Marvel Super Hero Squad: Infinity Gauntlet
Skrevs 2010-12-06 16:48:00 av Karl Sjöberg
Ett Lego Star Wars med Marvelhjältar? Det låter ju kul, men håller verkligen konceptet?
Jag gillar Lego Star Wars-spelen. Det är omöjligt att inte le när man ser de klassiska filmsekvenserna återberättade på ett barnsligt lekfullt sätt. Men Marvel Super Hero Squad: Infinity Gauntlet är inte lika charmigt.
marvel_super
Superfult
Det första du antagligen kommer att lägga märke till är hur fult det här spelet är. Jag har knappt sett på maken till odetaljerat spel på den här generationens konsoler. Framför allt miljöerna känns riktigt smetiga och tråkiga.
   Det här ser man bäst under spelets många mellansekvenser. Och som om inte grafiken var nog förvirrande så har Marvel Super Hero Squad: Infinity Gauntlet den mest ologiska storyn jag har upplevt på länge.
marvelsuperherosquadlegantdelinifiniplaystation3ps3048
Utanför rymdmacken skapar Hulken och Iron Man historia.
Vad i...
Det börjar med att Iron Man och Hulken gör ett besök på en rymdmack för att handla skor. De skorna som Iron Man ville ha råkade följa med skurken Super-Skrulls tvätt. De två hjältarna håller sig fast i skotjyvens rymdskepp och hamnar till slut på elakingen Thanos skepp. När de gömmer sig i en ventilationstrumma hör de hur Thanos planerar onda middagsplaner och råkar samtidigt avslöja att hans handske, Infinity Gauntlet, kan bli hans verktyg till universums undergång. Nu är det upp till en skvadron med hjältar att rädda universum och dra ut på olika knasiga uppdrag.
   Så här startar alltså spelet. Fullkomligt ologiskt. Det är både bra och dåligt.
marvelsuperherosquadlegantdelinifiniplaystation3ps3011
Kommentar överflödig.
Humor för alla
Humorn är anpassad för alla åldrar och spelet har för det mesta en harmlös Ratchet and Clank-liknande humor. Det är bara det att det tenderar att bli för mycket ibland. Och rätt som det är så inser du att spelet inte har något alls att göra med Marvel, förutom namnen på de olika karaktärerna. Röstskådespelarnas insatser passar utmärkt i ett barnprogram, men känns mest bara obekväma och malplacerade i sina roller som superhjältar. Det är inte lika klockrent som att se sina favoritscener från Star Wars i lego, eftersom det inte finns mycket till likheter mellan spelet och själva källan.
marvelsuperherosquadlegantdelinifiniplaystation3ps3070
Jim Parsons, kanske mer känd som Sheldon Cooper i The Big Bang Theory, gör en hjälteinsats som skurken Nightmare.
Kräver kompis
Det finns en del banor i Marvel Super Hero Squad: Infinity Gauntlet som känns riktigt roliga och innehåller bitvis kluriga pussel och underhållande strider. Och det finns många olika hjältar och skurkar att använda med tillhörande irriterande röster. Men spelet känns bara engagerande när du har en kompis att spela med, det finns alltför mycket hjärndöda sekvenser i spelet.
marvelsuperherosquadlegantdelinifiniplaystation3ps3056
Det finns många hjältar med olika förmågor, det här är bara en del av gruppen.
Lego Marvel
Men det är uppenbart att upplägget är taget från Lego Star Wars. Du ser allt uppifrån, kontrollen är snarlik och de olika karaktärerna är klassuppdelade och har olika förmågor för att ta sig förbi hinder.
   Marvel Super Hero Squad är bara inte lika charmigt.
Dåligt för barnen?
Det finns alldeles för mycket brister för att det ska stå på egna ben när det är så pass likt Lego Star Wars. Det finns vissa roliga sekvenser, speciellt om ni är två som spelar, även om det egentligen handlar om hur kul ni själva vill att det ska vara. Spelet passar bra till barn, även om det känns lite som att ge ett barn något onyttigt godis: Visst gillar dom det, frågan är bara om det är bra för dem.
Vi fick ett exemplar av spelet från THQ.
1441350_10200936570525580_587114245_n

offline Seaburger

Tar för det mesta över världen, om och om igen, i Civilization V. Pluggar annars till studie- och yrkesvägledare i Umeå.
ca06df94865885bfde2bf8045fb2226d
Genre
Action
Utgivare
THQ
Utvecklare
Griptonite Games
Plattform
Playstation 3
Prisjakt
Release
2010-11-16
Sammanfattning
plus
 1. Bitvis kul humor
 2. Kul med en kompis
 3. Många karaktärer med olika förmågor
 4. Vissa banor är bra
minus
 1. Horribelt fult
 2. Musiken kan staka sig
 3. Många oengagerande banor
 4. Bossarna är för lika
 5. Majoriteten av röstskådespelarna
 6. Dåliga instruktioner för pussel
 7. Kräver i stort sätt en kompis för att vara roligt
5

Slutsats

Marvel Super Hero Squad: Infinity Gauntlet känns som ett slarvigt utfört Lego Star Wars-plagiat med alltför många dåliga sidor. Men om du väljer att försöka göra det roligt och ser förbi alla brister så kan det vara riktigt underhållande med en kompis, framförallt med spelets omåttliga dråplighet.
marvel_200
250pxShshinfinitygauntlet
marvelsuperherosquadlegantdelinifiniplaystation3ps3060
#inlineditbutton