Recension av Fallout New Vegas Old World Blues
Skrevs 2011-07-22 13:29:00 av Erik Hansson
fallout_oldworldblues_420
Old World Blues är den tredje expansionen till Fallout New Vegas efter Dead Money och Honest Hearts. De två tidigare delarna fungerade som underhållning för sådana som mig som gärna återvänder ofta till Fallouts värld, men jämfört med Old World Blues har de inte mycket att hämta.
Fallout 3 och Fallout New Vegas hör till mina favoritrollspel den här generationen på grund av den retrofuturistiska spelvärlden, den nördiga humorn och känslan av att vara utsatt. På de högre svårighetsgraderna är det en ständig kamp för att överleva som kräver noggrann planering. Jag har ännu inte spelat igenom det i hardcore-läget, men skulle verkligen vilja ta mig tid till det någon gång.
En av anledningarna till att Old World Blues är så bra är att det innehåller många av de verklighetsfrånvända robotar som Obsidian är så bra på att ge liv åt. Yes Man i New Vegas är en fantastisk skapelse och i området The Big Empty finns det gott om robotar med vitt skilda personligheter, som alla är mer eller mindre knäppa.
   Inledningen av expansionen består av långa minnesvärda samtal med flera av dem som borde varit långtråkiga, men underhöll mig stort. När du fått reda på vad det är som hänt i området, och med dig själv för den delen, öppnas området upp för utforskande. Det finns en hel del uppdrag att slutföra och många saker att upptäcka. Mer än i de senaste expansionerna.
fallout-new-vegas-old-world-blues-pc-1309880568-006_2011792328
En av expansionens många minnesvärda karaktärer.
En av höjdpunkterna är ett uppgraderingsbart "hem" där vi kan installera chip i olika maskiner så att de går att kommunicera med. Som exempel på den knäppa humorn kan två strömbrytare nämnas som är rivaler till varandra och bråkar sinsemellan.
   Det finns också några nya förmågor och vapen, men expansionens största behållning är handlingen. Upplösningen tål att tänkas över innan du fattar ditt beslut och tack vare robotarna har Fallout blivit roligt igen. Allt från diskussioner om "penis-tår" till kommentarer som "but that's okay, they don't remember" är typiska för Old World Blues.
   Berättelsen har dessutom paralleller till andra kända historier som förvisso hade kunnat visas bättre, men som ändå finns där.
Jag, som gillar Fallout-världen så mycket, tycker att den här expansionen är ett givet köp. För ungefär 100 kronor får du runt 20 uppdrag och 5-8 speltimmar beroende på hur noggrann du är. Jämfört med alla uppdrag i New Vegas hör de här till de absolut roligaste.
Betyg: 9 av 10
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
#inlineditbutton