Fight Night Champion
Skrevs 2011-03-13 06:58:00 av Björn Pålsson
En klyschig historia och stenhårda vänsterkrokar. Kan det vara något?
Fight Night Champion bjuder både på en klyschig historia och stenhårda vänsterkrokar. Kontentan blir en förutsägbar story som inte kan stoppa det faktum att Fight Night Champion levererar bra, underhållande och stenhård boxning med mängder av kända ansikten från boxningsvärlden.
fnc420
Vägen till framgång är ingen dans på rosor
Andre Bishop är mellanviktsfightern som har talangen men ständigt har oddsen mot sig. Samtidigt som den till synes oslagbare antagonisten Isaac Frost demolerar allt motstånd i ringen tvingas Andre ta ställning mot korruption och gangstermetoder. Något som leder till konsekvenser. Kampanjen är klyschigt och förutsägbart men det möjliggör viss variation i matcherna. I vissa matcher gäller det till exempel att skydda sig medan andra kräver knockout. Storyläget är inte speciellt långt och kan klaras ut på fem timmar men höjer du svårighetsgraden kommer du garanterat att få kämpa längre.
Växla mellan offensiv och defensiv
För det krävs både taktiskt tänkande och strategi för att knocka ut sina motståndare, speciellt på de högre svårighetsgraderna. Framgångstrategin är en balans mellan försvar och attack. En kraftmätare visar hur din energi försvinner när du slår och hur den kommer tillbaka när du försvarar dig eller är passiv. En aggressiv taktik gör också att mätaren minskar totalt över tiden. Extra effektivt är kontringar när din motståndare blottar sig vid en parering eller undviker ett slag.
TysonDodge01screenshot
Mike Tyson bjuder gärna upp till dans
Planera dina kombinationer
När en fighter slutar tänka förlorar han sin match. Som spelare är det möjligheten att kunna kontrollera sin fighter som representerar den tankekraften. Kontrollen i Fight Night är något av spelets kärna. Med relativt enkla kontroller där antingen de fyra huvudknapparna eller högerspaken får stå för alla slag gäller det att både reagera instinktivt och kontrollerat. Trycker du för tre snabba jabbar och en krok kommer din fighter slå den serien även om du trycker för att höja garden. På de lägre svårighetsgraderna kommer du undan med att slänga slag på måfå, men ökad svårighetsgrad kräver kontroll.
Träna dig till toppen
När kampanjen är klar finns det fortfarande en del att sätta tänderna i. Onlineläget är omfattande och ett utmärkt sätt att testa din skicklighet. Men för ensamspelaren finns även mer att upptäcka. Då kampanjen inte innehåller några klassiska träningsmoment där du kan modifiera och träna upp din fighter så är det naturliga steget att gå till Legacy-läget. Där väljer du din fighter som du tar från amatör till proffs i en mer klassisk Fight Night-stil. Mellan matcherna tränar du antingen Skills, som ger erfarenhetspoäng, eller Athletic som förbättrar grundattribut som styrkan, snabbhet och uthållighet. Erfarenhetspoängen kan du själv placera ut om du vill lägga mer kraft på exempelvis högerkroken eller förbättra garden.
fightnightchampion615_131771948
En sten i handsken gör processen kort
Ingen klockren knockout
Även om Fight Night är ett riktigt bra spel finns irritationsmoment. Mest tydligt blir de ibland evighetslånga laddningstiderna. Det frestar på att ständigt vänta några sekunder för länge att komma upp i ringen. I kombination med de ganska svaga träningsmomenten där det oftast blir onödigt lång tid som får läggas på transportsträckor i Legacy Mode som gör att jag snart tappar intresset. Vilket är synd då fighterna är riktigt underhållande.
Problemen finns utanför ringen
Fight Night Champion är en snygg och intensiv fighter. Spelet kommer däremot inte utan brister. Storyläget är klyschigt och saknar möjlighet att påverka sin fighter, i legacy-läget blir istället träningen snart repetitiv och laddningstiderna stör spelrytmen. Perfektionen hade kanske varit en mer sammansatt upplevelse mellan story och legacy. Med det sagt erbjuder Fight Night Champion precis vad det ska när du väl är i ringen, riktigt bra boxning.
Vi fick spelet av EA.
IMG2020

offline Beats

Björn heter jag, pluggar och bor i Stockholm. Är en allätare av spel som spelat så länge jag minns.
4d9f41356113576854782bf9bfd7c25e
Genre
Fighting
Utgivare
EA Sports
Utvecklare
EA Canada
Plattform
Playstation 3, Xbox 360
Prisjakt
Release
2011-03-03
Sammanfattning
plus
  1. Kontrollen
  2. Grafiken
  3. Intensivt och taktiskt
  4. Storyläget bjuder på omväxling
minus
  1. Laddningstiderna
  2. Träningen blir repetitiv
8

Slutsats

Fight Night Champion är ett riktigt bra boxningsspel men saknar en riktigt bra inramning. När kontroll och känslan i ringen är intensiv blir träningsmoment och laddningstider sega irritationsmoment. Story- och legacy-lägena bjuder båda på underhållning men kanske skulle kombineras för bästa resultat. Kan du bortse från dessa mindre skavanker är Fight Night Champion en riktig fullträff.
Bilder
fightnightchampionplaystation3ps31291627201012
fightnightchampionplaystation3ps31291627201011
fightnightchampionplaystation3ps31291627201010
fightnightchampionplaystation3ps31291627201009
fightnightchampionplaystation3ps31291627201008
#inlineditbutton