Recension av Dragon Age 2: Mark of the Assassin
Skrevs 2011-10-07 20:54:00 av Erik Hansson
da2_200
Lönnmördaren Tallis spelar huvudrollen i Mark of the Assassin.
Mark of the Assassin är det andra nya äventyret till Dragon Age II efter det mindre lyckade Legacy. För ungefär 100 kronor får du 2-5 timmars speltid som utspelar sig runt ett lyxigt gods utanför Kirkwall.
Framför allt handlar Mark of the Assassin om lönnmördaren Tallis som spelas av (och också liknar) skådespelerskan Felicia Day. Hon visar sig ha en komplex bakgrund och hennes önskan om hjälp från Hawke är inte riktigt så enkel som det kanske kan verka.
Dels för att vi får veta betydligt mer om Tallis under äventyrets gång, men också för att spelmekaniken i Mark of the Assassin vågar blanda in några ganska knepiga pussel och en märklig sekvens där Hawke måste smyga sig fram osedd i en borg. För att komma förbi vakterna kan Hawke kasta stenar eller slå dem medvetslösa en liten stund.
   Spelmekaniken i den här delen tycks vara ihopslängd på en eftermiddag och det är anmärkningsvärt att Bioware tyckte det var en bra idé att ha med det och nöjde sig innan det ens fungerade ordentligt.
dragonage2_motacombatwm
Dessa bestar hör till fienderna som Hawke och hans medhjälpare måste besegra.
Det finns ganska många uppdrag att lösa, en del kniviga strider och senare i handlingen också lite intressanta intriger. Mark of the Assassin är betydligt bättre än Legacy och åttan är inte långt borta, men den fjantiga smygsekvensen sänker intrycket, en del buggar med ljudet irriterar och det finns inte många nya föremål att hitta.
Betyg: 7/10
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
#inlineditbutton