Flingsmash
Skrevs 2010-11-22 19:28:00 av P-A Knutsson
Ett svårkontrollerat spel som ingår när en Wii Remote Plus införskaffas.
När man spelar FlingSmash syns en Wiimote nere i det högra hörnet. Den följer minsta rörelse som spelaren gör med kontrollen och visar att Wii faktiskt klarar perfekt 1:1-rörelse. I alla fall i en liten ruta. I själva spelandet är det inte ofta denna precision märks.
smashflash
En dålig kontroll
FlingSmash går ut på att misshandla en liten söt gul boll. Genom att smälla till den gula klumpen bakifrån i olika vinklar ska sidscrollande plattformsbanor av enklare modell klaras av. Det hela påminner om en blandning av Breakout och ett klassiskt plattformsspel. På de första banorna är detta upplägg faktiskt ganska kul, men sedan går det snabbt utför.
   Det stora problemet med FlingSmash är, ironiskt nog, kontrollen. Alltför ofta känns det bara som om man viftar på måfå och hoppas att bollen flyger åt rätt håll. Inledningsvis är det inget större problem, men så snart banorna kräver lite precision kommer frustrationen springandes. Speciellt de moment där sifferblock ska träffas i en viss ordning är ren tortyr.
   Å andra sidan är spelet inte ens särskilt kul när kontrollen väl fungerar. Visst har jag småskoj ibland, men inte mer än så. Man viftar sig igenom samtliga banor på ett fåtal timmar och det finns inte mycket som utmärker sig under denna tid. Förutom en ömmande handled då.
spansmasherwii007_541023010
Efter en kort stunds spelande rekommenderar FlingSmash spelaren att ta en paus. Jag brukar följa det rådet.
Inte mycket rätt
Mycket mer än så finns det inte att säga om FlingSmash. Det går att spela två stycken samtidigt, men det blir mest kaotiskt. Handlingen är så dålig att den bara irriterar, något som även kan sägas om musiken. Det enda egentligen som får godkänt är grafiken.
   Å andra sidan är spelet bara en liten bonus, och som ett App-spel för sju kronor hade det säkerligen blivit en succé. Nu kostar dock paketet med FlingSmash plus en Wiimote med inbyggd motionplus 150 kronor mer än en lös kontroll, det är minst 100 kronor för mycket.
En bra kontroll
Till skillnad från bonusspelet är dock paketets huvudperson, Wii Remote Plus, en trevlig bekantskap. Den ser precis ut som en enkel Wiimote, men är lite tyngre. Att slippa den bökiga Motionplus-klossen är dock riktigt trevligt.
   För tillfället finns det inte överdrivet många Motionplus-titlar, men för folk som spelar ohälsosamt mycket Wii Sport Resort eller Red Steel 2 kan denna uppdaterade kontroll vara värd en investering. Alla andra kan vänta till Zelda Skyward Sword släpps.
Vi fick ett exemplar av spelet av Bergsala.
DSC_0331

offline P-A Knutsson (cmd)

En allätare som tycker om det mesta från unika indiespel till påkostade AAA-titlar. Actionfyllda flygspel är favoritgenren. TV-spel har varit ett intresse sedan 80-talet.
e2c99cfe1b2f0c2865f103b85cf44690
Genre
Action
Utgivare
Nintendo
Utvecklare
Artoon
Plattform
Wii
Prisjakt
Release
2010-11-19
Sammanfattning
plus
  1. Fin grafik
  2. Småkul ibland
minus
  1. Oprecis kontroll
  2. Rörig multiplayer
  3. Tråkig bandesign
  4. Väldigt kort
4

Slutsats

FlingSmash är en plattformsliknande skapelse som säljs tillsammans med Wii Remote Plus. Lustigt nog är kontrollen spelets svagaste länk och stundtals är det hopplöst att få den gule huvudpersonen dit man vill. När kontrollen väl fungerar underhåller spelet en del, men aldrig tillräckligt mycket för att ge några bestående intryck.
Bilder
spansmasherwii001
spansmasherwii002
spansmasherwii003
spansmasherwii004
spansmasherwii006
spansmasherwii007
spansmasherwii008
spansmasherwii009
spansmasherwii010
spansmasherwii011
spansmasherwii005
#inlineditbutton