Dice Soccer
Skrevs 2011-08-22 09:09:00 av Erik Hansson
Tärningsbaserat fotbollsspel med förvånansvärt mycket taktik och stort djup.
Sommaren har för min del spenderats med framför allt två spel, båda till Iphone. Det briljanta golf-spelet Super Stickman Golf och fotbollsspelet Dice Soccer.
dicesoccer_420
Femdelad sexmannafotboll
Det är ett fotbollsspel där ditt lag består av sex utespelare (tre försvarare och tre anfallare) och en målvakt. Spelplanen är uppdelad i fem områden: mittplan och varsin försvars- och målvaktsdel. Enkelt uttryckt avancerar du mot motståndarnas mål om din tärningssumma är större än motståndarens och skjuter mål om din avslutare slår högre än målvakten.
dicesoccer_1
Det gäller att kombinera spelare som tillsammans kan ge varandra fördelar.
Tärningsspelare
För att göra det lite mer intressant består spelet av 80 olika spelare som alla representeras av en tärning med ett antal prickar på sina sidor. De billigaste spelarna har maximalt tre prickar på varje sida medan de riktiga dyrgriparna kan ha tior.
   Så gott som alla spelare har dessutom specialförmågor och det är dessa som gör Dice Soccer spelvärt. Genom att hitta spelare som kompletterar varandra bra har du chans att vinna mot betydligt bättre motstånd. Spelare köps för spelets valuta som du antingen kan tjäna ihop genom att spela matcher eller köpa med riktiga pengar.
Anfallare med treor
Taktikerna är väldigt viktiga i Dice Soccer. Du kan till exempel använda anfallare som har många treor på sina tärningssidor tillsammans med en spelare som ger en x2-bonus när någon slår en trea. Eller tre spelare med ungefär samma antal prickar tillsammans med förmågor som ger bonusar om du slår ett par. Stjärnspelare som inte passar ihop har oftast inte en chans mot välmatchade sämre lirare.
dicesoccer_5
Nästan alla spelare är baserade på verkliga stjärnor och går att känna igen trots spelets simpla stil.
Lägg pengar på avslutare
Det finns sammanlagt 75 matcher uppdelade på turneringar (enbart en stor vinstsumma när du vinner hela) och ligamatcher (prissumma för varje match). 50 achievements spelar också en viktig roll då de samtidigt låser upp nya spelare.
   Att låsa upp och kombinera spelare är drivkraften bakom mina timmar med Dice Soccer, men det gäller att planera inköpen noga så att du inte lägger pengar på fler spelare och sedan tvingas köpa valuta för att ha en chans mot de riktigt bra lagen. Ett generellt tips är att lägga pengar på en riktigt bra avslutare. Annars kommer du inte kunna göra mål på de bra målvakterna.
En besatthet
Jag får erkänna att jag varit besatt av Dice Soccer. Jag har plöjt ner tiotals timmar på att spela matcher, fundera över lag och testa spelarkombinationer. Det ger en kick att hitta smarta lösningar och se motståndarnas stjärnor åka på stryk mot bra kombinationer.
   Utvecklarna Lambdamu släppte efter någon vecka en uppdatering som kraftigt förbättrade användarvänligheten och nya matcher har redan utlovats i nästa uppdatering. För min del är det ett av höstens mest efterlängtade släpp.
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
f7b70c9db69884eb5543dcc0030d3cdd
Genre
Sport
Utvecklare
LambdaMu Games
Plattform
iPhone/iPod
Release
2011-08-01
Sammanfattning
plus
  1. Räcker länge
  2. Många spelare
  3. Kul kombinationssystem
  4. Kan spelas helt gratis
  5. Svårt att sluta spela
  6. Game Center-stöd
minus
  1. Tidskrävande
  2. Avskalad grafik
  3. Ingen multiplayer
8

Slutsats

Dice Soccer är ett tidskrävande fotbollsspel baserat på tärningar och kombinationer. Det finns ett oväntat djup i spelsystemet, många spelare att låsa upp och matcher att spela. Att skapa ett bra lag tar tid och kräver planering och många matcher kan bli extremt spännande. För mig har Dice Soccer varit en stor besatthet i sommar.
dicesoccer_2
dicesoccer_3
dicesoccer_4
dicesoccer_6
#inlineditbutton