3cbcb444b8050355da76327916461be9
God of War Collection
Prisjakt: God of War Collection 149 kr
Actionspelen om halvguden Kratos kamp mot den grekiska mytologins gudar kommer har tidigare släppts till PS2 och PSP. Nu kommer God of War och God of War 2 i en samlingsutgåva till Playstation 3 där båda spelen fått stöd för 720p-upplösning, snabbare bilduppdatering och trophies.
Release: Okänt (preliminärt)
UtgivareSCEA
UtvecklareSCEA
GenreAction
ReleaseOkänt (preliminärt)
ps3
info
Info
news
Nyheter (7)
magnify
Förtitt
artikel
Recension
images
Bilder (10)
movies
Filmer
forum
Forum
world
Hemsida
joystick
Serie
vote
Betyg
God of War Collection
Skrevs 2010-01-26 06:45:00 av Magnus Enarsson
Vi har importerat för att se om det är en bra idé att göra HD-versioner av gamla spel.
För att värma upp publiken inför den tredje delen i sagan om Kratos har Sony valt att släppa uppgraderade versioner av de två mästerliga föregångarna som släpptes till PS2. På en Blu-ray-skiva finner vi alltså både God Of War och God Of War II, tillsammans med allt bakom kulisserna-material som fanns med i originalutgåvorna, samt nya trophys åt de samlingstokiga. Men hur står sig spelen idag?
forsta
Jag ska inte gå in närmare på handlingen, vill ni ha en mer ingående recension om respektive spel, följ dessa länkar: God Of War, God Of War II.
Uppdaterad grafik, samma kontroll
Grafiken är nu mera högupplöst (720p) och med många förfinade texturer samt en silkeslen bilduppdatering som aldrig dippar under 60 rutor per sekund, ser det nästan galet mycket bättre ut än tidigare. Spelen var förvisso redan väldigt snygga på PS2, men att det skulle se så här rent och snyggt ut förväntade jag mig inte. Den enda niten rent grafiskt är att alla för-renderade filmer som använde sig av grafikmotorn på PS2 fortfarande ser ut som de gjorde innan. Här ser man verkligen den markanta skillnaden mellan versionerna och det sticker lite ögonen, men är inget som egentligen förstör själva upplevelsen.
   Spelets kontroller är intakta och de funkar precis så bra som de alltid har gjort. Jag kan med lätthet undvika mina fiender och använda mina kombos för att förgöra de helvetiska horderna av monster. Det är en bra uppvärmning för de som vill kunna kontrollera God Of War III när det släpps, för kontrollerna är väldigt snarlika.
Mindre petitesser
Den stora frågan som många säkert ställer sig då de släpps nyutgåvor av gamla spel är om det åldrats med värdighet och fortfarande är spelbara. Svaret i det här fallet är ett rungande ja! Båda spelen håller precis lika bra rent spelmässigt nu som då. Miljöerna, berättelsen, musiken och de filmiska dödsstötarna man delar ut på sina motståndare är blodiga, och absolut lika underhållande som förr. Pusslen håller också måttet och jag han klia mig i huvudet både en och två gånger innan jag löste de finurligheter som utvecklarna hittat på. Problemen känns fortfarande logiska och är trevliga avbrott mellan striderna.
   Det första spelet lider dock lite av sin återanvändning av fiender och det kan bli lite tröttsamt att se samma modell fast med en ny färg och annat vapen om och om igen. Som tur är stridssystemet så pass kul att man kan ta sig igenom spelet utan att tänka på det för mycket.
   I God Of War II är de flesta av det första spelets problemen ett minne blott. Här finns fler varierade fiender, mer hissnande miljöer, bossar, uppgraderingar och skriptade händelser som fortfarande känns storslagna och mäktiga.
Gow1
God Of War har som tradition att starta med fullt ös. I första spelet slängs man direkt in i striden mot den hemska hydran.
Slut cirkeln
Om du laddar inför God Of War III eller helt enkelt råkat missa föregångarna, är detta ett ypperligt tillfälle att se till att fylla ut ett hörn i spelhyllan med ännu en klassiker som förtjänar att ägas. Trilogins handling hör samman och även om spelen säkerligen håller att spela separat, så förtjänar historien att få berättas i sin helhet. Slut cirkeln med denna fina nyutgåva.
 • doro
  grind bastard Väldigt roliga spel. Har precis spel... 2010-02-15
 • IMG_0165
  Superfro Jag köpte mitt GoW på cdwow.se för... 2010-01-26
 • 11333_1239037261
  Little LL Ville bara säga att det var bra rece... 2010-01-26
 • jag
  Magnus Enarsson Eftersom det inte finns något svensk... 2010-01-26
jag

offline Magnus Enarsson

En trevlig grabb från Skövde som nu mera bor i Stockholm efter en tid som reporter för Sveriges Radio P4 - Skaraborg. Jobbar som klippassistent på Digitala medier inom TV4, men är även utbild...
3cbcb444b8050355da76327916461be9
Genre
Action
Utgivare
SCEA
Utvecklare
SCEA
Plattform
Playstation 3
Prisjakt
Release
Okänt
Sammanfattning
plus
 1. Den uppgraderade grafiken
 2. Den lena bilduppdateringen
 3. Bra kontroll
 4. Roliga strider
minus
 1. Lite repetitiva fiender
 2. Lågupplösta mellansekvenser
8

Slutsats

Sony har piffat upp de två första delarna i God Of War-serien och de är precis lika bra nu som de var när de först släpptes. Med sin nya HD-grafik, extrameterial och trophy-stöd, kommer de inte göra någon besviken som gillar bra action spel. Det är ett fantastiskt paket och givna klassiker som förtjänar att stå i din hylla.
Bilder
godofwarcollectionplaystation3ps3002
godofwarcollectionplaystation3ps3005
godofwarcollectionplaystation3ps3006
godofwarcollectionplaystation3ps3009
godofwarcollectionplaystation3ps3010
godofwarcollectionplaystation3ps3013
godofwarcollectionplaystation3ps3014
godofwarcollectionplaystation3ps3017
godofwarcollectionplaystation3ps3018
trilogy
liten
#inlineditbutton