bdccaeecb7113e2e667b55ef49992ff1
Sports Champions
Prisjakt: Sports Champions 75 kr
Playstation Move-spel med flera olika sporter som familjen kan tävla i. Bland annat frisbee, gladiator-dueller, beach volleyball, bågskytte, bordtennis och boccia.
UtgivareSCEE
UtvecklareZindagi
GenreBarn,Sport,Party,Samling
Release2010-09-15
ps3
info
Info
news
Nyheter (1)
magnify
Förtitt
artikel
Recension
images
Bilder (9)
movies
Filmer
forum
Forum
world
Hemsida
joystick
Serie
vote
Betyg
Sports Champions
Skrevs 2010-09-01 00:01:00 av Erik Hansson
Sportspelssamlingen till Playstation Move.
Precis som Wii Sports var spelet som introducerade folk till Wii är Sports Champions spelet som introducerar oss bäst till Playstation Move. Här finns sex olika sportgrenar som alla får räknas som lite mer avancerade än liknande varianter till Wii, men som ändå är tillräckligt enkla för att de flesta ska kunna spela dem.
sports420

Boccia

Ett av de absolut roligaste spelen. Upp till fyra spelare kan vara med och det är vanliga boccia-regler som gäller. Det vill säga; kasta ut den lilla bollen och försök hamna så nära den som möjligt med kloten. För varje klot som en spelare har närmre bollen än någon annan får denne en poäng. Går att spela med en enda move-kontroll. Man turas då helt enkelt om och kan välja mellan tre olika svårighetsgrader.
   Svingandet fungerar väldigt intuitivt och det finns en del banor som är riktigt roliga med lutning och föremål som kan vältas eller som står i vägen. Andra banor är dessvärre för slumpmässiga.

Beach Volleyboll

Enkelt upplägg. Upp till två spelare kan spela. Det finns tre olika slag - underifrån, upplägg från axlarna och smashar. Det går också att försöka blockera och att kasta sig. Tyvärr infinner sig aldrig någon bra känsla i kontrollen och det mesta känns konstlat och bångstyrigt.
sportschampionsplaystation3ps3011
Gladiatorminispelet tycker jag personligen inte är speciellt rolig. Kontrollen känns inte tillräckligt precis och även om dueller mot en kompis kan vara kul så är det bara i väldigt korta stunder.

Bordtennis

Kanske den gren som bäst visar precisionen i Playstation Move. Man ser hur racket roterar och rör sig på skärmen beroende på hur man håller i Move-kontrollen. Det går att slå stoppbollar, smashar, toppspin och att sätta rejäl skruv på bollen. Så länge du håller dig till lugna, behärskade rörelser brukar kontrollen fungera riktigt bra. Så fort du svingar lite för vilt ökar risken att du stöter till bollen vid fel tillfälle. För en till två spelare.

Bågskytte

Av någon dum anledning kan bara två spelare turas om att spela bågskyttet. Precis som i Wii Sports Resort är det lite småkul att spänna bågen, ta hänsyn till avstånd och vind och skjuta iväg pilen, men jag tröttnade snabbt.
sportschampionsplaystation3ps3012
Frisbeegolf är riktigt kul och så länge man håller kasten behärskade känns kontrollen nästan jobbigt exakt. Det gäller att släppa i precis rätt ögonblick.

Gladiatorspel

Parera med en sköld och slå med en klubba. När du fått ner motståndarens energi på noll har du vunnit. Det finns förvisso specialslag och en del olika rörelser, men det känns aldrig speciellt intressant. Oprecis kontroll och tråkigt upplägg.

Frisbeegolf

Upp till fyra spelare kan turas om att försöka hamna i korgen på så få kast som möjligt i Stroke play. Match play kan spelas av två personer och går helt enkelt ut på att få poäng för varje hål man vinner - oavsett antal kast. Även här krävs försiktiga och kontrollerade rörelser. Det är lite för enkelt att kasta frisbeen helt åt skogen vilket gör det lite mindre lämpat som partyspel, men det är fortfarande en av de bästa grenarna.

Långt från en åtta

Sports Champions är på inga sätt ett måste för dig, men det är det spelet av lanseringstitlarna som är mest prisvärt. Det har några roliga grenar och bör kunna underhålla dig och dina vänner när ni vill aktivera er i ett partyspel. Det är dock alltför avskalat från innehåll för att vara ens i närheten av ett högre betyg.
Vi fick ett recensionsexemplar av spelet av Nordisk Film, Sonys distributör i Norden.
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
bdccaeecb7113e2e667b55ef49992ff1
Genre
Barn,Sport,Party,Samling
Utgivare
SCEE
Utvecklare
Zindagi
Plattform
Playstation 3
Prisjakt
Release
2010-09-15
Sammanfattning
plus
  1. Boccia
  2. Frisbeegolf
  3. Pingis
  4. Intuitivt
minus
  1. Ont om innehåll
  2. Volleyboll
  3. Gladiatorspel
  4. Inga turneringar eller andra tävlingsupplägg
7

Slutsats

En svag sjua. En kul minispelsamling för upp till fyra spelare som inte innehåller något större djup. Move-kontrollen fungerar bra så länge man gör behärskade rörelser. Frisbeegolf, boccia och i viss mån pingis är höjdpunkterna medan gladiatorspel och volleyboll är besvikelser.
Bilder
sportschampionsplaystation3ps3001
sportschampionsplaystation3ps3002
sportschampionsplaystation3ps3003
sportschampionsplaystation3ps3004
sportschampionsplaystation3ps3006
sportschampionsplaystation3ps3007
sportschampionsplaystation3ps3009
sportschampionsplaystation3ps3012
#inlineditbutton