dff67e6bf21d51b0fa0ddc011b191dd5
Wii Fit Plus
Prisjakt: Wii Fit Plus 49 kr
Nintendos uppföljare till träningsspelet Wii Fit. Spelet, som fått tilläggsnamnet Plus, ska innehålla 15 nya träningsspel samt flera nya yogaövningar.
UtgivareNintendo
Utvecklare
GenreTräning
Release2009-10-30
wii
info
Info
news
Nyheter (5)
magnify
Förtitt
artikel
Recension
images
Bilder (15)
movies
Filmer (1)
forum
Forum
world
Hemsida
joystick
Serie
vote
Betyg
Wii Fit Plus
Skrevs 2009-11-02 10:46:00 av Erik Hansson
Fler minispel att hålla formen till. Är de något att ha?
Förra årets Wii Fit sålde väldigt bra och fick därmed en uppföljare. Den här gången med lite nya minispel, som bland annat har stöd för Wii Motion Plus. Det går också att skapa personliga träningsrutiner beroende på vad och hur du vill träna.
wiifit1314283480
Har du plats?
Precis som föregångaren spelas Wii Fit Plus med en balansbräda (ingår i paketet om du betalar knappt 1000 kronor). Det är en ganska stor och stadig sak som faktiskt känns tålig och rejäl.
   Finessen med brädan är att den kan mäta var du trycker på ovansidan. Många av minispelen i Wii Fit handlar om att fördela och variera tyngden eller att försöka hålla viktfördelningen så stilla som möjligt. Den har även en inbyggd våg.
Göm din vikt
Först skapar du profiler till alla som vill vara med genom att skriva in födelsedag och längd. Brädan känner av vikten och räknar sedan ut body mass index. Utifrån detta högst förenklade sätt att mäta över- eller undervikt får du din dom. Är du underviktig, ideal, överviktig eller fet? Här bör det påpekas att BMI inte är någon exakt vetenskap och domen som spelet kan ge dig är både förenklad och onödigt kategorisk.
   Om du inte vill visa din vikt för andra i rummet eller till och med lösenordsskydda din profil så går det bra. Om du tidigare spelat Wii Fit används samma profiler och du får reda på hur det gått sedan sist.
Gör dig 20 år yngre
När du fått din BMI-dom är det dags för nästa test. Med balansövningar som att stå på ett ben eller flytta din kroppsvikt räknas din Wii Fit-ålder ut. Även här är det naturligtvis ett lekmannamässigt tal som inte ska tas på allvar. Framför allt eftersom systemet för att mäta ut den här åldern haltar rejält. Det kan räcka med att göra bra ifrån sig i en övning för att du ska bli 20 år yngre. Det blir därför en ganska meningslös siffra som inte säger någonting egentligen.
wiifitpluswii003
Du kan bygga ihop egna träningsprogram som är anpassade till hur du vill träna. Enkelt och smart.
Lätt att tröttna
Övningarna i spelet ska förbättra din hållning, dina muskler, din balans eller bränna fett. Vissa är korta styrke- eller yogaövningar där man ska härma en instruktör på skärmen. Det kan vara armhävningar som övergår i att med ena armen peka upp mot taket eller yogarörelser där man sakta vrider överkroppen. Alla ges noggranna instruktioner både med tal och demonstration av extremt simpel grafik.
   Minispelen är desto roligare. De finns i kategorierna balans eller fettförbränning. Den förstnämnda har bland annat höftrullande rockringar, tyndpunktsförflyttande snöbollskrig, karateträning med sparkar och slag eller jonglering på boll. Fettförbränning görs bland annat med step up i takt med tråkig musik eller jogging där man ska stoppa wii-fjärrkonrollen i fickan och sedan springa på stället. Det är småroliga spel som dock håller mest för stunden. Det gäller att byta spel ofta för att inte tröttna.
Många roliga nyheter
Alla övningar poängsätts och dina poäng hamnar på en topplista som delas med andra som tävlar på din Wii. Nytt för Plus-versionen är att det finns ett flerspelarläge där man turas om att tävla i olika grenar. Tyvärr är det bara nio av minispelen som kan spelas på det här viset, men ett litet plåster på såren är att man ser andra Miis man har på sitt minneskort under vissa tävlingar. Det är rätt kul att se någon av sina kompisars Mii springa förbi en på löparbanan eller hjälpa en med rockringarna.
   I Plus slipper man låsa upp minispelen och många av de nya övningarna är riktigt roliga. Som till exempel övningen där man ska luta block för att få bollar att rulla ner i rätt rör eller där man ska vicka på höften på numrerade kuddar så att de tillsammans blir summan tio. Enkelt och småkul.
En extra sporre
I början av spelet kan man också sätta upp ett mål på hur mycket man vill gå ner i vikt. Det rekommenderas att man inte går ner mer än 1,4 kilo i veckan för att undvika jojo-bantning. För varje dag som du använder din Wii Fit vägs du och placeras in på ett diagram. På så sätt är det ett ypperligt redskap för de som vill tappa något kilo inför Beach 2010. Det blir enkelt att se hur det går för en och även om man bör använda mer träning än Wii Fit för att gå ner i vikt så gör visualiseringen det lite roligare och är en extra sporre.
   I Plus kan man dessutom kolla hur många kalorier maträtter innehåller så att det blir lätt att se hur länge du måste träna för att träna bort bananen du nyss åt.
wiifitpluswii005
Att träna karate och se sina familjemedlemmar eller vänner härma ens rörelser i bakgrunden är roligare än det låter.
Förenklad träning snarare än spel
Väldigt mycket med Wii Fit Plus är precis som i föregångaren förenklat och alla minispelen är snarare en introduktion till hur balansbrädan fungerar än genomarbetade spelkoncept. Men det är utmärkta sätt att få sig lite träning.
   Ni som gillade Wii Fit bör köpa Plus för de nya funktionerna och minispelen och ni som inte köpte Wii Fit och känner att ni har en tusenlapp över för lite lättsam motion för hela familjen kanske ska ge en gemensam julklapp till hela familjen?
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
dff67e6bf21d51b0fa0ddc011b191dd5
Genre
Träning
Utgivare
Nintendo
Plattform
Wii
Prisjakt
Release
2009-10-30
Sammanfattning
plus
  1. Kul sätt att träna
  2. Håller koll på dina framsteg/misslyckanden
  3. Enkelt att lära sig
  4. Har fler och roligare minispel än föregångaren
  5. Priset, om du redan har balansbrädan
minus
  1. Priset, om du inte redan har balansbrädan
  2. Mest en samling små minispel
  3. Inget onlinestöd
  4. Ännu fler AA-batterier kommer gå åt
  5. Inte helt oklanderlig kontroll
7

Slutsats

Wii Fit Plus innehåller inte några avancerade, svettframkallande träningsrutiner. Det är enkla små övningar som tillsammans får dig att röra dig och långsamt förbättrar din styrka balans och under tiden bränner lite kalorier. Plus-versionen har flera nya minispel som är roliga och lite nya funktioner som är vettiga. Som ett försök att få hela familjen att röra lite mer på sig är det ett trevligt spel, men det är ingenting du ska köpa själv för att få ett träningsredskap.
Bilder
wiifitpluswii001
wiifitpluswii002
wiifitpluswii003
wiifitpluswii004
wiifitpluswii005
wiifitpluswii006
wiifitpluswii007
wiifitpluswii008
wiifitpluswii009
wiifitpluswii010
wiifitpluswii022
wiifitpluswii023
wiifitpluswii025
wiifitpluswii026
#inlineditbutton