Kinect Joy Ride
Skrevs 2010-11-12 11:27:00 av Erik Hansson
Racingspel där du förtvivlat försöker styra bilen med din kropp.
Kinect Joy Ride kräver Kinect.
   Konceptet för Kinect Joy Ride är egentligen väldigt smart. Det är enkel kartracing med trick, vapen, boost och ett gäng andra förare samtidigt. Sådana spel är inte så krångliga att tillverka och de brukar uppskattas för sitt tävlingsinriktade upplägg. Det största problemet med Kinect Joy Ride är dock att det styrs med Kinect.
kinectjoyride_420
Härma rörelser eller gör trick
Från huvudmenyn kommer man åt de olika spellägena som man kan tävla i. Man kan också välja och måla om sina bilar, kalibrera Kinect, logga in en till användare eller kolla vad man hittills låst upp. När man vill köra igång ett lopp har man några olika spellägen att välja mellan. Vissa går enbart ut på att göra olika trick i luften, andra är snabba banor där du kör helt själv, en tredje variant är helt trasig och går ut på att du ska härma rörelser på skärmen och en fjärde är mer klassisk kartracing mot AI-motståndare.
Skaffa fans
Banorna är extremt enkla, för att inte säga banala, och har alldeles för få finesser förutom något hopp per bana. AI-motståndarna är inte speciellt svåra att besegra. De har däremot en jobbig ovana att träffa en med vapen som gör att man tappar värdefulla sekunder i jakten på bra pallplaceringar och tider. Bra placeringar och tider ger fans och ju fler fans desto mer låser du upp.
   Korkat nog måste man spela alla olika spellägen för att låsa upp banor i ens favoritlägen. Tycker du trick är tråkigt, men gillar vanliga lopp så tvingas du ändå köra trickbanorna.
Låtsas att du håller en ratt
Spelet kontrolleras med din kropp, som alla Kinect-spel. Du håller händerna som en ratt framför dig och svänger genom att göra en vridrörelse precis som om du höll i en riktig ratt. Vill du göra en kraftig sväng eller ett bredställ lutar du dig samtidigt som du vrider händerna. Boosten aktiveras genom att hålla armarna bakåt och sedan trycka framåt när du laddat upp den och vill aktivera den. När din bil är i luften kan du luta dig i olika riktningar för att göra trick som för det mesta rätar ut sig själva när du närmar dig marken.
screen5_large
Att göra trick i luften är en viktig del av spelet för att få fans och boost som gör att du lättare vinner loppen.
Ingen online
Det går också att spela två stycken samtidigt på delad skärm om du bereder lite plats i vardagsrummet (minst 2,5 meter till tv:n behövs). Man kan även spela några spellägen online via Xbox Live, men de gånger jag sökt motståndare har jag inte hittat någon.
Du är den trasiga kontrollen
Kinect Joy Ride har stora problem. Det största är att kontrollen är alldeles för godtycklig. Ibland reagerar knappt bilen på mina rörelser och ibland reagerar den alldeles för mycket. En del av detta hjälps upp av att spelet har en förmåga att lotsa dig rätt trots att du egentligen borde råka illa ut. Ibland hjälper det dock inte och man krockar eller börjar åka i fel riktning för att man helt enkelt inte har så bra kontroll över bilen. En liten del av detta minus vägs upp av att det är kul att själv vara kontrollen, men den nyhetens behag ebbar snabbt ut efter en stunds spelande.
Bra kontroll hade inte hjälpt
Ett annat problem är att spelet helt enkelt innehåller så pass lite innehåll och har så tråkiga banor och uppgifter att det inte hade fått så bra betyg ens om kontrollen fungerat.
   Undvik Kinect Joy Ride. Det är inte värt pengarna efter den första kvartens känsla av att uppleva något nytt.
Vi fick ett exemplar av spelet av Microsoft.
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
56122b82194657baf5e4b70965aa0d06
Genre
racing
Utgivare
Microsoft Game Studios
Plattform
Xbox 360
Prisjakt
Release
2010-11-10
Sammanfattning
plus
  1. Nyhetens behag första kvarten
  2. I de stunder när kontrollen fungerar hyfsat är det lite kul
  3. Två spelare på delad skärm
  4. Bra träning för sidan av kroppen att luta sig så mycket
minus
  1. Kontrollen fungerar riktigt dåligt
  2. Snålt med innehåll
  3. Banorna är tråkiga
  4. Alldeles för långa laddningstider för ett partyspel
4

Slutsats

Vrid dina armar som om du håller i en ratt, luta dig för att få bredställ och vrid hela kroppen för att göra trick i luften. Så borde kontrollen i Kinect Joy Ride fungera, men problemet är att den är väldigt trasig. Bilarna går i bästa fall att styra ungefär rätt och även om kontrollen hade fungerat så är resten av spelet alldeles för simpelt och sparsmakat för att vara värt dina pengar.
Bilder
1921681
1019889
joyridexbox360011
joyridexbox360012
joyridexbox360013
joyridexbox360014
joyridexbox360015
#inlineditbutton