54609fbb9f2e04e43eb03a87c96ab22a
Singstar Dance
Prisjakt: Singstar Dance 305 kr
Med hjälp av Playstation Move-kontrollen kan du dansa och poängbedömas till Singstar-låtarna som du eller någon annan i rummet sjunger till. Upp till två personer kan dansa samtidigt.
UtgivareSCEE
UtvecklareSCEE
GenreMusik
Release2010-11-10
ps3
info
Info
news
Nyheter (3)
magnify
Förtitt
artikel
Recension
images
Bilder (28)
movies
Filmer
forum
Forum
world
Hemsida
joystick
Serie
vote
Betyg
Singstar Dance
Skrevs 2010-11-01 21:11:00 av Erik Hansson
Ett dansspel för dig som redan är bra på att dansa.
Med tanke på att systemet för att visa poäng, bläddra i menyer, köpa låtar online och hantera profiler redan fanns sedan tidigare i Singstar så är det inte konstigt att det släpps ett Singstar Guitar och Singstar Dance. Lite mer förvånande är det att Sony hållit så tyst om spelet hittills. Med tanke på succén med Just Dance är det här en potentiell storsäljare och enligt Nordisk Film kommer man satsa på reklam i TV3, TV6 och MTV, samt på Spotify för att hitta rätt målgrupp.
singstar_dance
Poängbedömd dans
I grund och botten är det här alltså ett dansspel där dina rörelser poängbedöms utifrån samma system som din sång bedöms i Singstar - från "awful" till "cool". Du håller Playstation Move-kontrollen i höger hand och kalibrerar den i några enkla steg för att spelet ska känna igen dina rörelser och din längd. Sedan är det bara att bereda plats framför tv:n (vilket inte kräver speciellt mycket) och köra igång.
Pang på rödbetan
När någon av de 30 låtarna börjar dyker det upp en dansare nere i högra hörnet som visar hur du ska röra dig. Om ni är två som spelare är det två dansinstruktörer. Rörelserna börjar sedan direkt utan minsta förvarning och det gäller för dig att omedelbart hänga med i rörelserna. Det sker inte heller någon långsam introduktion med lite enkla, långsamma rörelser i början - nej pang på rödbetan bara med snurrningar och vilda rörelser med både armar och ben. En liten rekommendation för ovana dansare är därför att värma upp innan.
Poängbedömningen är svårighetsgraden
Poängbedömningen fungerar oväntat bra. Med Playstation Eye-kameran och Move-kontrollen verkar spelet kunna avläsa mina rörelser riktigt bra och mina försök att låtsas snurra eller göra rörelserna lite halvhjärtat genomskådas obarmhärtigt med hårda omdömen. Åtminstone på de två högre svårighetsgraderna. På "easy" är poängbedömningen lite snällare och man kan småfuska sig igenom låtarna utan att tappa alltför mycket poäng. Men svårighetsgraderna är alltså enbart baserade på poängbedömningen. Själva danserna man ska härma är lika svåra på varje nivå.
singstardanceplaystation3ps3015_1346491721
Upp till två personer kan dansa samtidigt. Det gäller att hålla koll på vilken av dansarna som du ska härma. Ibland gör de lite annorlunda rörelser.
Framstressad koreografi?
Jag får intrycket att Singstar-teamet har bett några dansare freestyla fram lite koreografi till spelets 30 låtar utan någon större tankemöda. För även om det ibland blixtrar till med lite kul rörelser som passar in i låtarna riktigt bra så känns det för det mesta bara som att man rör sig till musiken utan att ta någon större hänsyn till annat än takten. Det är lite synd att inte låtarna utnyttjats bättre. Tydliga och enkla rörelser till låtar man gillar hade varit hur kul som helst.
   Det är betydligt mer likt ett avancerat Just Dance än ett nybörjarvänligt Dance Central.
   
Poängen gör det inte roligare
Singstar Dance känns tyvärr lite bortkastat med tanke på vilken potential det hade. Vi skulle självklart ha bjudits på tre olika nivåer på dansandet där "easy" använder rörelser för oss som inte har så många rätt när det kommer till koordinationsförmåga medan "hard" hade kunnat ge Bounce-gänget en match. Det blir inte roligare att dansa rörelser som är för svåra bara för att poängbedömningen är snällare.
Partyspel ska anpassa sig
Det är inte heller något bra partyspel när svårighetsgraden på rörelserna är så hög att bara de mest erfarna dansarna i sällskapet har någon chans att hänga med. Det blir med andra ord ett spel för alla som redan har lite danserfarenhet. Vi andra kan förvisso ha lite kul när vi försöker, men bra partyspel ska kunna anpassas efter spelarna, inte ställa krav på vilka som spelar det.
Hade kunnat härmas
I slutändan har jag lite kul med Singstar Dance och jag gillar känslan av att sakta bli bättre på danserna, men det är irriterande att tänka hur bra det här hade kunnat vara om utvecklarna tänkt efter lite. Eller varför inte helt enkelt härmat Dance Centrals pedagogiska upplägg?
Vi fick ett exemplar av spelet av Nordisk Film.
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
54609fbb9f2e04e43eb03a87c96ab22a
Genre
Musik
Utgivare
SCEE
Utvecklare
SCEE
Plattform
Playstation 3
Prisjakt
Release
2010-11-10
Sammanfattning
plus
  1. Det är kul att dansa till musik
  2. Snyggt gränssnitt
  3. Vissa rörelser är bra anpassade till musiken
  4. Några bra låtar
  5. Bra poängbedömning
minus
  1. Inget nybörjarläge
  2. För svårt för att vara ett bra partyspel
  3. En hel del rörelser känns inte anpassade till låtarna
  4. Många dåliga låtar
6

Slutsats

Det är kul att röra sig till musik. Så enkelt är det. Men det är inte speciellt kul att försöka härma dansrörelser som är långt över ens förmåga och Singstar Dance, som kräver Playstation Move och Playstation Eye-kamera, har inget nybörjarläge där man i lugn och ro får lära sig rörelserna. Poängbedömningen fungerar förvisso bra, men det är det enda som avgör svårighetsgraden och därmed är det här ett partyspel som inte är snällt mot nybörjare. Som om det inte var tillräckligt krävande att man ska dansa inför folk.
Bilder
singstardance1
singstardance2
singstardance3
singstardance4
singstardance5
singstardance6
singstardance7
singstardance8
singstardance9
4994887700_263bd1f473_b
4994282553_1d30bde3e3_b
4994282375_ae97bb89c9_b
singstardanceplaystation3ps3010
singstardanceplaystation3ps3011
singstardanceplaystation3ps3012
singstardanceplaystation3ps3013
singstardanceplaystation3ps3014
singstardanceplaystation3ps3015
singstardanceplaystation3ps3016
singstardanceplaystation3ps3017
singstardanceplaystation3ps3018
singstardanceplaystation3ps3019
singstardanceplaystation3ps3020
singstardanceplaystation3ps3021
#inlineditbutton