Infinity Blade II
Skrevs 2011-12-03 19:58:00 av Erik Hansson
Har den snygga och moderna Punch Out-klonen utvecklats något?
Det måste påpekas att Infinity Blade II uselt nog hackar betänkligt på Iphone 4 och även på Ipad 2. Det är som om det är gjort för alla som bytt till Iphone 4S. Där fungerar det utmärkt och har rejält förkortade laddningstider jämfört med sina föregångare.
   Tänk också på att spelet är ungefär 1 Gb stort.
infinityblade2_420
Inte värt hyllningar
Jag förstod aldrig riktigt storheten i det första Infinity Blade. Det var ju väldigt snyggt och visade att smarta mobiler och surfplattor kan utklassa Playstation Portables grafik, men spelmässigt tyckte jag det haltade för mycket jämfört med hyllningarna det mottog.
Som boxning i 8 bitar
Själva upplägget med Punch Out-liknande strider är riktigt kul. Motståndaren svingar mot dig och du kan antingen parera med ditt vapen, blockera med skölden eller undvika. Lyckas du får du chans att attackera fienden. Misslyckas du tar du skada. Allt sköts genom att dra eller trycka på skärmen.
   Tajming är a och o, men också att förstå varifrån attackerna kommer så att du undviker eller parerar åt rätt håll. Precis som i Nintendos gamla boxningsspel lär du dig motståndarna efter ett tag.
infinityblade2_1
I striderna gäller det att avläsa fiendens attacker och snabbt parera eller undvika åt rätt håll.
Nya tunga vapen
Förutom att attackera med hugg kan du även använda magier som snabbt ska ritas upp på skärmen eller specialattacker där du så fort som möjligt ska peka på olika ställen på motståndaren.
   Dessutom finns flera olika vapen som har olika fördelar. Tunga yxor som ger mycket skada och ett svärd i varje hand för snabbhet till exempel.
Bemästra vapen
Alla vapen och rustningar kan bemästras och huvudpersonen går upp nivåer. Du väljer själv om du vill förbättra hälsa, attack, magi eller blockeringar och det finns därmed en del anpassningsmöjligheter utifrån hur du vill spela.
   Dina vapen kan dessutom förses med ädelstenar som ger dem specialförmågor.
infinityblade2_2
Det är rejäla fiender du möter. Vissa känns det inte alls logiskt att parera, men du måste tro på dig själv.
Norpa påsar på promenader
Spelupplägget går ut på att huvudpersonen går exakt samma bana många gånger och möter liknande motståndare gång efter gång. Som en evig loop.
   Promenaderna mellan motståndarna sker automatiskt och det enda du kan göra är att hålla utkik efter pengapåsar och andra godbitar som du kan norpa åt dig under de lite onödigt långa mellansekvenserna.
   Handlingen har den här gången åtminstone utökats något och det ges en viss förklaring till upplägget, men det är synd att säga att spelet vilar på kvaliteten i handlingen.
Kul, men överhajpat
Ibland får du välja väg genom att peka på skärmen, men över lag är Infinity Blade II, precis som sin föregångare, väldigt linjärt. Det är egentligen inget stort problem så länge som du gillar striderna och Infinity Blade II är bättre på nästan alla punkter. Gillade du ettan är det ett givet köp. Själv har jag roligare den här gången och har lättare att motivera mig att fortsätta på grund av den något större valfriheten. Jag tycker dock fortfarande att det är ett av de mest överhajpade spelen till mobila plattformar.
 • image
  Stetch Överhajpat kan jag nog hålla med om... 2011-12-05
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
605cd21f0b120e81646754ab483fadde
Genre
Action,Rollspel
Utvecklare
Chair Entertainment Group, LLC
Plattform
iPhone/iPod, iPad
Release
2011-12-01
Sammanfattning
plus
 1. Kul strider
 2. Väldigt snyggt
 3. Lite större valfrihet
 4. Fler vapen
 5. Uppgraderingar
minus
 1. Dåligt optimerat för Iphone 4 och Ipad 2
 2. Tjatigt
 3. Extremt linjärt
 4. 1 Gb stort
7

Slutsats

Striderna i Infinity Blade II är en kul flört med det gamla boxningsspelet Punch Out till NES. Du lär dig fiendens attacker och att blockerar eller undvika dem. Du uppgraderar huvudpersonen och hans vapen och får sedan se en film fram till nästa fiende. Upprepa till du kommer till en boss och börja sedan om från början. Striderna må vara lyckade och valfriheten är lite större i tvåan, men det tjatiga upplägget får mig att tröttna efter några varv.
Bilder
infinityblade2_1
#inlineditbutton