Recension - Assassin's Creed II: Bonfire of the Vanities
Skrevs 2010-02-22 12:24:56 av Joakim Magnå
Vi har spelat och betygsatt Assassin's Creed II-tillägget Bonfire of the Vanities.
Det första DLC-innehållet till Assassin's Creed II var ingen höjdare. Bonfire of the Vanities heter det andra och det är trevligt nog betydligt bättre.
   Handlingen här tar vid där Battle of Forli slutade (men utspelas egentligen flera år senare) och i tid befinner vi oss strax innan spelets avslutning. Ezio har tagit sig tillbaka till Florens. Staden är i uppror. Böcker bränns på bål på gator och torg, och befolkningen smörjs med propaganda och falska predikningar.
66523508589641732
Jämfört med Battle of Forli är det här betydligt mer genomtänkt, om än inte särskilt mycket längre i speltid. Man får tillgång till ett nytt kvarter av Florens, men förutom en ny språngbräda för att hoppa mellan hustak är det mesta sig likt.
   Fokus ligger på smygande och mord, och inte så mycket på ren strid som det förra DLC-paketet. Huvuduppdraget går ut på att lönnmörda nio, var och en på sitt sätt, viktiga personer. Det är riktigt varierat och ibland utmanande.
   I sitt utförande håller några av de här morden hög klass och ställer krav på att man kan ta sig fram osedd mot offret. Därmed gäller det att utnyttja det man kan om att smälta in i en folkmassa och distrahera vakter. Jag nyttjade faktiskt vapen och tillvägagångssätt som jag sällan använde under huvuduppdraget. Vid flera tillfällen kände jag mig riktigt nöjd med mina aktioner. Bara det är ett gott betyg.
Även om man inte ska förvänta sig några stordåd är det här en stabil miniexpansion. I kortaste laget och utan nya trophies/achivements eller annat bonusinnehåll, men underhållande så länge den varar.
Betyg: 7/10
ds_74451 Assassin's Creed II
Prisjakt: Assassin's Creed II 162 kr
Kategori: Action
Utvecklare: Ubisoft Montreal
Release: 2009-11-19
Betyg: 9
Uppföljaren till Assassin's Creed utspelar sig på 1400-talet i Italien där huvudpersonen Ezio Auditore de Firenze kan använda långt fler vapen än i föregångaren och också några av Leonardo da Vincis uppfinningar.
ps3
0 Kommentarer
Kommenterar som gäst
* Det här fältet är obligatoriskt
jag

offline suspekt

Journalist i Göteborg. Nu nyhetsreporter på GT/Expressen. Har arbetat på bland annat DN, GP och Hallandsposten. Skribent på Level 7 sedan 2004. Gillar rollspel, shooters och indie.
Nyhet
Xbox 360
Playstation 3
Redaktionsblogg
#inlineditbutton