Kinect Sports
Skrevs 2010-11-17 07:36:00 av Erik Hansson
Den obligatoriska sportspelssamlingen till en ny rörelsekontroll. Hur fungerar Kinect-varianten?
Playstation Move har Sports Champions och Wii har Wii Sports. Det var därför inte speciellt förvånande att Microsoft satsade på ett Kinect Sports till lanseringen av Kinect.
kinectsports_420
Skyll förluster på Kinect
Upplägget är precis som i kusinerna till Wii och Playstation Move. Ett gäng sportgrenar uppdelade i olika minispel som kan spelas själv eller med vänner och som naturligtvis är roligast med vänner. Se bara till att det är vänner som inte tar det här med tävlande på för stort allvar. Risken är stor att de kommer att skylla förluster på Kinect och du kommer inte kunna protestera.
Den som förstår begränsningarna vinner
Kinect Sports visar egentligen på ett bra sätt både fördelarna och nackdelarna med kontrollmetoden. Här finns potential eftersom det är kul att röra sig och använda kroppen för att tävla mot andra. Men Kinect har sina brister. Det reagerar lite för långsamt på dina rörelser och precisionen i vissa grenar är inte vad den borde vara. Den som bäst förstår och utnyttjar hårdvarans begränsningar kommer att vinna de flesta grenarna.
Vifta och hoppas
Detta är extra tydligt i boxning, beach volleyboll och pingis med tanke på att de fungerar ganska dåligt och mest blir en fråga om att vifta och hoppas på det bästa. Bowlingen är lite mer kontrollerat och exakt, men inte i klass med Wii- eller Playstation Move-versionerna.
kinectsportsxbox3602
Fotbollsspelet är en ganska märklig historia som egentligen bara består av små korta dueller där det gäller att sparka åt rätt håll.
Fotboll av minispel
Fotbollen har ett märkligt upplägg där du antingen försvarar eller anfaller. I försvaret ska du försöka lyfta ditt ena ben tillräckligt snabbt för att hindra en passning eller ett skott från motståndarna. Som målvakt gäller det att rädda bollen genom att snabbt hålla handen på den markerade plats på skärmen som skottet kommer träffa.
   I anfall gäller det att snabbt slå en passning till en medspelare innan försvararna kommer i vägen och vid målchanser ska man skjuta bollen förbi målvakten. Enkelt upplägg och lite småkul en stund, men det gäller att ta det för vad det är och inte hoppas för mycket.
Roligast med friidrott
Spelets roligaste del är friidrotten. Löpgrenarna häcklöpning och 100 meter, längdhopp, diskus och spjutkastning är alla ganska intuitiva och även om de kräver märkligt tydliga rörelser (höga knän i löpningarna till exempel) och inte har alls den precision som man skulle önska så lämpar de sig bra för tävlingar vänner emellan och det kan bli riktigt spännande dueller där det avgörs i sista stund.
Ett bättre alternativ
Kinect Sports är ganska kul att spela, men inte ens Microsoft kan nog påstå att kontrollen är speciellt exakt. Man får räkna med lite konstiga resultat av ens rörelser och det är som sagt inte säkert att den som är bäst vinner. Kan du ha överseende med det är Kinect Sports åtminstone ett bättre alternativ än Kinect Adventures för dig som vill ha något vettigt att spela.
Vi fick ett exemplar av spelet från Microsoft.
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
6f3ba041d67bb61ea07887564620807f
Genre
Barn,Sport,Party
Utgivare
Microsoft Game Studios
Utvecklare
Rare Ltd.
Plattform
Xbox 360
Prisjakt
Release
2010-11-10
Sammanfattning
plus
  1. Tävlingsinriktat
  2. Kul om man är flera
  3. Friidrotten
  4. Inser för det mesta kontrollens begränsningar
minus
  1. En hel del brister i kontrollen
  2. Överdrivet krav på höga knän i löpningen
  3. Flera grenar är rent dåliga
  4. Lite tunt på innehåll
  5. Inte kul att spela själv
5

Slutsats

Kinect Sports visar upp möjligheten att ha roligt med Kinect, men också de begränsningar som kontrollen har. Precisionen är inte vad man skulle önska och det är oftast den som lär sig utnyttja systemet bäst som vinner. Trots det kan man absolut ha kul med Kinect Sports om man är ett gäng som tävlar.
kinectsportsxbox360001
kinectsportsxbox360002
kinectsportsxbox360003
kinectsportsxbox360004
kinectsportsxbox360006
kinectsportsxbox360007
#inlineditbutton