Afro Samurai
Skrevs 2009-03-16 12:56:00 av Erik Hansson
En blodig och snygg anime blir ett hack & slash-spel till PS3 och 360.
Sommaren hade kunnat vara afrots tid. Hade Namco Bandai-teamet fått tre månader till på sig så hade det här kunnat vara riktigt lyckat. Nu är det ännu ett framstressat licensspel och fördomarna frodas.
afro420
Banal anime som spel
Animen Afro Samurai är egentligen inte mer än okej. Stilen är riktigt snygg, det finns en hel del coola karaktärer och med RZAs hiphopbeats skapas en atmosfär som få andra serier kan matcha. Men handlingen är banal och är egentligen bara olika anledningar för afrosamurajen att döda nästa motståndare. Därför borde det funka perfekt till ett spel.
Dussinfiender med olika tröjor
Spelet är ett hack 'n' slash av klassiska mått. Mängder av fiender ska dödas med olika attacker och kombinationer. Finesserna består av att man kan gå in i ett slow motion-läge och utföra lite extra hårda hugg genom att hålla in ryggknapparna. Inga större innovationer alltså.
   När man besegrat några hundra fotsoldater, som alla ser likadana ut eller i bästa fall har tröjor med olika färg, så är det dags för en boss. Sedan börjar nästa bana som är en repris på den föregående.
afrosamuraixbox360109
Svärd som hugger sönder människor är standard i Afro Samurai. Det passar stilen och känns inte så farligt uppmärksamhetstörstande.
Inte mer än nödvändigt
Namco Bandai fick till den grafiska stilen riktigt bra. I stillbilder ser det utmärkt ut. Animationerna är dock alltför hackiga och tjatiga för att vara godkända. Framför allt gäller detta alla dussinfiender som man möter. De har väldigt få rörelser och rör sig ryckigt vilket ger ett billigt intryck.
   Filmsekvenser kan också visa upp slarviga animationer och det övergripande intrycket är att det är framstressat eller att man åtminstone inte gjort mer än nödvändigt.
Visar andra spels styrkor
Hade spelet bara hållit en högre nivå i kontrollen och kameran och om det buggtestats ordentligt så hade det varit lätt att rekommendera det åtminstone till fansen. Men det är för vanligt att kontrollen och kameran gör det omotiverade plattformshoppandet näst intill ospelbart och spelets buggar och många konstiga händelser är helt enkelt inte godkända. Det är när man spelar ett sådant här spel som man inser hur vältestade många andra spel är. Det är inget bra betyg till Afro Samurai.
afrxx3051
Fienderna är tyvärr väldigt tjatiga. Både i utseende och animationer.
Det borde funkat
Jag hade förhoppningar. Den enkla handlingen och strukturen på animen borde ha funkat som spel om Namco Bandai bara ansträngt sig lite mer. Nu gör de inte ens den enkla berättelsen rättvisa och att Samuel L. Jackson är med i spelet känns bara som ett tomt försäljningsargument. Den budgeten borde gått till speltestarna istället.
   Men det är långt ifrån uselt. Här finns absolut roliga strider och vill ni ha lättsam action finns det en del att hämta. Är ni dessutom stora fans av Afro Samurai är det antagligen ett någorlunda vettigt köp, men räkna inte med att det håller någon högre kvalitet. Ni som inte redan är fans kommer inte bli det av det här spelet.
 • member_male
  patrik. Samuel Jackson är väl med i serien ... 2009-03-19
  • gastrikland_moi
   erik Ja han är med i både anime och spel... 2009-03-19
 • 12monkeyslarge01
  AccoWand Blir nog ett köp när det droppar ti... 2009-03-18
 • comment
  galveston Nu blev jag lite ledsen :( Hade verk... 2009-03-16
gastrikland_moi

offline erik

• Level 7 på Facebook.
047305d89af99e0da29661f391ae618e
Genre
Action
Utgivare
Namco Bandai
Utvecklare
Namco Bandai
Plattform
Xbox 360, Playstation 3
Prisjakt
Release
2009-03-27
Sammanfattning
plus
 1. Snygg stil
 2. En del coola strider
 3. Musiken
 4. Samuel L Jackson
minus
 1. Buggigt
 2. Plattformshoppandet
 3. Kontrollen
 4. Kameran
 5. Banalt
 6. Outnyttjad potential
6

Slutsats

Ett enkelt hack 'n' slash-spel baserat på en snygg och cool anime. Det borde fungera som lättsam action. Men det räcker bara i någon timme sedan börjar spelets uppenbara brister bli för tydliga. Budgeten som Samuel L Jackson fick för sina repliker borde lagts på att speltesta det alltför buggiga spelandet eller för att få till kontrollen och kameran istället. Det är inget uselt spel och det har sina stunder, men de är alltför få och de drunknar i intrycket av att det är en billig produkt till ett högt pris.
Bilder
screen12large
screen1large3
screen2large2
screen3large2
screen4large2
screen5large2
screen6large1
screen7large2
screen8large3
screen9large3
screen10large2
screen11large1
screen18large
screen19large
screen20large
screen21large
screen22large
screen23large
screen24large
screen25large
screen26large
screen27large
screen28large
screen29large
#inlineditbutton