Super Stickman Golf
Skrevs 2011-07-19 00:00:00 av Erik Hansson
Sidoscrollande golf som beskrivs som en guldklimp i app-djungeln.
Super Stickman Golf är förvisso inte helt okänt för de som försöker följa rapporteringen om vad som dyker upp på App Store, men för mig är det det bästa exemplet någonsin på en guldklimp i app-djungeln. Mina bäst spenderade sju kronor i år.
superstickmangolf_420
Streckgubbegolf
Som vanligt med mina favoritspel på pekskärmar så är kontrollen anpassad till kontrollens begränsningar. Här ställer du in riktningen på dina slag i lugn och ro och bestämmer sedan kraften genom att stoppa en mätare i rätt ögonblick. Din lille streckgubbegolfare slår då iväg bollen och du får se hur dina val påverkas av fysikmotorn och underlaget. Väldigt enkelt, väldigt funktionellt.
Knepiga par tio-hål
Varje bana har ett visst par som du bör uppnå för att låsa upp allt i spelet. Till skillnad från vanlig golf kan hålen i Super Stickman Golf ha så högt par (förväntat antal slag på hålet) som tio och vara väldigt komplexa. Oftast finns det flera möjligheter att nå hålet - en säker och en krävande. Dessutom är det inte ovanligt att det finns så pass mycket hinder på din väg att ditt resultat på samma bana kan variera mellan -5 och +5. Sandbunkrar, vatten och stup hör till hindren, men framför allt kan banorna i sig vara väldigt knepiga med små utrymmen som bollen måste prickas igenom.
superstickmangolf_3
Vissa banor ryms på en skärm. Andra är stora och komplexa.
Sju fuskbollar
Till din hjälp får du ta med sju specialbollar. De kan dels användas för att slå om slag som blev helt misslyckade, men det finns också till exempel förmågan att byta vatten mot sand, en boll som klistras fast där den landar, en boll som går extremt långt eller en som man kan få att falla lodrätt ner genom att trycka på en knapp. Flera av specialbollarna tar lite tid att låsa upp och det är först när du har dem som spelets fulla potential öppnar upp sig.
   Det är dock även en charm att spela helt utan "fuskbollar".
Svårare banor efterlyses
Det går att spela igenom varenda bana själv, men också att möta andra spelare online eller turas om på samma konsol. Även om jag tycker spelet är suveränt även när jag spelar själv så är det mot en mänsklig motståndare som är ungefär lika bra som Super Stickman Golf är som roligast.
   Det här har varit sommarens roligaste och mest intensiva spelupplevelse för min del som jag redan spenderat tiotals timmar med. Nu hoppas jag bara på paket med nya, krångliga banor.
 • member_male
  EmiVi Ser ut som Worms Go... detta direkt. :-\ 2011-07-22
 • comment
  neco Riktigt kul! Multiplayer kan vara rik... 2011-07-20
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
ada46bb6f6c445b749a49fd53e7dc6e2
Genre
Sport
Utvecklare
Noodlecake Games
Plattform
iPhone/iPod
Release
2011-06-21
Sammanfattning
plus
 1. Enkel och funktionell kontroll
 2. Många banor
 3. Superbollar
 4. Flerspelarläge
minus
 1. Hade behövt fler svåra banor
 2. Något ojämn par-bedömning
9

Slutsats

Som vanligt med de bästa spelen till pekskärmar så är kontrollen väl anpassad till kontrollens begränsningar. I Super Stickman Golf ställer du in riktningen på dina slag i lugn och ro och bestämmer sedan kraften genom att stoppa en mätare i rätt ögonblick. Din lille streckgubbegolfare slår då iväg bollen och du får se hur dina val påverkas av fysikmotorn och underlaget. Enkelt, funktionellt och väldigt roligt. De komplexa banorna, det begränsade antalet superbollar och flerspelarläget gör det här till ett av mina favoritspel till smartphones. Lika kul i små doser som långa sessioner. Mina bäst spenderade sju kronor i år.
superstickmangolf_2
superstickmangolf_2
superstickmangolf_4
#inlineditbutton