Gears of War 3
Skrevs 2011-09-15 11:22:00 av Erik Hansson
Epic Games fortsätter slipa sågklingorna i ännu en del i den pubertala actionfesten.
Epic Games har aldrig gjort någon hemlighet av att Gears of War-serien inte kräver någon större eftertanke. Det har handlat om underhållningsvåld med pubertalt lockande brualitet ända sedan starten. Det blir generiskt och ointressant så fort man tänker på något annat än vart man ska rikta siktet. Ändå är det svårt att sluta spela.
gow3_420
Nära kalkonstatus
Berättelsen tar vid där tvåan slutade och mänskligheten är splittrad till små enklaver som kämpar för att hålla sig vid liv när locust-arméerna tar för sig av jordens yta. Huvudpersonen Marcus får reda på att hans far lever och att han kan ha en lösning på hur mänskligheten ska överleva. Tvåan gav oss det oförglömliga kalkonögonblicket med Dominics flickvän Maria. Trean har kanske inte riktigt samma lägstanivå, men det är inte långt ifrån.
   Det pågår en ständig jakt efter nästa "wow"-ögonblick som bara dränks av en överdrivet strid ström av oneliners från soldaterna.
Smak av högstadiet
Det må ge en svag smak av spralliga högstadiehormoner i munnen när man sväljer Gears of War 3:s brister. Rent spelmekaniskt är det dock en så slipad produkt att den är värd mer än att bli hånad för att den tilltalar fingerfärdighet istället för hjärnceller. Epic Games är vid det här laget oerhört erfarna och vet hur man skapar tajta kontroller och vettig bandesign. Det märks med all tydlighet i deras trea.
Långt från balett
Om kontrollen i det första Gears kändes klumpig förfinades den i tvåan och i takt med att onlinedelen och horde-läget nöttes insåg vi att det som från början var segt gick att få kontroll över. Bra Gears-spelare online är inte det minsta klumpiga och efter någon timme med spelet rör du de biffiga karaktärerna med lätthet mellan skydden.
   Epic Games har tagit fasta på tyngden och därmed fått Gears of War att skilja sig från mängden i genren. Det här är krig med tung utrustning och långt från balettstriderna i Call of Duty-serien (som har sin charm).
gears-of-war-3-xbox-360-1307622077-147
Horde-läget har nu uppgraderingsbara fällor och föremål som används för att stoppa locust-invasionen.
Väntade nyheter
Nyheterna i Gears of War 3 är i stort sett väldigt väntade. Det finns mängder med statistik över allt som du kan utföra, kontrollen är något smidigare, några nya vapen med smärre justeringar har lagts till och det går att spela hela kampanjen med tre vänner online. En mech-utrustning vid namn silverback förvandlar dig tillfälligt till en mäktigare krigare och det dyker upp några nya fiender som du måste lära dig besegra.
   En av de större nyheterna är ett nivåsystem som ständigt är aktiverat och låser upp nya karaktärer, utseenden och annat åt dig oavsett vilket spelläge du spelar.
Lek monster
Den kanske största nyheten är spelläget "beast". Precis som i det numera klassiska horde-läget, som nästan blivit standard i FPS efter Gears of War 2, går det ut på att besegra våg efter våg av allt svårare fiender. Skillnaden är att du och dina vänner den här gången styr locust-monster som ska ha ihjäl människor på så kort tid som möjligt. Varje mord ger dig en summa pengar och lite extra tid. För pengarna köper du de monster du vill styra. Små tickers kostar minst, större fiender som boomers kostar betydligt mer.
   Samarbete är nästan ännu viktigare i beast än i horde då monsterna skiljer sig så mycket åt. Det är väldigt viktigt att ni tajmar era attacker rätt för att hinna döda alla soldater innan tiden tar slut. Det kan bli lite förvirrat ibland och tidsgränsen känns inte som en optimal lösning för spelläget, men det är en kul bonus till allt annat innehåll.
Befriande unikt online
Även det vanliga onlineläget har fått justeringar och nya spellägen. Till exempel capture the leader där varje lag ska försöka hålla motståndarnas slumpmässigt utvalda ledare som gisslan i 30 sekunder.
   Gears online skiljer sig en hel del från att spela förstapersonsskjutare som Battlefield, Halo eller Modern Warfare. Dels på grund av kontrollen och de varierade och coola vapnen, men också med de ganska små banorna och få spelarna. Det gynnar tajt samarbete och god kommunikation inom laget och skapar intensiva, taktiska omgångar som är befriande unika.
gears-of-war-3-xbox-360-1316067903-216
Att ta skydd bakom föremål har efter Gears of War-serien nästan blivit standard i tredjepersonsspel.
Överseende ännu en gång
Gears of War 3 är egentligen mer likt God of War 3 än något annat spel. De har den överkokta attityden, de storslagna sekvenserna och den tajta kontrollen gemensamt. Här finns stridsscener som är väldigt imponerande och ett tempo i spelandet som är synnerligen välavvägt. Epic Games kan spelmekanik, de vet hur man gör en tajt kontroll och de vet hur man pressar ur Unreal-motorn polygoner och effekter. Att de i mina ögon har urtråkig design och en oförmåga att få mig intresserad av spelvärlden kan jag faktiskt ha överseende med. Ännu en gång.
Vi fick spelet av Microsoft.
 • comment
  Uglúk Håller med Alexander. Det var det b... 2011-09-21
 • av4979
  Alexander Haha, jag tycker det där klippet är... 2011-09-16
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
0cc78ae30e3c7ecf32a7f75845a74dee
Genre
Action
Utgivare
Microsoft Game Studios
Utvecklare
Epic Games
Plattform
Xbox 360
Prisjakt
Release
2011-09-20
Sammanfattning
plus
 1. Samarbete för fyra personer
 2. Roliga spellägen online
 3. Utmärkt kontroll
 4. Bra tempo
 5. Tekniskt imponerande
 6. Mängder av statistik
minus
 1. Torftig historia
 2. Trist design
 3. Väldigt pubertalt
 4. Få stora nyheter
9

Slutsats

Gears of War 3 är egentligen ingen stor skillnad mot föregångaren. Det är egentligen mest detaljer som finslipats och statistik som tillkommit. Men de storslagna sekvenserna, det välavvägda tempot och den tajta kontrollen är väldigt imponerande. Epic Games kan spelmekanik, de vet hur man gör en tajt kontroll och de vet hur man pressar ur Unreal-motorn polygoner och effekter. Att de i mina ögon har urtråkig design och en oförmåga att få mig intresserad av spelvärlden kan jag faktiskt ha överseende med. Ännu en gång.
Bilder
gearsofwar3xbox360033
gearsofwar3xbox360033
gearsofwar3xbox360034
gearsofwar3xbox360035
gearsofwar3xbox360036
gearsofwar3xbox360037
gearsofwar3xbox360038
gearsofwar3xbox360039
gearsofwar3xbox360040
gearsofwar3xbox360041
gearsofwar3xbox360043
gearsofwar3xbox360044
gearsofwar3xbox360045
gearsofwar3xbox360046
gow32tmthu55
gow34xbbkzgi
gow37kzya2bn
gow376njw2jq
gow3aepuer6n
gow3ahd1ljkb
gow3kbrspdq5
gow3nau3gue2
gow3uc6i1zx0
gearsofwar3xbox3601298627284129
#inlineditbutton