NHL Slapshot
Skrevs 2010-09-28 09:37:00 av Erik Hansson
Gretzky sätter sitt namn på spel med EA:s familjehockey.
Med Wayne Gretzky och en plastklubbas hjälp var tanken att EA skulle sälja NHL-konceptet till Wii-ägarna. En målgrupp som på sistone visat sig väldigt tveksamma till att köpa annat än Nintendos egna spel. En tjugondeplats på Speltoppen under sin första försäljningsvecka kan inte vara vad EA tänkt sig. Snarare vad de bittra skeptikerna förvarnat om.
nhl11_slapshot

Från välbärgad unge till proffs

Idén till karriärläget i NHL Slapshot lär ha kommit till när EA-personalen såg alla de isrinkar som hockeygalna kanadicker låtit bygga på sina bakgårdar. Det är på dessa små arenor som de välbärgade ungarna i lönnlövens land lär sig grunderna på isen. I NHL Slapshot representeras detta av karriärläget Peewee to Pro. Här ska man ta knatteliraren från bakgårdshockeyn till de stora arenorna i NHL. Från tre mot tre utan så mycket regler till fem mot fem med alla de vanliga reglerna. Spelaren förbättras (och växer) sakta med åren och samtidigt ges tillgång till bättre och bättre utrustning.
   Det ska dock inte misstas för djupet i NHL 11 till PS3/360. Det här är lättsammare, men med tillräckligt djup för att hålla intresset vid liv.

Godkänt utbud

Ett Wii-spel vore inte komplett utan ett gäng speciallägen som straffläggning på delad skärm, men vi hittar även alla AHL, CHL och NHL-lag och kan spela i hela säsonger eller gå direkt till Stanley Cup-slutspel. Det är inte direkt ett fylligt spel och det finns inget onlineläge, men att spela mot en vän på samma konsol är riktigt kul.
nhlslapshotwii002
Även om sådana här bilder får spelet att se barnsligt ut så kan även hockeyrävar ha kul med spelet. Plastklubban är förvånansvärt lämplig för ändamålet.

Rikt på målchanser

Nog om allt utanför isen. NHL Slapshot är ett arkadspel och uppför sig därefter. Här finns inte någon realistisk fysikmotor eller komplex kontroll. Det handlar om att så enkelt som möjligt ha kul med en plastklubba i näven. Det är därför fokus på feta tacklingar och mål. Tempot är högt och AI:n är anpassad efter att du ska få mycket målchanser. Dessutom blir dessa målchanser väldigt ofta mål.
   I plastklubban fäster man nunchuken och wiimoten. Med hjälp av nunchukspaken kan man sikta skotten medan man skjuter och det fungerar faktiskt riktigt bra. Dra klubban bakåt för att smälla på ett slagskott eller vifta till med den för ett handledsskott. Tryck till med den för att sätta en tackling. Det är kul ett tag. Att lira igenom hela karriärläget med klubba i hand blir däremot ganska påfrestande och spelet stöder som tur är både nunchuk+wiimote-kontroll och enbart wiimote, men i den sistnämnda kontrollmetoden styr datorn din spelares rörelser vilket inte känns så kul för dig med minsta spelvana.

Engagerar kanske familjen

Presentationen är inte direkt imponerande, men fyller sin funktion med fokus på att vara enkel och tydlig. Ingen kommer köpa NHL Slapshot för grafiken. Det är snarare ni som känner att ni måste ha ett NHL-spel till er Wii och inte har några större krav på autenticitet. Med rätt inställning är det kul i små doser och om det är något hockeyspel som ska engagera familjen så är det NHL Slapshot. Det är ett familjespel. På gott och ont.
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
e7ea9cc740a81bfa371a5b7dc5f97df9
Genre
Sport
Utgivare
EA Sports
Utvecklare
EA
Plattform
Wii
Prisjakt
Release
2010-09-16
Sammanfattning
plus
  1. Plastklubban är en kul idé
  2. Hockey som hela familjen kan spela
  3. Småkul karriärläge
  4. Multiplayer
minus
  1. Saknar djup
  2. Plastklubban är inte så kul i längden
  3. Framför allt för korta doser
7

Slutsats

Om målet med NHL Slapshot var att skapa ett hockeyspel för familjen så har EA lyckats. Det kan underhålla både småbarn som luttrade NHL-gamers. Åtminstone i små doser. Men det är som lättsamt multiplayerspel det ska avnjutas. Att spela det själv är inget jag rekommenderar.
Bilder
nhlslapshot
nhlslapshot2
nhlslapshotwii004
nhlslapshotwii005
nhlslapshotwii006
nhlslapshotwii007
nhlslapshotwii008
nhlslapshotwii009
#inlineditbutton