1bfb4c8ff03552fc4b24524be2964397
Solatorobo: Red the Hunter
Prisjakt: Solatorobo: Red the Hunter 404 kr
Rollspel som är en spirituell uppföljare till Tail Concerto.
UtgivareNintendo
UtvecklareNamco Bandai
GenreRollspel
Release2011-07-01
nds
info
Info
news
Nyheter (2)
magnify
Förtitt
artikel
Recension
images
Bilder (9)
movies
Filmer
forum
Forum
world
Hemsida
joystick
Serie
vote
Betyg
Solatorobo: Red the Hunter
Skrevs 2011-07-28 13:26:16 av Viktor Mars
Vackert rollspel bland svävande öar.
Solatorobo blandar rollspelselement och mechstrider med en mystisk berättelse om hur världen kom till och en kamp mellan gott och ont. Vi har sett liknande skildringar förut, men aldrig riktigt med dessa utgångspunkter. Cyberconnect2 har stått för utvecklingen och Solatorobo anses vara den andliga uppföljaren till Tail Concerto, som släpptes 1999.
solatorobo_420
Jägare på svävande öar
Världen i Solatorobo heter Sheperd Republic och består av svävande öar som för tankarna till Baten Kaitos-serien. Sheperd Republic domineras av talande hund- och kattmänniskor som lever på de flytande öarna där teknologin spirar. Mitt i allt detta finner vi Red Savarin, en ung hundman som färdas mellan öarna med sin syster Chocolat i deras luftskepp Asmodeus. Tillsammans antar de uppdrag i rollen som ”hunters”. Deras mål är att leva ett bra liv på de uppdrag som de genomför åt diverse klienter.
In i sagornas värld
Spelet börjar med vackra mellansekvenser som visar hur Red och Chocolat antar sitt senaste uppdrag, där de blivit ombedda att återfinna ett dokument som gömts i ett stort luftskepp. Dokumentet har blivit stulet och är tydligen mycket viktigt för uppdragsgivaren. Red tar sig ombord det flygande Hindenburg-skeppet med hjälp av sin mekaniska kompanjon; en mechrobot som kallas Dahak.
   Med hjälp av Dahaks förmågor tar sig Red längre in i luftskeppet och finner i dess djupaste område dokumentet han anlitats för att hitta. Detta är dock inte det enda som döljer sig i skeppets hjärta. Bakom en stängd metalldörr finner Red en medaljong som vid första anblick inte ser mycket ut för världen. Detta är upptakten till ett magiskt äventyr som kommer att avslöja Sheperd Republics hemligheter.
solatorobo-red-the-hunter-nintendo-ds-1308750731-158
Grafiken i mellansekvenserna håller väldigt hög klass.
Plattform och rollspel
Solatorobo kombinerar actionrollspels- och plattformselement. Striderna utförs med hjälp av roboten Dahak och går ut på att använda dess hydraulik för att lyfta och kasta motståndare åt alla håll och kanter, slå tillbaka missiler och kasta lådor. Att kasta motståndare på andra fiender skapar kombinationsattacker och ökar sannolikheten för vinst. Det finns också ett trevligt uppgraderingsläge där du använder kristaller för att bland annat öka Dahaks styrka och rörlighet.
   Spelet drivs framåt av mellansekvenser och dialog mellan Red och de andra karaktärerna, men som spelare styr du enbart Red och Dahak. Du besöker Sheperd Republics olika öar och nystar upp trådar som för dig närmare sanningen.
Uppdragsbaserat spelande
En av de stora drivkrafterna förutom handlingen och de ärenden som är knutna till att driva berättelsen framåt är alla de uppdrag som väljs från uppdragsbanken i de olika städerna och byarna man besöker. De kan bestå av att samla på sig saker och återlämna till sina rättmätiga ägare, finna busiga tjuvar och hjälpa bybor med allehanda sysslor. Under dessa uppdrag samlar du på dig mynt, som kallas för ringar och skaffar dig erfarenhetspoäng.
För enkelt
Mitt enda klagomål är egentligen stridssystemet. Det är lite väl enkelt och det märks att Solatorobo riktas till en något yngre målgrupp. Men den djupa och intressanta berättelsen gör det lätt att uppskatta detta spel oavsett ålder.
Underhållande och mäktigt
Solatorobo är dessutom ett riktigt vackert spel, med mysiga handritade miljöer, snygga cel-shade-effekter och en kraftfull och känslosam berättelse.
   Med DSi eller DSi XL kan man utnyttja ett par andra funktioner så som möjligheten att spara bilder. Det går också att möta andra spelare i det så kallade Air Robo GP mode, där man använder luftskepp för att tävla mot varandra och samla på sig kristaller på de olika banorna.
   Har du något intresse alls av rollspel, plattformsspel, berättande och bra musik har Solatorobo utan tvekan något för dig. Det är en unik upplevelse som garanterat inte kommer att lämna dig oberörd.
 • Var_008
  Contra Laste inte hela recensionen, men spel... 2011-07-28
  • Resize_of_IMG_0052
   Viktor Mars Det är ett väldigt mysigt och under... 2011-07-28
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
1bfb4c8ff03552fc4b24524be2964397
Genre
Rollspel
Utgivare
Nintendo
Utvecklare
Namco Bandai
Plattform
Nintendo DS
Prisjakt
Release
2011-07-01
Sammanfattning
plus
 1. Riktigt snygga miljöer
 2. Fantastiskt soundtrack
 3. Vacker karaktärsdesign
 4. Annorlunda karaktärer och värld
 5. Möjlighet att spara efter varje uppdrag
 6. Spännande och engagerande berättelse
 7. Stort utbud av sidouppdrag som ökar speltiden
minus
 1. Stridssystemet är lite väl förenklat
 2. Riktat till en yngre målgrupp
 3. Ingen rent talad dialog
 4. Sidouppdragen står för mycket av speltiden
7

Slutsats

Solatorobo är relativt simpelt rent spelmässigt men berättelsen, världen och karaktärerna är svåra att motstå om man är det minsta intresserad av rollspel eller plattformsspel. Spelet är dessutom beroendeframkallande med alla sidouppdrag, även om de kan ta upp lite väl mycket tid ibland. Alla som upplevt Baten Kaitos eller Skies of Arcadia kommer tveklöst se paralleller även om Solatorobo inte är riktigt lika djupt och långt som ovan nämnda titlar.
solatorobo-red-the-hunter-nintendo-ds-1308750731-156
solatorobo-red-the-hunter-nintendo-ds-1308750731-2
solatorobo-red-the-hunter-nintendo-ds-1308750731-159
solatorobo-sore-kara-coda-e-nintendo-ds-088
solatorobo-sore-kara-coda-e-nintendo-ds-089
solatorobo-sore-kara-coda-e-nintendo-ds-090
#inlineditbutton