Tiger Woods PGA Tour 10
Skrevs 2009-07-27 16:40:00 av Erik Hansson
Svinga med känsla i spelrummet. För alla som inte hatar golf.
Att stå framför tv:n och svinga din Wii Motion Plus-kontroll till Tiger Woods 10 är troligtvis det närmaste riktig golf du kan komma i hemmet. Så enkelt är det. Med det nya tillbehöret som gör Wii-kontrollen känsligare krävs det mer precision i din sving och dina puttar. Till skillnad från föregångaren har "tian" dessutom gott om innehåll.
tw420
Var tydlig
De problem som finns i svingen beror troligtvis mer på hur hårdvaran är beskaffad. Det kan ibland bli märkligt hårda eller lösa slag, men om du bara är tydlig med dina rörelser och inte underskattar känsligheten i kontrollen så kommer det antagligen gå smärtfritt. Skulle du mot förmodan inte vilja svinga med hela armen i en pendelrörelse kan du koppla in en nunchuk och slå dina slag som i PS3- eller 360-versionerna.
   Det går att spela utan Wii Motion Plus-tilbehöret, men då tappar man faktiskt en del av känslan. Det blir inte riktigt lika exakt.
Känsla i svingen
En av de bästa nyheterna i tian är att de nu fixat till när- och puttspelet. Det är numera fullt möjligt att slå bra slag nära green eller att putta med precision. Förra året var det lite väl mycket slump inblandat i hur bollen gick.
   Att slå en fade eller draw görs enkelt genom att vinkla wii-kontrollen några grader när du svingar och den nya "precision putting" gör att puttarna mer påminner om riktig golf (eller minigolf för oss golf-oskulder) med betydligt bättre kontroll på slagen. Det fungerar faktiskt så pass bra att efter några timmar med spelet så kommer slagen naturligt. Du känner själv hur hårt du ska slå och tittar mindre och mindre på de procenttal som berättar ungefär hur mycket du ska ta i. Din bedömning av avståndet och din känsla i svingen räcker. Bättre betyg än så kan knappt spelmekaniken i ett golfspel få.
tigerwoodspgatour10wii005
Frisbeegolfen är en kul bonus med bra känsla, men är framför allt kul när du har vänner på besök som inte är så vana vid golfdelen.
Gott om innehåll
Karriärläget har också fått en rejäl förbättring. Det finns nu hela 27 banor i spelet, tillsammans med US Open och ett bättre läge för att skapa spelare. Det finns också mängder av olika mini- och partyspel och det går fortfarande att spela Tiger Woods även om man är orutinerad. Tre olika svårighetsgrader gör att barn kan möta veteranspelare och ge dem en bra match.
   Det omtalade frisbeegolfläget funerar i stort sätt väldigt bra och likt verklighetens sport, men tilltalar kanske framför allt familjen eller folk som tycker det vanliga golfläget är en aning för svårt.
Regn och turneringar
Onlineläget har också förbättrats rejält. Det går såklart att spela enskilda utmaningar, men även turneringar varje dag och vecka med ledartavlor. Tävlingarna är indelade i olika svårighetsgrader så att du slipper möta någon som är på en helt annan nivå än du själv.
   En annan kul nyhet är realtidsväder via "Weather Channel" som gör att du under 18 hål kan få uppleva både sol, regn och förändringar i vinden. Att spela en svår bana i regn och stark vind är en stor utmaning.
tigerwoodspgatour10wii009
Klarar du att vara lika skärpt som Woods?
För dig som inte hatar
Precis som versionerna till 360 och PS3 är TW10 till Wii riktigt lyckat. Det finns en del smärre bekymmer som hackig grafik, små jobbiga laddningstider här och där och kommentatorer som inte riktigt anpassats till vad som händer på skärmen. Förutom det är TW10 till Wii ett av de bästa spelen till konsolen och väl värt dina pengar om du inte hatar sporten.
 • Nisse
  egt077 Jag känner mig lite skeptisk till de... 2009-07-27
  • gastrikland_moi
   erik Haha! Ja jag kan inte svara på om ma... 2009-07-29
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
1945ce4ff2bf153e4ec2ffa05c1fb681
Genre
Sport
Utgivare
EA
Utvecklare
EA Tiburon
Plattform
Playstation 2, PC, Playstation Portable, Nintendo DS, Xbox 360, Playstation 3, Wii
Prisjakt
Release
2009-07-02
Sammanfattning
plus
 1. Gott om innehåll
 2. Utmärkt kontroll
 3. Frisbeegolf
 4. Massor av spellägen
 5. Bra onlinestöd
minus
 1. Hackig grafik
 2. Kommentatorerna har inte alltid full koll
 3. Små laddningstider här och där
8

Slutsats

Jag gillar golfspel. Men jag saknar det där lilla extra fanatiska engagemanget för att kunna slå till med ett högre betyg. Trots att TW10 till Wii egentligen är en nästan komplett version av sporten. Det finns gott om innehåll, kontrollen är utmärkt och ger en väldigt bra känsla, många minispel för flera spelare är roliga och karriärläget är väl tilltaget. Om du inte hatar golf är det här ett så gott som givet köp. En mycket stark åtta.
Bilder
tigerwoodspgatour10wii046
tigerwoodspgatour10wii047
tigerwoodspgatour10wii049
tigerwoodspgatour10wii045
tigerwoodspgatour10wii048
tigerwoodspgatour10wii050
#inlineditbutton