b8dadf45115e8bec2acb11a0f77501db
Wii Party
Prisjakt: Wii Party 1 389 kr
13 olika partyspellägen för att spela över 70 minispel. För upp till fyra spelare.
UtgivareNintendo
UtvecklareNintendo
GenreParty
Release2010-10-08
wii
info
Info
news
Nyheter (1)
magnify
Förtitt
artikel
Recension
images
Bilder (15)
movies
Filmer
forum
Forum
world
Hemsida
joystick
Serie
vote
Betyg
Wii Party
Skrevs 2010-10-14 18:28:00 av Erik Hansson
Samla några vänner som ännu inte tröttnat på partyspel till Wii.
Det tål att upprepas hur mycket Wii gjort för att locka nya spelare till vårt intresse. Mer än någon annan konsol har den visat att alla kan vara med och spela. Det är Wii Party ett bra bevis på.
wiiparty_420

Alla ska kunna spela

Här är det väldigt enkla minispel som det ska tävlas i. Spel som alla kan lära sig efter två minuter. Själva idén med spelet är att alla ska kunna vara med. Det är antagligen därför det ingår en Wii-kontroll i paketet. Allt för att underlätta för multiplayer.

Mii Party

Alla spelar med sina Miis och i ett spel som Wii Party passar det bra med de gulliga versionerna av er. Ni ser era kompisar som skapat Miis hos er i bakgrunden av minispelen eller som delar av övningarna (som när man ska hitta två personer med likadana kläder). Det gör det grafiska intrycket extremt simpelt, för att inte säga fult. Framför allt jämfört med till exempel Mario Party.

Bingo och tv-frågesportsnurra

Man väljer först något av en dryg handfull övergripande spellägen. Vissa är för två personer, de flesta för 2-4 personer. I ett ska man försöka samarbeta för att ens Mii ska få ungefär samma storlek som medspelarnas. Ju bättre samarbete spelarna emellan desto bättre balans får en båt som alla Miis står på.
   I ett annat spelläge spelar man bingo och i ytterligare ett ska man dra i en stor snurrplatta som de har i tv-frågesportspel för att fylla en bank med pengar att tävla om.
screen6_large
Ett av spellägena går ut på att samla på Mii-skallar för att få Bingo. Slumpen är din bäste vän i Wii Party.

Knuffa, cykla och räkna sekunder

Alla spellägen innehåller dessutom minispel som dyker upp ibland. Ungefär samma upplägg som Mario Party-spelen med andra ord, förutom att Wii Partys spellägen är tråkigare. Minispelen är alla enkla och man lär sig dem på första försöket. Knuffa ner andra spelare från en plattform, se hur bra du kan räkna till fem sekunder, åk tåg och välj rätt räls eller cykla tandemcykelflygplan med en kompis. Inget är jättekul, men inget är heller speciellt tråkigt eftersom det alltid är ett ganska högt tempo och därmed inte hinner bli tjatigt.

För engelskspråkiga

Även om vi vana spelare också kan ha kul med Wii Party så är det inget snack om att det framför allt är för barn och lite mer ovana spelare. Med det i åtanke är det väldigt märkligt att inte Nintendo la lite av sin stora tv-reklamsbudget på att översätta spelet till svenska. En potentiell ung målgrupp lämnas nu lite utanför på grund av språket.

Minispelen utklassar konceptet

I korta ordalag är det här ett lite tråkigare Mario Party med Miis istället för Mario-relaterade figurer. Om du är väldigt sugen på ett partyspel för hela familjen till din Wii så är det här ett alternativ. Men det är egentligen inte speciellt välgjort. Jag saknar en hel del inställningsmöjligheter, musik och grafik håller inte måttet och Miis hade kunnat få betydligt fler rörelser för att skapa lite variation och charm. I slutändan känns Wii Party som en produkt som vill skryta med många minispel på baksidan av förpackningen, men som saknar välutvecklade idéer som håller ihop dem. Även om många av minispelen är smarta så håller inte konceptet riktigt samma nivå.
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
b8dadf45115e8bec2acb11a0f77501db
Genre
Party
Utgivare
Nintendo
Utvecklare
Nintendo
Plattform
Wii
Prisjakt
Release
2010-10-08
Sammanfattning
plus
  1. För hela familjen
  2. En del minispel är riktigt smarta
  3. Miis passar konceptet
minus
  1. Spellägena är för simpla
  2. Grafiken är ful
  3. Mii-karaktärerna har för få rörelser
  4. Vissa minispel är tråkiga
  5. Bara på engelska
6

Slutsats

Med dina Mii-karaktärer ska du i Wii Party besegra 80 minispel som i vissa fall är riktigt roliga. Ju bättre du lyckas med dem desto större chans har du att vinna de olika spellägena. Det som stör helhetsintrycket är att allt känns lite väl simpelt. Spelet är fult, låter illa och spellägena är inte lika roliga som i genrekollegan Mario Party. Ni kommer säkert kunna ha kul med spelet i familjen, men det känns inte genomarbetat.
Bilder
wiipartywii002
wiipartywii003
wiipartywii004
wiipartywii005
wiipartywii006
wiipartywii007
wiipartywii009
wiipartywii010
wiipartywii011
wiipartywii012
wiipartywii015
wiipartywii017
wiipartywii018
wiipartywii020
#inlineditbutton