a435e81bbc1d0df62da87ae4d7b1566d
Eyepet Move Edition
Prisjakt: Eyepet Move Edition 149 kr
Interagera med ett virtuellt djur med hjälp av Playstation Eye-kameran. Det går att "beröra" djuret eller lägga ut ett föremål framför kameran så att djuret kan reagera på vad som händer runt omkring.

Samma spel som Eyepet, men nu med Playstation Move-stöd.

UtgivareSCEE
UtvecklareSCEE
GenreBarn,Simulator
Release2010-09-15
ps3
info
Info
news
Nyheter
magnify
Förtitt
artikel
Recension
images
Bilder
movies
Filmer
forum
Forum
world
Hemsida
joystick
Serie
vote
Betyg
Eyepet Move Edition
Skrevs 2010-09-01 00:02:00 av Erik Hansson
En gullig Tamagotchi kommer till liv framför din tv.
Eyepet Move Edition är samma spel som förra årets Eyepet men med Playstation Move som ny kontroll. Den här recensionen är därför baserad på Eypet-recensionen med vissa tillägg.
eyepet4201941272841
Glöm Hello Kitty
Jag har haft möjlighet att testa spelet på två nioåringar varav åtminstone den ena har testat en hel del spel riktade mot hennes målgrupp tidigare. Jag har faktiskt aldrig varit i närheten av den reaktion som Eyepet gav upphov till. Det var ständiga "Ååh så söt!", "Titta vad den gör!" och "Men ååh så fin den blev!". Littlest Pet Shop, Hello Kitty, My Sims, Horselife, Pokemon, Tim Power och alla andra barnvarumärken som finns i spelform hade inte en chans.
Ge liv åt ett husdjur
Det som skapar en sådan här upplevelse hos barnen och i korta doser även hos vuxna som är svaga för djurungar är Sonys senaste kameraspel. Den lilla kameran Playstation Eye ställs ungefär en halvmeter upp och riktas mot golvet eller ett stort bord som måste vara tomt och någorlunda enfärgat.
   Efter en liten process där man ska få sin egen Eyepet att födas ur ett ägg hoppar krabaten fram och visas på skärmen som om den existerade precis bredvid er. På skärmen syns alltså ni som spelar tillsammans med er Eyepet och eventuella föremål som spelet visar upp. För folk som inte sett något liknande innan är det en omedelbar succé.
eyepetplaystation3ps3024
Från att ha kontrollen som sin största nackdel har Eyepet med Move-kontroll blivit en långt bättre spelupplevelse.
Spela bowling med djuret
Med hjälp av era rörelser interagerar ni med ert nya virtuella husdjur och spelet. Det går till exempel att klappa det, få det att jaga eller hoppa efter din hand eller Move-kontrollen eller med lugna rörelser få den att somna. Men man kan också välja olika föremål från en meny för att göra lite mer avancerade lekar. Till exempel låta Move-kontrollen bli en studsmatta, en apa som blåser bubblor, en mikrofon, ett löpband, en ramp som kan rulla din Eyepet på bowlingkäglor eller något annat. Allting är för det mesta simpelt och lätt att lära sig.
Rita fram en bil
Alla de här föremålen är också delar av spelets många minispel. Genom att till exempel klara av att studsa på studsmattan tillräckligt många gånger, få djuret att somna eller få bra poäng i bowlingen så klarar man minispelen och låser upp nya föremål och kläder. En av de mest avancerade funktionerna är att du kan rita en teckning som din Eyepet sedan ritar av. Något senare får man en "magisk krita" som kan rita en bil eller ett flygplan som sedan får liv på skärmen och kan styras med handkontrollen.
eyepetplaystation3ps3029
Det har släppts en hel del föremål till Eyepet via Playstation Store sedan första versionen av spelet lanserades. En del av det är gratis.
Sköt hygien och matande
Förutom rena lekar och minispel måste man också ta hand om sitt djur. Matandet består av att du hämtar kex med en behållare. Sedan kan du antingen hälla det i en skål eller kasta upp kexen i luften så att din Eyepet kan fånga dem. Tvättandet består av att hålla duschen över djuret, schamponera det och sedan skölja igen. Med en slags scanner kan man kontrollera att djuret mår bra.
   En annan viktig del av ditt liv som djurägare är naturligtvis att styla ditt djur. Förutom att ändra mängder av detaljer med pälsen, från längd och färg till hur lockig den är, så kan du också sätta på en stor mängd olika kläder som du låst upp genom att klara minispelen.
Bästa Move-barnspelet
Upplägget i spelet gör att du måste klara vissa uppgifter för att komma vidare och låsa upp nya föremål. Med Move-kontrollen är dessa betydligt lättare att klara och problemen som fanns tidigare med frustrerande minispel som man inte kommer förbi eftersom att kontrollen är kass slipper vi nu.
   Jag saknar fortfarande ett friare upplägg där mer är upplåst från början och som mer handlar om att leka med och låsa upp saker till djuret. Förutom det är Eyepet med Move-stöd lätt det bästa Move-barnspelet som finns till Playstation 3.
Vi fick ett recensionsexemplar av spelet av Nordisk Film, Sonys distributör i Norden.
 • mediumtonymontana2
  HillBill Låter som något man borde skaffa ti... 2010-09-05
  • gastrikland_moi
   erik Ja det tycker jag att du ska göra. :... 2010-09-05
   • mediumtonymontana2
    HillBill Schysst. Spontant verkar det billigar... 2010-09-05
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
a435e81bbc1d0df62da87ae4d7b1566d
Genre
Barn,Simulator
Utgivare
SCEE
Utvecklare
SCEE
Plattform
Playstation 3
Prisjakt
Release
2010-09-15
Sammanfattning
plus
 1. Otroligt gulligt
 2. Många olika föremål
 3. Många kläder
 4. Originellt
 5. De första timmarna är fascinerande
 6. Svensk text och berättarröst
minus
 1. En del minispel är tråkiga
 2. Det mesta måste låsas upp genom minispel
 3. Hade mått bra av ett friare upplägg
 4. Inget större återspelsvärde
7

Slutsats

Med hjälp av en kamera som filmar spelarens rörelser interagerar man med ett gulligt virtuellt djur. Alla barn jag sett testa det har blivit hänförda av interaktiviteten med det lilla djuret och de första timmarna är fascinerande. När man lär sig hur man kan påverka djuret med sina rörelser, leka med eller klä ut den lilla krabaten. Med Move-kontrollen blir precisionen långt bättre i minispelen och Eyepet blir därmed ett nästan solklart köp för barnfamiljer.
#inlineditbutton