Ready 2 Rumble Revolution
Skrevs 2009-03-30 06:32:00 av Björn Pålsson
Boxningsspel till Wii, en given hit?
Ready 2 Rumble-serien har varit med i några år nu och har representerat den mindre realistiska versionen av boxning. Nu introduceras serien till Wii där vi redan fått svinga handskarna i Wii Sports. Kan ett skojfriskt boxningsspel med ett gäng kändiskarikatyrer verkligen revolutionera på Wii?

Kända karikatyrer

Sugen på att äntra boxningsringen med en Arnold-liknande tysk i läderhosen? Eller varför inte Beckham, Jack Black, Brad Pitt eller David Hasselhoff? Dessa är några av de skämtsamt utformade karaktärer som Ready 2 Rumble Revolution bjuder på. De går givetvis inte under sina egna namn men att förstå vilka de ska föreställa är inte speciellt svåra att lista ut. Konceptet att låta dessa kändiskopior bulta varandra sönder och samman låter kanske roligare än vad det är. För sanningen är att det inte är speciellt roligt överhuvudtaget. Kontrollen bär den största skulden.

En kontroll för varje hand

Spelet är gjort för att spela från sidan och med Wiimoten i ena handen och nunchuken i den andra kontrollerar spelaren höger och vänster hand. Kontrollerar är förvisso inte rätt ord då kontroll är en av de saker som spelet verkligen saknar. I vilket fall som helst finns ett antal slag för varje hand. Genom att tilta en kontroll framåt gör karaktären en jabb med den handen, att dra den bakåt resulterar i en uppercut. Tunga slag genomförs genom att kontrollen dras först åt sidan och sen bakåt eller framåt. Kroppslag gör du om du håller ner C-knappen och det finns möjlighet att ducka, luta sig bakåt och blocka. I en inledande genomgång får spelaren testa alla slag och just då känns det ganska lovande, en känsla som spelet snart tar död på.
r2rrwi0031528944229
Arnold? Är det du?

Kontroll utan kontroll

Väl inne i spelet blir det nämligen smärtsamt uppenbart för din stackars boxare att kontrollen inte håller vad den lovade i genomgång. Det är svårt att sätta sina slag och det går alldeles för fort för att kunna tänka ut några kombinationer. Visst kan man skaka på för fullt och få in ett par träffar men det ger knappast någon tillfredsställelse. Spelandet känns stelt och okontrollerat. Största problemet är givetvis att när du som spelare skakar kontrollerna i frustration över att att din boxare aldrig gör som du vill så är motståndaren desto mer kontrollerad. Han sätter sina chanser och trycker till dig. Garanterat. Du kommer att få stryk.

Karriärläget imponerar inte

Som vi sett tidigare i olika boxningsspel går det att skapa en karaktär, träna honom och sen ge dig ut för att fightas mot toppen. Här bjuds vi på ett sparsmakat karriärläge med några ganska jobbiga och tråkiga träningsmöjligheter. Dessutom går det att köpa massa fula tatueringar och accessoarer för dina prispengar men mer bjuder inte spelet på. Förutom att boxas då. Vilket kontrollen fortfarande omöjliggör. Så nu har du en riktigt dålig boxare som du inte kan fightas med. Det var inte jobbigt att lämna karriärläget men att återvända känns oerhört tungt.
ready2rumblerevolutionwii013
Kontrollen omöjliggör någon som helst strukturerad boxning. Bilden till trots.

Kontrollen sänker spelet

Finns det inget positivt med Ready 2 Rumble Revolution? Jodå, det är rätt snyggt och kollar man på de datorstyrda motståndarana finns det faktiskt ett bra boxningsspel där. Problemet är att spelaren aldrig får uppleva det då kontrollen inte fungerar. Det går helt enkelt inte att spela spelet utan att få stryk för att du försöker slåss ordentligt eller eventuellt slå en boxare för att du bara spelar lufttrummor med kontrollerna. Ett spel där själva grundidén inte funkar är dömt att bli riktigt dåligt.
 • comment
  neco Another one bites the dust. 2009-03-30
  • IMG2020
   Beats Känns lite hårt att dela ut först ... 2009-03-30
   • comment
    neco Förövrigt är det ju B att dom döp... 2009-03-30
   • comment
    neco Ja, det är absolut ingen kritik mot ... 2009-03-30
    • IMG2020
     Beats Förstår vad du menar. Tror också a... 2009-03-30
IMG2020

offline Beats

Björn heter jag, pluggar och bor i Stockholm. Är en allätare av spel som spelat så länge jag minns.
0730dcbfcab921d4f0f672f80402fe79
Genre
fighting,Party
Utgivare
Atari
Utvecklare
Aki Corporation
Plattform
Wii
Prisjakt
Release
2009-03-25
Sammanfattning
plus
 1. Skulle kunna vara ett bra boxningsspel
 2. Ser helt okej ut
minus
 1. Kontrollen gör spelet omöjligt att både gilla och spela
 2. Sparsmakat karriärläge
3

Slutsats

Ready 2 Rumble Revloution hade nödvändigtvis inte behövt vara speciellt dåligt. När motståndarna leker runt i ringen kan man ana att det finns ett bra spel där. Tyvärr ger kontrollen ingen möjlighet för oss spelare att uppleva detta. Inget fungerar som det ska när du väl försöker boxas och det är inte speciellt roligt att bara vifta kontrollerna på måfå. Ready 2 Rumble Revolution går inte att rekommendera till någon då det är näst intill ospelbart.
Bilder
r2rrwi001
r2rrwi002
r2rrwi003
r2rrwi004
r2rrwi005
#inlineditbutton