Dance Central
Skrevs 2010-11-15 15:43:00 av Erik Hansson
Dansa framför din tv och få din insats bedömd med betyg och poäng.
Rock Band-utvecklarna Harmonix har skapat det mest hypade och bästa spelet till lanseringen av Kinect. Frågan är framför allt - vågar du stå och dansa framför tv:n?
bc_420
Se kommande rörelser
Konceptet är lika enkelt som smart. På skärmen visar dansare vilka rörelser du ska göra och du ska följa efter dem så noga som du kan. Detta testade vi redan i Singstar Dance, men det som gör Dance Central riktigt bra och så mycket smartare än Singstar Dance är att man för det första kan se vilka rörelser som är på gång härnäst och för det andra att det finns ett smart träningsläge till varje låt.
Lär dig stegen
I spelläget Break It Down, som kan väljas i spelets alla låtar, delas dansstegen upp så att man i lugn och ro kan lära sig dem. Här består alla låtar nämligen av dansstegskombinationer. Har du lärt dig alla de över 90 dansstegen som finns i spelet så gäller det sedan bara att kombinera dem i rätt ordning och att hålla takten för att få bra poäng och betyg i låtarna.
dancecentralxbox360003
Dina pågående och kommande rörelser visas tydligt på skärmen. Längst till höger syns även dina egna rörelser så att du kan se hur väl de stämmer överens med instruktören.
Bränn kalorier och samla stjärnor
Förutom träningsläget finns det ett workout-läge som man kan ha igång medan man spelar där spelet försöker hålla koll på hur mycket kalorier man bränner.
   Det vanliga spelläget består av att välja en låt, svårighetsgrad, dansställe och dansare. Det finns ungefär tio olika dansare att välja mellan och alla har två olika kläduppsättningar. Sedan kör man igång. Låtarna är uppdelade i olika grupper beroende på svårighetsgraden. Målet verkar vara att få fyra av fem stjärnor på alla låtar i en grupp för då låser man upp en utmaning.
Undvik röda kroppsdelar
Varje danssteg du försöker utföra poängbedöms av spelet och ju fler lyckade steg du tar i rad desto större blir din poäng. Bedömningen görs utifrån Kinects förmåga att känna igen dina rörelser och för det mesta fungerar det bra. Det händer att spelet rödmarkerar en kroppsdel (bedömer att den gör fel) trots att jag tycker den ser ut att vara med i matchen, men det är inget stort problem.
dancecentralxbox360020
I Break It Down får du flera försök på dig att klara av varje sorts danssteg. När du lärt dig stegen blir det lättare att klara låtarna.
2,5 - 3 meter till tv:n
Kinect kräver ju sin yta i vardagsrummet och Dance Central är inget undantag. Det är snarare ett av de mer utrymmeskrävande spelen då det är ganska mycket rörelser i sidled och både framåt och bakåt. Du bör göra rejält med plats innan du sätter igång. Jag skulle rekommendera två och en halv till tre meter framför tv:n.
Partyspel utan partyspellägen
Även om Dance Central är det mest genomarbetade spelet till Kinect-lanseringen, med viss konkurrens från Kinectimals, så är det tråkigt att se att det inte finns något vettigt tvåspelarläge. Man kan turas om i en duell, men det går inte att dansa två samtidigt och även om det hade taget väldigt mycket plats så hade det varit ett lyft för spelet. Det är trots allt ett partyspel.
   Det finns inte heller några partyspellägen där man till exempel turas om att dansa tre låtar och sedan jämför poängen eller liknande. Denna brist på ytterligare idéer som hade kryddat den stabila grunden gör att jag i slutändan inte kan ge Dance Central högre betyg än en sjua.
 • tk3q3R9C
  Raskolnikov Det tråkiga med workout-läget är a... 2010-11-22
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
faa9b5779fe645a2695e8b6cfbd797f5
Genre
Dans,Träning
Utgivare
MTV Games
Utvecklare
Harmonix
Plattform
Xbox 360
Prisjakt
Release
2010-11-10
Sammanfattning
plus
 1. Lär dig alla danssteg som bygger upp en dans
 2. Bar både för nybörjare och proffs
 3. Tydligt och smart gränssnitt
 4. Dansvänlig låtlista
 5. Bra och passande dansrörelser
 6. De inspelade snabbspolade filmerna på den som dansar
minus
 1. Man kan inte dansa två samtidigt
 2. Inga vettiga partylägen
 3. Nya låtar kostar ungefär 30 kronor styck
7

Slutsats

Ett dansspel som bedömer din insats utifrån dina rörelser framför Kinect-kameran. Själva grundsystemet är väldigt smart. Varje dans kan delas upp i olika danssteg så att du pedagogiskt kan lära dig spelets över 90 olika rörelser. Det är också lätt att se vilka rörelser som är på gång och vad du gör för fel. Det är bara synd att spelet saknar vettiga partylägen och annat som hade lyft det ytterligare.
Bilder
dancecentralxbox360001
dancecentralxbox360002
dancecentralxbox360003
dancecentralxbox360010
dancecentralxbox360011
dancecentralxbox360012
dancecentralxbox360013
dancecentralxbox360014
dancecentralxbox360015
dancecentralxbox360016
dancecentralxbox360017
dancecentralxbox360018
dancecentralxbox360019
dancecentralxbox360020
dancecentralxbox360021
dancecentralxbox360022
#inlineditbutton