397b51f06f02069067ab92ae4eb3afd6
Might & Magic Clash of Heroes

I en fantasy-värld uppritad i mangastil får vi styra fem olika hjältar i separata handlingar i samma spelvärld. Spelandet blandar utforskande och turordningsbaserade pusselstrider.

Släpps för nedladdning till Xbox Live.

UtgivareUbisoft
UtvecklareCapybara Games
GenrePussel,Rollspel,Turbaserat
Release2011-04-14
xbox360 Xbox 360 2011-04-14
nds Nintendo DS 2010-01-14
ps3 Playstation 3 2011-04-14
info
Info
news
Nyheter (11)
magnify
Förtitt
artikel
Recension
images
Bilder (22)
movies
Filmer
forum
Forum
world
Hemsida
joystick
Serie
vote
Betyg
Might & Magic Clash of Heroes
Skrevs 2011-04-13 15:34:00 av Erik Hansson
Pusselrollspel som vår recensent tror kandiderar till årets nedladdningsbara konsolspel.
Ett av de bästa spelen som släppts till DS (recension här) lanseras på Xbox Live Arcade och Playstation Network i en något förbättrad version för en tredjedel av priset. Det finns ingen hake.
clash_3125132375
Pusselstrider
Clash of Heroes är ett pusselbaserat rollspel. Striderna är turordnade och handlar i grunden om att matcha likadana enheter bredvid varandra. Men där spel som Puzzlequest är ganska enkla i grunden blir det här betydligt mer komplicerat. Dina enheter ska matchas horisontellt eller vertikalt i ett rutnät på skärmen. Horisontella enheter av samma färg bildar en defensiv vägg medan vertikala är offensiva och attackerar motståndaren. Varje enhet har en styrka, ett försvarsvärde, en eventuell specialegenskap och en viss tid innan den är redo för sin attack. Det finns inte så många olika trupper att välja mellan för din hjälte, men tillräckligt för att en del av strategin handlar om att göra i ordning dina trupper innan du går in i en strid. I gengäld finns det flera olika hjältar som alla har ett visst antal enheter att välja mellan.
   Varje hjälte har dessutom en unik egenskap och kan ha med sig en artefakt som ger ytterligare någon fördel. Det finns också mäktigare enheter som tar upp flera rutor och som oftast tar fler rundor på sig innan de kan anfalla.
Bara lite till
Det finns med andra ord mängder av faktorer att ta hänsyn till under striderna och även om jag sakta introduceras till systemet så krävs det lite testande och experimenterande innan jag förstår det mesta av systemet. Det kan ibland vara frustrerande att man förlorar en strid för att man har otur när ens trupper slumpas ut på spelplanen, men för det mesta känns det som att det är skicklighet och nivå på din hjälte och dina enheter som avgör. Clash of Heroes är kanske inte något för alla, men bli inte avskräckt av att striderna är pusselbaserade. De är riktigt roliga och framkallar ständiga "bara lite till"-impulser.
mightmagicclashofheroesxbox360001
Matcha enheternas färger horisontellt eller vertikalt och bygg upp en lämplig blandning av offensiv och defensiv för att besegra motståndaren.
Fem hjältars historia
Berättelsen kretsar kring fem hjältar som kämpar mot demoner som försöker ta över världen med en ondskefull plan. Vi får följa dem en och en, men deras vägar flätas så småningom samman mer eller mindre. Det är egentligen inget unikt med berättelsen, men jag gillar att det är rakt på sak, mörkt, dramatiskt och att det är både smart och effektivt berättat. Dessutom är grafiken väldigt fint uppritad och får ibland sällskap av snygga stillbilder som ger lite mer djup till karaktärerna. Tyvärr ackompanjeras dessa av en kass berättarröst.
   Uppgraderingssystemet för hjälten, arméerna och att hitta nya artefakter är smått beroendeframkallande även om det hade kunnat vara djupare och mer varierat utanför striderna. Det finns slumpmässiga motståndare att levla upp sina enheter mot här och var, men för det mesta ser man vilka strider som väntar en och alla strider kan undvikas.
Även multiplayer
Clash of Heroes bygger på en värld som förtjänar att du engagerar dig och så länge du kommer över stridssystemets inlärningströskel så kan du bli sittande i tiotals timmar med allt som finns att göra. Dessutom finns ett flerspelarläge där du antingen möter en kompis, kör två mot två eller två mot datorn (sista alternativet finns bara lokalt).
   Jämfört med DS-versionen har framför allt småsaker finputsats förutom grafiken. Däremot har det fått irriterande laddningstider som känns orimligt långa.
mightmagicclashofheroesxbox360016
Berättandet är effektivt och leder handlingen snabbt vidare. Det blir aldrig tråkigt, men å andra sidan blir det aldrig så djupt och jag känner aldrig riktigt för karaktärerna.
Bäst i år?
Om du gillar gammaldags rollspel och inte hatar pusselspel är det nästan bara att slå till på en gång. Pusselstriderna får inte avskräcka dig. De är snarare långt roligare och fräschare än de flesta moderna japanska rollspels strider. Clash of Heroes är i mina ögon ett av årets bästa spel och det skulle förvåna mig mycket om det inte kommer vara med på min lista över årets bästa nedladdningsbara spel.
Vi fick spelet av Ubisoft.
 • snoop
  Odi Naajs, detta ska skaffas. Tack för e... 2011-04-13
 • comment
  galveston "Om du gillar gammaldags rollspel och... 2011-04-13
  • gastrikland_moi
   erik Japp! Du läser mig som en öppen bok... 2011-04-13
   • sidney-crosby
    Silverhage köpte nyss spelet på xbox efter ha... 2011-04-14
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
397b51f06f02069067ab92ae4eb3afd6
Genre
Pussel,Rollspel,Turbaserat
Utgivare
Ubisoft
Utvecklare
Capybara Games
Plattform
Nintendo DS, Xbox 360, Playstation 3
Release
2011-04-14
Sammanfattning
plus
 1. Beroendeframkallande och taktiska pusselstrider
 2. Enkel och effektiv handling
 3. Grafiken
 4. Långt
 5. Flerspelarläge
 6. Bossarna
minus
 1. Något tjatig stridsmusik
 2. Uppgraderingarna av hjältarna och enheterna hade kunnat vara djupare
 3. Slumpfaktorn i striderna gör dem ibland obalanserade
 4. Lite för styrt på slutet
 5. Laddningstider
 6. Tidskrävande
9

Slutsats

Clash of Heroes är något så ovanligt som ett nytt rollspel som känns fräscht både i handlingen och striderna. Berättelsen framförs i ett ganska högt tempo och det blir aldrig några tråkiga mellanpartier. De pusselbaserade striderna är taktiska, kräver ofta en hel del tankearbete och är smått beroendeframkallande. Det här är helt enkelt ett lysande rollspel av Critter Crunch-utvecklarna Capybara Games.
Bilder
MMCH_HD_Adenture_HAVEN_01
MMCH_HD_Adventure_ACADEMY
MMCH_HD_Adventure_INFERNO_01
MMCH_HD_Adventure_INFERNO_02
MMCH_HD_Adventure_INFERNO_03
MMCH_HD_Battle_INFERNO_01
MMCH_HD_Battle_INFERNO_02
MMCH_HD_Battle_NECRO_01
MMCH_HD_Battle_NECRO_02
mm_Clash_DLC_packshot
#inlineditbutton