Max and the Magic Marker
Skrevs 2011-10-06 12:29:00 av P-A Knutsson
Charmig pusselplattformare hittar till PSN
Press Play är en liten dansk studio som ligger bakom Max and the Magic Marker, en spelfigur som helt har gått under min radar trots fin kritik. Det är i och för sig inte alls konstigt då filuren enbart hittat ut på Ios-plattformen, PC och WiiWare tidigare. När spelet dök upp på Playstation Store fångade det dock mitt intresse.
max
Upplägget i Max and the Magic Marker känns igen från en del andra titlar; Max kontrolleras som en vanlig plattformshjälte och kan hoppa, klättra och putta föremål. Med hjälp av en magisk penna ska spelaren dessutom måla streck eller andra former som krävs för att Max ska kunna ta sig förbi olika hinder. Till exempel kan en trappa skapas för att nå avlägsna plattformar, medan något paraplyliknande passar bra för att skydda sig mot regn. Det som målas har dock en egen fysik, så det är ett måste att kroka fast målningarna i miljöerna för att skapelsen inte ska falla ner i marken.
Konceptet är med andra ord enkelt, vilket till viss del även gäller pusslandet – spelet är ändå anpassat för yngre spelare. Att hitta alla hemligheter och samtidigt klara banorna på utsatt tid är dock riktigt klurigt även för mig. Vuxna som vill ha ett avslappnat pusselspel eller vill spela tillsammans med sina barn har därför ett litet guldkorn här.
Max-and-the-Magic-Marker-3
För de som har en Move-kontroll hemma är det dessutom möjligt att spela en sorts co-op där den ena spelaren styr Max och den andre penseln . Det är egentligen ingenting som är menat att göra, men det gör spelandet roligare – så varför inte? Om man inte har en rörelsekontroll manövreras penseln med den högra styrspaken, en lösning som är duglig men inte lysande. Det är framförallt svårt att skapa mer precisa former med spaken, även om det inte är något jätteproblem. Att styra penseln med Move-kontrolen fungerar dessvärre inte heller helt lysande då kalibreringen är onödigt omständlig.
Totalt sett är Max and the Magic Marker ett charmigt och klurigt litet äventyr. Det är egentligen inget häpnadsväckande och är en enkel munsbit för pusselvana. Däremot passar det utmärkt för yngre spelare eller de som är sugna på lättsamt klurande, även om prislappen på 90 kronor gärna kunde ha varit något lägre.
7/10
Vi fick en nedladdningskod av Pan Vision
DSC_0331

offline P-A Knutsson (cmd)

En allätare som tycker om det mesta från unika indiespel till påkostade AAA-titlar. Actionfyllda flygspel är favoritgenren. TV-spel har varit ett intresse sedan 80-talet.
#inlineditbutton