2e56b5a715545d6a8ec593f84506afd6
Kingdom Hearts - Re:coded
Prisjakt: Kingdom Hearts - Re:coded 369 kr
Benjamin Syrsa upptäcker ett hemligt meddelande från de tidigare Kingdom Hearts-actionrollspelen som måste undersökas. Det blir vår uppgift när vi återvänder till de äventyr vi träffat på i de tidigare spelen.
UtgivareSquareEnix
UtvecklareSquareEnix
GenreAction,Rollspel
Release2011-01-14
nds
info
Info
news
Nyheter (1)
magnify
Förtitt
artikel
Recension
images
Bilder (13)
movies
Filmer
forum
Forum
world
Hemsida
joystick
Serie
vote
Betyg
Kingdom Hearts - Recoded
Skrevs 2011-01-04 19:29:00 av Erik Hansson
Musse, Kalle och Långben hänger med Final Fantasy-folk i detta actionplattformsspel med rollspelselement.
Kingdom Heart Coded släpptes först som mobilspel i Japan i åtta nedladdningsbara delar. Re:coded, som den här versionen heter, är en DS-portning av samma spel.
kh_420

Kalle Syrsa i Final Fantasy

Kingdom Hearts-serien är Disneys och Square Enix samarbete där karaktärer från Final Fantasy träffar Disney-figurer på banor hämtade från Disney-filmer. Det kryllar av igenkänning och det är något visst med att se någon bekant figur i en något ny roll. I Re:coded får vi bland annat möta Musse Pigg, Kalle Anka, Benjamin Syrsa och Långben.
kingdomheartsrecodednintendods1291365789154
De här tjockisarna behöver man ha en viss taktik mot även om det inte är avancerat för fem öre.

Rörig handling i jakt efter buggar

Handlingen utspelar sig efter Kingdom Hearts II och är ganska konstig. Den går ut på att Benjamin Syrsas dagbok från ett tidigare äventyr inte riktigt stämmer och kungen Musse Pigg digitaliserar därför dagboken och låter huvudpersonen Sora och hans "keyblade" ge sig in i de olika världarna, ta bort buggarna i dem och därmed återge dem till det normala.
   Det ges ingen vidare introduktion till serien eller förklaring av handlingen och det är en klar fördel om du spelat ett Kingdom Hearts-spel tidigare. Senare i spelet finns det en del sekvenser som jag uppskattar, men över lag är handlingen helt onödigt rörig.

Barnvakt åt kameran

Vissa delar av coded är fortfarande intakta. Bland annat att det blandas in olika genrer senare i spelet. Det är dock inte lika splittrat som mobilspelet. Det är för det mesta samma sorts plattformshoppande med strider som föregångaren Kingdom Hearts 358/2. Som i alla andra spel i tre dimensioner utan två analoga spakar så är det problem med kameran. Den riktas åt fel håll, kräver ständig skötsel och är extra irriterande när man ska hoppa mellan plattformar, ibland samtidigt som man strider.
   Fienderna känns igen från tidigare spel och mellan småfjantar som lätt slås ihjäl träffar man på större fiender som kräver lite taktik i form av att undvika attacker innan man själv ger igen.
kingdomheartsrecodednintendods1291365608129
En hel del kända Disney-figurer återses i spelet.

Kan inte tävla med Playstation

En liten skillnad är att uppgraderingssystemet blivit något enklare att förstå sig på, men det är fortfarande onödigt komplicerat. Man placerar ut förbättringar i vad som liknar ett kretskort och låser undan för undan upp nya förmågor. Det finns också olika attacker att köpa och dessa kan placeras ut så att de aktiveras genom att hålla in L och trycka på A, B eller X. De är viktiga för variationen i striderna, men DS klarar helt enkelt inte att tävla med Kingdom Hearts-striderna till Playstation 2 eller ens Playstation Portable.

Bättre senare i spelet

Grafiskt håller Re:coded ganska hög DS-klass, men en del miljöer är alltför blurriga och jag tycker mellansekvenserna hade kunnat göras vassare.
   I slutändan känns Re:coded ganska onödigt för det stora flertalet spelare och mest riktat mot de allra största fansen som redan älskar spelvärlden. Det är onödigt rörigt och invecklat för nytillkomna och kontrollen framkallar för ofta irritation. Det blir förvisso betydligt bättre senare i spelet när man kommit in i handlingen och låst upp många förmågor, men det engagerar mig aldrig fullt ut.
   Jag vill se en uppföljare med en ny story och nya världar till dagens generations stationära konsoler. Allt annat känns bara som haltande aptitretare/mjölkningar.
Vi fick ett exemplar av spelet från Namco Bandai.
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
2e56b5a715545d6a8ec593f84506afd6
Genre
Action,Rollspel
Utgivare
SquareEnix
Utvecklare
SquareEnix
Plattform
Nintendo DS
Prisjakt
Release
2011-01-14
Sammanfattning
plus
  1. En trevlig, om än förvirrande, matiné
  2. Kul att se vad de gjort av Disneys universum
  3. En del miljöer
  4. Uppgraderingar
minus
  1. Oprecis kontroll
  2. Kameran kräver ständiga justeringar
  3. Förvirrande handling
  4. Onödigt komplicerat uppgraderingssystem
6

Slutsats

En märklig brygd av Disneys universum blandat med Final Fantasy-karaktärer i ett plattformsäventyr med mycket strider och en del rollspelselement. Tyvärr är det invecklat i onödan och vill så gärna vara smartare än det egentligen är. Det säger en hel del att det är en portning av ett japanskt mobilspel som släpptes i episoder. Framför allt för seriens största fans.
Bilder
kingdomheartsrecodednintendods087
kingdomheartsrecodednintendods089
kingdomheartsrecodednintendods090
kingdomheartsrecodednintendods091
kingdomheartsrecodednintendods092
kingdomheartsrecodednintendods093
kingdomheartsrecodednintendods094
kingdomheartsrecodednintendods095
kingdomheartsrecodednintendods096
kingdomheartsrecodednintendods097
kingdomheartsrecodednintendods098
kingdomheartsrecodednintendods099
#inlineditbutton