Fruit Ninja Kinect
Skrevs 2011-08-14 07:46:00 av Erik Hansson
Att hugga frukt med armarna är dyrt.
Nu finns det tre spel som förstått att använda Kinect-funktionaliteten lagom mycket. De har insett dess begränsningar och anpassat sig efter dem. Dance Central, Child of Eden och nu också Fruit Ninja Kinect.
fruitninja_420
Mobilsuccé
Fruit Ninja har laddats ner över 20 miljoner gånger till olika smartphones sedan lanseringen i april 2010. En av de största succéerna på senare år med andra ord. Nu tar det alltså steget till Xbox Live Arcade och Kinect. Ett steg som borde vara lyckat med tanke på spelets enkla upplägg.
Hugg frukt
Fruit Ninja går ut på att hugga sönder frukt som kommer flygande över skärmen åt alla möjliga håll. Med Kinect sker huggandet genom att vifta med armarna och det fungerar över lag riktigt bra. Det går att ha ganska hög precision på huggen och arbetsinsatsen framför tv:n är lagom stor för ett lättsamt spel av den här sorten. Ett flertal olika spellägen finns tillgängliga, men de varierar egentligen inte speciellt mycket från grundidén: hugg ner frukten, undvik att hugga bomberna.
fruitninjakinect_fnkscreen9
Att hugga frukt görs bäst i korta doser och bara om du har lite för mycket MS-poäng liggandes.
En dålig affär
Första kvarten har jag kul. Både i enspelarläget och när jag spelar med en kompis. Redan efter 20 minuter blir det dock väldigt tjatigt och de få morötter som finns (lås upp nya skuggor, bakgrunder och vapen) känns futtiga. Även om jag finner nöje i att återvända och jaga achievements så kommer jag inte ifrån att det är väldigt lite spel för pengarna. Att betala ungefär 100 kronor när smartphone-versionen kostar sju kronor känns som en väldigt dålig affär.
Vi fick spelet av Microsoft.
 • mario
  Mackan (originalet) 100 spänn, ja det var ett stort steg... 2011-08-18
  • gastrikland_moi
   erik Arcade ger dig en minut att skaffa s... 2011-08-18
   • mario
    Mackan (originalet) Gissar att det var dom största varia... 2011-08-18
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
1ca31325bfce4a1322b3b82dd5ab9e23
Genre
Action
Utvecklare
Halfbrick
Plattform
Xbox 360
Prisjakt
Release
2011-08-10
Sammanfattning
plus
 1. Kinect-kontrollen fungerar bra
 2. Kul i små doser
 3. Tvåspelarläge
minus
 1. Väldigt kort
 2. Ont om innehåll
 3. Alldeles för dyrt
6

Slutsats

Fruit Ninja Kinect går ut på att vifta med armarna framför Kinect-kameran så att du hugger sönder frukter samtidigt som du försöker undvika bomber. Ett väldigt enkelt koncept som är ett av få spel som fungerar nästan felfritt med Kinect. Tyvärr är det alldeles för tjatigt i längden och har en på tok för hög prislapp (ungefär 100 kronor). Skaffa smartphone-versionen (sju kronor) istället.
#inlineditbutton