c4dd2927a3142e9a4519a98b6c1c017b
TV Superstars
Prisjakt: TV Superstars 39 kr
Partyspel som kräver Playstation Move. Delta i en reality-tv-tävling med knäppa minispel och tävla mot upp till tre motståndare om vem som får flest poäng.
UtgivareSCEE
UtvecklareCambridge Studio
GenreParty
Release2010-09-27
ps3
info
Info
news
Nyheter
magnify
Förtitt
artikel
Recension
images
Bilder
movies
Filmer
forum
Forum
world
Hemsida
joystick
Serie
vote
Betyg
TV Superstars
Skrevs 2010-11-01 12:13:00 av P-A Knutsson
Playstation Move-spel som låter dig och dina vänner bli tv-stjärnor.
Att förnedra sig själv i TV verkar vara livsmålet för många unga människor i dagens samhälle. Detta är något som SCEE har tagit till vara på och släpper nu TV Superstars – ett partyspel som kräver Playstation Move-kontrollen där man ska lägga in sig själv som spelkaraktär och sedan vara med en rad i olika TV-lekar. Låt resan mot kändisskapet börja!
tvsuperflash
Sikta mot stjärnorna
Målet i TV Superstars är att bli en kändis, från Z till C, B och slutligen A-kändis. För att nå stjärnhimlen krävs det dock att man gör bra ifrån sig i en rad minispelsuppbyggda TV-shower, vilket sedan leder till TV-reklamer och framsidor på skvallertidningar.
   Upp till fyra spelare kan tävla mot varandra i de fyra TV-showerna som finns tillgängliga. Dessa består av komiska varianter på program som rör heminredning, matlagning, mode och ett japanifierat gladiatorerna. Med andra ord kommer även vi svenskar att känna oss hemma i det mesta som ska göras.
   Varje program består av en handfull olika minispel, som alla måste spelas igenom från början till slut – vilket dock inte tar överdrivet lång tid. I de olika programmen får man till exempel testa på att måla tavlor med vattenpistoler, skjuta ner en jätterobot med sig själv och mannekänga med egenkomponerad kläduppsättning och sminkning. Det går dock inte att välja ett minispel i taget, eller ens kombinera olika shower för ett längre partypass.
Bra och dåligt
Vissa av minispelen är både roliga och smarta, speciellt där ett programs samtliga minispel läggs ihop till ett färdigt resultat. Det bästa exemplet på detta är heminredningsprogrammet där spelaren under stor tidspress exempelvis ska såga, måla och möblera i olika minispelsmoment. Resultatet av allt panikartat viftslit byggs sedan ihop till ett komplett rum, som faktiskt är riktigt skoj att se.
   Tyvärr är vissa andra minispel inte alls lika roliga. Reklaminspelandet och mannekängandet är till och med direkt tråkigt. Det enda som ska göras i dessa delar är att med Move-kontrollen följa en linje som målas upp på skärmen. Det ser i och för sig lite kul ut för de som tittar på, men att spela själv är en stor jaha?-upplevelse.
screen6_large
Att lägga in sig själv går oväntat snabbt och smidigt.
Vill du se en stjärna, så se på mig
Den stora säljpunkten för TV Superstars är dock möjligheten att lägga in sig själv som tävlande. Spelaren ombeds att ta tre foton av sitt ansikte, ett neutralt, ett glatt och ett surt. Därefter ska en signatur skrivas och en catch phrase spelas in. Oväntat nog fungerar detta riktigt bra och att se sin egen nuna fjanta runt på TV är barnsligt kul.
   Om man inte vill skämma ut sig i låtsas-TV går det bra att använda en färdigskapad karaktär – eller fotografera ett föremål eller en bild på någon annan. Kameran verkar bara godkänna mänskliga ansikten, så jag lyckades inte lägga in en Rayman-kanin eller Sackboy. Däremot fungerade en Pitboy-figur alldeles utmärkt, samt bilder från morgontidningen. För de som vill ha en lite roligare debatt mellan Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin är alltså TV Superstars ett klockrent val. Dessvärre är denna titel inte lika klockrent när det gäller partyspelande.
Vänligen vänta
Vid sidan av ett par tråkiga minispel dras TV Superstars nämligen med alldeles för många väntetider. Det ska laddas, visas meningslösa sekvenser och kontrollsynkas titt som tätt. Det sistnämnda går i och för sig snabbt och smidigt, men stör ändå eftersom det måste göras mellan varje spelmoment. Den mest irriterande väntetiden sker dock när någon spelar – det går nämligen inte att vifta samtidigt om man tävlar mot varandra. Med två spelare i samma lag går det att spela tillsammans i vissa minispel, men annars är det bara att sitta i soffan och vänta på sin tur.
screen8_large
Spelet har en väldigt speciell grafisk stil, speciellt på karaktärerna. Personligen gillar jag den, även om den är rätt läskig.
Slå till i reakorgen
Mitt första intryck av TV Superstars var minst sagt uselt, men sedan började spelet växa lite smått och underhöll mig en del. Det var just den grafiska stilen och lustiga upplägget som höll mig fast. Dessvärre är minispelen alldeles för ojämna, och all väntetid förstör partykänslan.
   Totalt sett lämnar TV Superstars en hel del att önska, och betyget är farligt nära att trilla ner på en fyra. Fast det finns en del ljusglimtar. Att lägga in sig själv i spelet fungerar oväntat bra och gör helt klart viftandet roligare. Däremot har jag svårt att rekommendera titeln till någon innan prislappen har halverats. Nog för att titeln, likt andra Move-spel, säljs billigare än ett normalt spel – men jag kräver ändå betydligt mer innehåll än vad som fås här.
Vi fick ett exemplar av spelet från Nordisk Film.
DSC_0331

offline P-A Knutsson (cmd)

En allätare som tycker om det mesta från unika indiespel till påkostade AAA-titlar. Actionfyllda flygspel är favoritgenren. TV-spel har varit ett intresse sedan 80-talet.
c4dd2927a3142e9a4519a98b6c1c017b
Genre
Party
Utgivare
SCEE
Utvecklare
Cambridge Studio
Plattform
Playstation 3
Prisjakt
Release
2010-09-27
Sammanfattning
plus
  1. Välfungerande gimmick
  2. Ett par roliga minispel
  3. Häftig men läskig grafisk stil
minus
  1. Alldeles för lite innehåll
  2. Ett par usla minispel
  3. Mycket väntande
5

Slutsats

I TV Superstars är du stjärnan – eller försöker bli i alla fall. Genom att scanna in ditt ansikte och klara av en rad minispel ska du ta dig till kändiseliten. Spelets gimmick fungerar mycket bra, men tyvärr lämnar många av de ytterst få minispelen en hel del att önska. Dessutom förstör all väntetid partyspelskänslan.
screen5_large
screen7_large
screen1_large
screen2_large
screen3_large
screen4_large
#inlineditbutton