Lego Battles
Skrevs 2009-07-27 16:32:00 av Erik Hansson
Ditt första strategispel?
Jag förstår inte riktigt hur Warner Bros tänkt med Lego Battles. Det är ett strategispel i samma anda som Warcraft, men långt enklare. Ändå är det tillräckligt komplicerat för att yngre barn ska ha svårt för det. Alltså är det en ganska snäv målgrupp som har behållning av spelet. De som kan tänkas gilla strategispel, men inte riktigt är redo för de riktigt bra spelen i serien och som samtidigt inte känner sig för vuxna för varumärket Lego.
legobattles
En bra start
På ett annat sätt påminner Lego Battles om Lego Star Wars/Indiana Jones/Batman-spelen. De är utmärkta för föräldrar att spela tillsammans med sina spelintresserade barn och kan mycket väl fungera som en öppnande dörr för liknande spel i samma genre. Börja med Lego Battles och gå sedan över till lite mer avancerade spel.
legobattlesnintendods007
Producera enheter och byggnader
Precis som i de flesta andra spel i genren har man i Lego Battles olika sorters enheter. Arbetare som fixar byggnader och hugger ned skog, soldater som anfaller fienden och hjältar som har specialkrafter. Allt utspelar sig i realtid och det gäller att snabbt få igång en livskraftig by. Ett slott som kan producera arbetare, bondgårdar som ser till att fler enheter kan produceras, baracker som tar fram soldater av olika slag, torn som försvarar byn och mycket annat. Har du spelat något realtidsstrategispel tidigare kommer ingenting vara konstigt.
   Det gäller också att hitta en balans mellan enheterna så att du kan sköta sysslorna i staden samtidigt som du har tillräckligt med offensiv och defensiv kraft.
Från sju och uppåt
Eftersom spelet är riktat mot en yngre målgrupp är det enkelt, väldigt enkelt. Man styr enheter från olika Lego-kategorier som Castle, Pirates och Space och får enkla uppgifter i kampanjen som att skydda ett bibliotek, utrota fienden eller försvara sin by. Jag skulle tro att en lämplig ålder för en spelare är sju år och uppåt, men det finns definitivt en charm som gör att även jag kan uppskatta att klara av bana efter bana i kampanjen. Det beror dels på den enkla men mysiga grafiken, men också på att det finns ett visst djup att sätta sig in i. Kampanjen är riktigt lång, fast blir lite tjatig i långa loppet.
Fet mos
Det är dock inget felfritt bygge som utvecklarna ägnat sig åt. Enheterna springer ibland runt ganska klantigt och det är lite väl effektivt att bara mosa ihop en fet trupp och sedan springa runt och röja upp allt med den. Inget som är unikt för Lego Battles förvisso, men trots det ett tråkigt faktum.
legobattlesnintendods009
Snålt flerspelarläge
Det kan ibland bli krångligt att välja rätt enheter när det är hektiskt och många enheter på skärmen samtidigt, men över lag fungerar styrningen och kontrollen bra.
   Det går att spela flerspelarläge för upp till tre spelare om var och en har ett exemplar av spelet. Hade det räckt med ett kort hade det varit en riktigt bra, men nu är det lite snålt och svårt att utnyttja.
För enkelt
Det är egentligen inget större fel på Lego Battles. Det är ett småtrevligt strategispel i realtid som förvisso inte har några egna nya idéer, men som är lättsam underhållning. Däremot engagerar det mig aldrig mer än att jag kan dela ut en sexa. Det beror mycket på att uppdragen snart blir tjatiga och för att svårighetsgraden är för låg.
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
9dedb4b182b977aef13a423f27a6bcc5
Genre
Barn
Utgivare
Warner Bros
Utvecklare
Hellbent Games
Plattform
Nintendo DS
Prisjakt
Release
2009-06-26
Sammanfattning
plus
  1. Som ett förenklat Warcraft
  2. Bra som första strategispel
  3. Charmiga filmer
  4. Flerspelarläge
minus
  1. Enheterna är ibland korkade
  2. För lätt
  3. Något tjatiga uppdrag
  4. Flerspelarläget kräver varsitt kort
6

Slutsats

Som ett första realtidsstrategispel (RTS) är Lego Battles utmärkt. Det lär ut grunderna av resurshantering och och blir aldrig för komplicerat eller för stressigt. Men det innebär också att det inte engagerar i långa loppet. Efter ett tag blir det lite för enkelt och lite för tjatigt för oss som spelat något RTS tidigare.
Bilder
LBPWizardCinematicMidtro
LBHumanCinematicMidtro1
A03M05
A02M06
A02M04
A02M03
legobattlesnintendods007
legobattlesnintendods008
legobattlesnintendods009
legobattlesnintendods010
legobattlesnintendods013
legobattlesnintendods014
#inlineditbutton