tar tid att komma in i
  3. Lite ologiska menyer
  4. Problem att komma åt Uplay
7

Slutsats

Recollection är ett snyggt och välgjort kortspel, men det saknar ett visst djup för att konkurrera med de bästa spelen i genren. Med det sagt är det väl värt dina slantar om du gillar den grafiska stilen i spelen och är svag för kortbaserade strategispel.
assassinscreedrecollection
assassinscreedrecollection_1
assassinscreedrecollection_2
assassinscreedrecollection_4
assassinscreedrecollection_5
assassinscreedrecollection_6
#inlineditbutton