aceae0cfb83f072b3c762f949659e52a
Moon Diver

Ett sidscrollande actionspel med fokus på samarbete och samling av uppgraderingar för karaktärerna. Moon Diver var företaget feelplus sista egna spel.
UtgivareSquare Enix
Utvecklarefeelplus
GenreAction,Sidscrollande
Release2011-03-30
ps3 Playstation 3 2011-03-30
xbox360 Xbox 360
xbox360 Xbox 360
info
Info
news
Nyheter
magnify
Förtitt
artikel
Recension
images
Bilder
movies
Filmer
forum
Forum
world
Hemsida
joystick
Serie
vote
Betyg
Moon Diver
Skrevs 2011-04-15 16:30:00 av Viktor Mars
En actionfylld upplevelse från numer avvecklade feelplus.
Det japanska spelföretaget Feelplus fick en stortitel under sina vingar när de fick ha hand om delar av storyn i Mistwalkers rollspel Lost Odyssey från 2007. De har även utvecklat ett skräckspel till Wii, MindJack till Playstation 3 och Xbox 360 samt samarbetat med diverse spelföretag under de senaste åren.
moondiver_420
Gick i graven 2010
2010 lades tyvärr verksamheten ned efter 18 års trogen tjänst. Men de lämnar oss inte utan att leverera två actionfyllda titlar under 2011. Till Xbox 360 och PlayStation 3 kommer senare i år No More Heroes Heroes Paradise. Men redan nu kan vi alltså avnjuta deras sista egenproducerade alster: Moon Diver.
MD_5
Fienderna är många men med hjälp av specialattacker får man ett övertag
Anrika utvecklare
En stor del av utvecklarna hos Feelplus bestod av före detta anställda på Nautilus, som skapade de fantastiska Shadow Hearts-spelen.
Tillbaka till nuet och vidare till framtiden
Moon Diver är sidscrollande plattformsaction med samarbete för upp till fyra spelare. Det utspelar sig under 2100-talet och handlar om pojken Faust, vars nyvunna destruktiva förmåga kan animera döda ting. Med denna kraft, kallad Mephistopheles, börjar han ödelägga världen för att skapa sin egen utopi. Detta kallas för the End of Days.
   Hoppet är dock inte ute än. Bland mänsklighetens sista överlevande finns en specialenhet vars uppdrag är att rycka in och återta planeten från Faust och hans hotfulla förmågor.
Fartfyllt med nostalgivibbar
När man valt "story mode" får man välja en av fyra hjältar som alla har en speciell inriktning. En utvecklar magi i en snabbare takt medan en annan fokuserar på styrka. Överlag är det en bra balans mellan karaktärerna och tillsammans med ett level up-system och hemliga föremål på banorna får spelet ett visst djup.
   Specialförmågor ackumuleras genom att plocka på sig gula lysande sfärer under banornas gång. De kan vara både aktiva och passiva och resulterar i färgsprakande manövrar som gör allt från att återställa hälsa till att skada alla fiender på skärmen.
MD_7
Det går i viss mån att välja väg på nivåerna.
Run and gun
Från start till slut är det non stop action som gäller, mycket likt spelserier som Contra och andra så kallade "run and gun"-spel. Ensam eller tillsammans med upp till tre medhjälpare antingen online eller offline fäktar och hoppar man sin väg genom nivåerna. Samarbetsläget är en viktig ingrediens och spelet är dessutom relativt långt för att vara nedladdningsbart. De tolv nivåerna och möjligheten att återvända till tidigare banor för att söka efter specialattacker bäddar dessutom för gott omspelningsvärde.
Högt tempo men inte utan anmärkningar
Moon Divers akilleshäl är kontrollschemat. Även om det till stor del är ett välbalanserat spel finns det ett par tekniska aspekter som skapar viss irritation. Detta hänger i synnerhet ihop med att kontrollerna ibland inte är lika responsiva som man önskar, till exempel när man ska undvika fiender eller böja sig ned för att parera skott och projektiler.
   En sista nackdel är att det lätt blir rörigt när man spelar tre eller fyra stycken samtidigt, även om det fortfarande är oerhört kul. Moon Diver är en actionfest för dig som gillar sidoscrollande plattformsspel.
 • n59494736815715127178472
  Finexis Ruggigt bra skrivet, Hur långt skul... 2011-04-16
  • Resize_of_IMG_0052
   Viktor Mars Tack så jättemycket :) Det bero... 2011-04-16
Resize_of_IMG_0052

offline Viktor Mars

Mångsysslare som jobbar, skriver sci-fi- och fantasyböcker, spelar allehanda TV-spel och spenderar mycket tid med husdjur. Jag älskar det djupa berättandet i japanska spel (och i vissa västerl...
aceae0cfb83f072b3c762f949659e52a
Genre
Action,Sidscrollande
Utgivare
Square Enix
Utvecklare
feelplus
Plattform
Playstation 3, Xbox 360, Xbox 360
Release
2011-03-30
Sammanfattning
plus
 1. • Level up-systemet
 2. • Coola samarbetsattacker
 3. • Soundtracket
 4. • Långt för att vara nedladdningsbart
 5. • Massvis med tekniker att hitta
 6. • Stöd för upp till fyra spelare online eller offline
minus
 1. • Inte helt optimalt kontrollupplägg
 2. • Lite virrigt när man är fyra spelare
 3. • Vissa stopp i banorna känns onödigt långa
7

Slutsats

Ett actionfyllt plattformsäventyr som går att avnjuta en till fyra spelare, där varje bana bjuder på högt tempo och välbalanserade utmaningar. Både en nostalgitripp och en utveckling av spelformen med tanke på erfarenhetssystemet och uppgraderbara attacker. Bosstriderna är storslagna och underhållande och spelet är relativt långt. Kontrollerna känns dock inte helt optimala och väger man in förvirringen som kan uppstå när man spelar tre eller fyra stycken får spelet en välförtjänt sjua.
moondiver_200
#inlineditbutton