8f9f280940e9c294881d18380f6ba0d1
Lips: Number One Hits
Prisjakt: Lips: Number One Hits 199 kr
Nästa karaokespel i Lips-serien kommer enbart hitta listettor från flera olika decennium. Bland annat Coldplays “Viva La Vida”, Rihannas “Disturbia”, Culture Clubs “Karma Chameleon” och MC Hammers “U Can’t Touch This”.
UtgivareMicrosoft Game Studios
UtvecklareINIS
GenreMusik
Release2009-10-23
xbox360
info
Info
news
Nyheter (2)
magnify
Förtitt
artikel
Recension
images
Bilder (8)
movies
Filmer (1)
forum
Forum
world
Hemsida
joystick
Serie
vote
Betyg
Lips: Number One Hits
Skrevs 2009-11-02 13:06:00 av Erik Hansson
Bara listettor i ett karaokespel låter som en given partyhit. Men är det så enkelt?
Det är naturligtvis smart av Microsoft att i uppföljaren till Lips satsa på listettor. Det är den sortens musik som karaokesjungande tv-spelare vill ha, uppenbarligen. Medan Singstar för det mesta slänger in lite konstiga och okända utfyllnadslåtar så är alla låtarna i Number One Hits kända.
lips420
Veva med mickarna
Mikrofonerna till Lips är trådlösa och rörelsekänsliga. Medan man sjunger får man ibland instruktioner om att göra någon rörelse med sin mikrofon för att få mer poäng. Det är inget som höjer spelkänslan och känns mer som en gimmick. Vissa kommer gilla att man ska vara aktiv med annat än sång under låtarna, andra kommer bara störa sig på det. Framför allt är det något som kommer göra att poängen skiljer sig extremt mycket åt mellan de som kan/vill vifta och de som bara vill sjunga.
Snälla poäng
Poängbedömningen är snällare än i Singstar. Det är inte speciellt svårt att sätta tonerna som krävs och det går ibland till och med att sjunga uppenbart fel och ändå få full pott på den aktuella strofen. Rapmätaren som ska bedöma hur bra du rappar är helt sönder. Det går att mumla helt utan takt och få väldigt bra poäng.
   För er som bara ska spela Lips som ett partyspel kommer inte det här göra så mycket. Men för er som tar tävlandet lite mer seriöst är det ett klart minus.
lipsnumberonehitsxbox3602
Att få se de klassiska musikvideorna medan man sjunger är ett stort plus. Åtminstone i det här fallet.
Tråkiga spellägen
Värre än den något haltande sångbedömningen är att det saknas många vettiga spellägen. Att sätta bra poäng på låtarna är förvisso kul, men det finns aldrig någon större vits med det. Man kan till exempel inte skapa olika profiler så att dina poäng på låtarna sparas till dig och dina vänner i rummet. Det finns inte heller några vettiga partylägen, varierade svårighetsgrader eller några vettiga onlinefunktioner som i Singstar.
   Så för partytillfällena får man först snacka ihop sig om vilka låtar man ska lägga i en spellista och sedan bara köra låt efter låt utan något större mål än poängen du har just nu. För vissa kanske det räcker. För mig är det ännu ett minus som borde ha fixats från första Lips.
Fler klagomål
Det har inte hänt speciellt mycket sedan sist. Du kan låsa upp en dryg handfull kläder till din avatar och gå upp i nivåer med din profil ju mer du sjunger. Trevliga morötter för ensamspelare, men Lips är ju som sagt framför allt ett partyspel.
   Utvecklarna Inis har också gjort om menyerna och låtvalsskärmen och över lag är allt tydligare och mer logiskt nu. Den nya sidan med låtarna visar också repertoaren från det första Lips om du har det. Det är bra om du är beredd att byta skiva, men rörigt om du bara vill spela Number One Hits.
   Jag irriterar mig också på att det tar över en halv minut innan man kan sjunga en låt för att det ska laddas och sparas. Den väntetiden tar bort lite av partystämningen.
   Onlineläget består av ledartavlor och att skicka utmaningar till vänner. Det räcker, men hade kunnat göras betydligt bättre.
lipsnumberonehitsxbox3603
Kanske något söndertjatad låt, men den brukar leda till fin allsång i soffan.
Inte vad jag hoppats på
Number One Hits är en expansion och inte ett nytt spel. Nyheterna är få och inte speciellt genomtänkta, men låtutbudet är så pass känt och välfyllt av hits att det trots allt är ett bra alternativ för den sångsugne. Och det finns vid det här laget över 100 låtar att ladda ner för ungefär 15 kronor styck. Mitt största bekymmer med Lips är att det inte finns bättre partyspelslägen som inte bara gör det roligt att sjunga utan också spännande. Det märks att Inis är på väg att göra ett riktigt bra karaokespel, men det är nog dags att släppa ett Lips 2 snart för att verkligen visa att de kan bättre än Singstar-utvecklarna.
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
8f9f280940e9c294881d18380f6ba0d1
Genre
Musik
Utgivare
Microsoft Game Studios
Utvecklare
INIS
Plattform
Xbox 360
Prisjakt
Release
2009-10-23
Sammanfattning
plus
  1. Karoke är alltid kul
  2. Perfekt festspel
  3. Välkända låtar
  4. Tydligare menyer
minus
  1. Inte helt lyckad röstigenkänning
  2. Mikrofonviftandet känns så onödigt
  3. Var är alla spellägen?
  4. Långa laddnings- och sparningstider
  5. Bara en svårighetsgrad
6

Slutsats

En expansion till karaokespelet Lips som innehåller små förändringar till bland annat menyerna och ska framför allt ses som en ny samling låtar. Det är fortfarande lite för enkelt att få höga poäng och jag gillar fortfarande inte att man ska vifta med mikrofonerna. Förutom det är Number One Hits en bra samling låtar som är välkända och därmed lämpliga för de flesta fester. Glöm bara inte kolla låtlistan först så att du inte köper grisen i säcken.
Bilder
Lips_Number_One_Hits_Menu
lipsnumberonehitsxbox360002
lipsnumberonehitsxbox360003
lipsnumberonehitsxbox360004
lipsnumberonehitsxbox360005
lipsnumberonehitsxbox360006
lipsnumberonehitsxbox360007
#inlineditbutton