Tekken Hybrid
Skrevs 2011-12-05 09:14:21 av P-A Knutsson
Ett spel, ett demo och en film.
HD-remakes och samlingar är verkligen på mode i år. När Tekken Tag Tournament får en högupplöst behandling sker det däremot på ett lite annorlunda sätt. Dels hittas Tekken Tag Tournament HD, en uppiffad variant av lanseringsspelet till PS2. Därefter står en förhandsversion av det kommande Tekken Tag Tournament 2 på schemat. Slutligen hittas den dataanimerade långfilmen Tekken Blood Vengance.
Udda lösningar
Tekken Hybrid består alltså av tre olika delar, en HD-remake, en prolog och en film. Att komma åt samlingens innehåll är däremot inte helt logiskt. Filmen hittas i PS3:ans filmmeny, medan Tekken Tag Tournament HD och Tekken Tag Tournament 2-prologen måste installeras från spelmenyn. Spelen lägger sig då i en mapp likt PSN-titlar, men det krävs att Hybrid-skivan är i maskinen för att kunna spela. Klumpigt minst sagt.
Tekken Tag Tournament HD
Under PS2:ans första levnadsår spenderade jag mycket tid med Tekken Tag Tournament. När jag drar igång HD-versionen är därför nostalgikänslan stark. Så stark att jag till och med föredrar spelet framför Tekken 6 – delvis för att kontrollen faktiskt är lite vassare här.
   Däremot finns det inte en enda nyhet i denna HD-version. Karaktärer, kontroller, slutfilmer – allt är exakt som det var för tio år sedan. Vad gäller uppdateringen av grafiken står sig det yttre slätt jämfört med moderna fightingspel, men bildkvalitén är på topp och bilduppdateringen flyter på finfint. Ett minus är bakgrunderna, vilka bygger på en scrollningsteknik som inte gör sig bra i hög upplösning.
   Av någon underlig anledning, som jag dock uppskattar, är alla karaktärer, slutfilmer och hemligheter i Tekken Tag Tournament HD upplåsta från start. Även det löjligt underhållande bonusläget Tekken Bowl finns tillgängligt direkt.
tekken2
HD-versionen av Tag Tournament har inte en suck rent grafiskt mot moderna fightingspel, men spelmässigt är det till och med bättre än mycket.
Tekken Tag Tournament 2 Prologue
Eftersom jag förväntade mig ett enkelt demo blev jag förvånad då troféer laddades in när Tekken Tag 2 Tournament -prologen startades. Förvåning som skiftade till hopp om ett välfyllt smakprov. Hopp som snabbt raserades när huvudmenyn uppenbarade sig. I Tekken Tag 2:s prolog hittas nämligen enbart fyra karaktärer, ett spelläge och en modellvisare. Godkänt som demo, inte mer.
   Rent spelmässigt är Tekken Tag Tournament 2 lovande, även om det är väldigt svårt att säga mycket mer än så. Kontrollen är smidig och grafiken har tagit ett steg framåt sen Tekken 6. Med tanke på det magra innehållet är dock Tekken Hybrid långt ifrån köpvärt enbart för denna prolog.
Tekken Blood Vengance
Tekken Tag Tournament HD till trots så får skivans huvudattraktion anses vara fullängdsfilmen Tekken Blood Vengance. Det är en fullfjädrad blu-ray-film med engelskt och japanskt DTS-HD Master Audio-ljud, 1080p-upplösning, undertexter (dessvärre inte på svenska) och lite extramaterial. Varken bild eller ljud tillhör det bästa som setts respektive hörts på blu-ray, men håller fullt godkänd nivå.
   Detsamma kan dessvärre inte riktigt sägas om filmen. Den första halvan kretsar främst kring Ling Xiaoyu och Alisa Bosconovitch – två japanska flickor som slåss, kramas och kallar varandra kylskåp (som en komplimang). Suckarna går varma. Efter ett tag lyfter dock spektaklet till respektabla nivåer tack vare riktigt läckra fightscener mellan familjen Mishimas medlemmar. Det är överdrivet och korkat – och känns precis som Tekken ska göra. För Tekken-fans är filmen en trevlig bekantskap, men håll förväntningarna låga.
tekken5
Filmen Blood Vengance är tveksam, men som fanservice är den fullt duglig.
Perfekt julklapp till Tekken-fanatikern
Tekken Hybrid är en lite udda samling som närmast kan beskrivas som ren fanservice. Tekken Tag Tournament HD är en lyckad uppiffning som kommer underhålla och framkalla nostalgi, men några nya inslag hittas inte och moderna fightingspel är vassare på flera punkter. Kontrollen håller dock riktigt bra än idag.
   Även filmen överraskar positivt och bör göra stora Tekken-fans nöjda – om de kan se förbi den töntiga handlingen där speciellt inledningen är direkt pinsam. Fast att se välanimerade Tekken-karaktärer använda klassiska attacker mot varandra gör att det mesta kan förlåtas. Bland fansen det vill säga.
   Med en lyckad HD-uppdatering och en film som överraskar så är Tekken Hybrid inte alls dumt. Lägg därtill ett trevligt smakprov på Tag 2 och en relativt låg prislapp på cirka 350 kronor så har vi en lysande julklapp för Tekken-fans.
Vi fick spelet av Namco Bandai
 • member_male
  Anu6is Kollade på filmen i helgen. är ett ... 2011-12-05
  • DSC_0331
   P-A Knutsson (cmd) Du tyckte inte att slutet lyfte den? ... 2011-12-05
   • member_male
    Anu6is Jo visst slutet gjorde ett lytf. får... 2011-12-05
DSC_0331

offline P-A Knutsson (cmd)

En allätare som tycker om det mesta från unika indiespel till påkostade AAA-titlar. Actionfyllda flygspel är favoritgenren. TV-spel har varit ett intresse sedan 80-talet.
42890fd464c2e88340f0f1c6545474f1
Genre
Fighting,Film
Utgivare
Namco Bandai
Utvecklare
Namco Bandai
Plattform
Playstation 3
Prisjakt
Release
2011-11-25
Sammanfattning
plus
 1. Fortfarande grym kontroll i Tekken Tag
 2. Tekken Tag 2 lovar gott
 3. Duglig film för fansen
 4. Vettig prislapp
minus
 1. Inga nyheter eller ändringar i Tekken Tag Tournament
 2. Tekken Tag 2 är inte mer än ett demo
 3. Inget onlinestöd
 4. De engelska rösterna i filmen är usla
7

Slutsats

Tekken Hybrid är en lite udda samling som närmast kan beskrivas som ren fanservice. Tekken Tag Tournament HD är en lyckad uppiffning som utmanar och underhåller än idag, medan filmen Tekken Blood Vengence är en oväntat duglig film till fansen. Tack vare den låga prislappen är samlingen därför ett mycket bra köp för stora Tekken-fanatiker.
tekken3
tekken6
tekken7
tekken8
tekken4
tekken1
#inlineditbutton