Your Shape Fitness Evolved
Skrevs 2010-11-13 15:15:00 av Erik Hansson
Ett träningsspel till Kinect som håller koll på och bedömer dina insatser.
På pappret är rörelsekontrollerna till Wii, Playstation 3 och Xbox 360 perfekta att använda till personlig träning framför skärmen. Det finns många som söker lite extra motivation för att sätta igång med träningen och spel är, återigen på pappret, perfekta för att göra det lite roligare att bränna kalorier.
yourshape_420
90 procent rätt avläsning
Your Shape Fitness Evolved tar fasta på den idén och innehåller en personlig träningsdel, färdiga träningar i boxning och "zen", samt några minispel. Allt vägleds av en personlig tränare eller tydliga instruktioner. Spelet läser in din kropp så att den visas tydligt på skärmen. Om du gör rörelserna rätt lyser kroppsdelarna grönt. Mycket pedagogiskt.
   Ibland blir det lite problem med avläsningen. Om det beror på pösiga kläder eller att kameran helt enkelt är lite dålig på att bedöma dig vet jag inte riktigt. Men eftersom 90 procent av alla rörelser registreras korrekt är det inget stort problem.
Välj personlig träning
I den personliga träningsdelen får du välja vad du vill uppnå - till exempel förbättra ditt allmänna mående, bli smal eller bygga muskler. Sedan anpassas programmet utifrån ditt val. Inga rörelser är speciellt avancerade, men de fyller absolut sin funktion och efter några program är jag riktigt varm och svettig. Precis som det ska vara. Antalet brända kalorier ska man ta med en stor nypa salt, men det är åtminstone ett riktmärke om hur mycket man rört på sig.
ubisoftyourshapefitnessevolvedubisoftkinectgamescreen
Dina rörelser bedöms i realtid och du kan omedelbart se om det är något delmoment som du inte riktigt får till.
Slå dig trött
Personligen tycker jag att boxning är en väldigt rolig motionsform och att kunna köra en variant av "boxercise" i Your Shape blir därför mitt huvudval. Lägger man ihop några olika program så kan man få sig en riktigt bra genomkörare och det är något tillfredsställande med att slå sig trött.
Bättre spel på gång
Problemet med Your Shape är bara att det känns lite barskrapat och ihoprafsat. Det finns för få olika träningsvarianter för prislappen och den sajt som ska hålla koll på dina framsteg och din statistik fungerar bara till hälften än så länge.
   Därför ger Your Shape mig till slut egentligen bara en föraning om att träningsspel till Kinect kan fungera riktigt bra. Det kommer släppas ett gäng spel i genren den närmsta tiden och vi ska försöka recensera alla. Det bör inte dröja länge innan vi får se riktigt bra spel i den här genren till Kinect.
Vi fick ett exemplar av spelet från Microsoft.
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
43f3e6f9ed18bfdf80b00035e996e3cf
Genre
Träning
Utgivare
Ubisoft
Utvecklare
Ubisoft Montreal
Plattform
Xbox 360
Prisjakt
Release
2010-11-10
Sammanfattning
plus
  1. Smart att man ser sig själv på skärmen
  2. Bra upplägg
  3. Många roliga övningar
  4. Kul träningssätt
minus
  1. För avskalat
  2. Vissa problem med rörelseavläsningen
  3. Kan inte läsa in flera personer så att man kan träna samtidigt
6

Slutsats

Konceptet med träning på Kinect är mycket bra. Likaså att man får instruktioner utifrån hur man rör sig på skärmen. Det är bra rörelser, menyerna är sköna och upplägget smart. Tyvärr är det snålt med innehåll och Your Shape visar snarare upp en lovande potential för genren.
Bilder
YS_TonedBody_Screen3
YS_TonedBody_Screen2
YS_TonedBody_Screen1
YS_CardioBoxingPlatinum_Screen3
YS_CardioBoxingPlatinum_Screen2
YS_CardioBoxingPlatinum_Screen1
YourShapeFitnessEvolvedPhotos
#inlineditbutton