En Klassiker Återuppstår

När det största MMORPG, eller Massive Multiplayer online role-playing game som det heter, släpptes under den senare delen av 2004 var det många som valde att sätta sig in i denna nya och massiva värld. I detta spelet kunde man välja att ta sig an olika roller och kämpa tillsammans för att besegra stora bossar som terroriserade världen.

 

Självklart är det World of Warcraft vi snackar om.

 

Sedan World of Warcraft släpptes har det tillkommit hela sex stycken expansioner som introducerat nya delar av världen, nya monster som vill förgöra världen och även nya klasser och raser att spela. I takt med att spelet utvecklats så har det fått en stor kritik gällande att de går för fort fram och man vill hellre se att de återvänder till de tidigare expansionerna. Detta har att göra med att mycket av slutdelen av de nyare expansionerna baseras på RNG gällande bytet man får av bossarna. Många har därför, på ett komiskt sätt, dragit liknelser till att World of Warcraft bara är en glorifierad spelautomat, likt de du kan hitta på online casino (som t.ex. här), och kräver att man gör något för att det ska kännas värt tiden man lägger ner.

 

Dessa röster har nu blivit hörda.

World of Warcraft går tillbaka till rötterna

Det är inte många gånger som ett stort spelbolag väljer att lyssna på sina kunder till den grad att de skapar ett helt ”nytt” spel till dem när samma spel redan finns, fast i en längre progression. Men under Blizzcon, som är Blizzards egna lanseringsevent, avslöjade de på Blizzard att de arbetar med att återställa en version av spelet som alla älskade. Den klassiska Vanilla World of Warcraft.

 

Denna nya versionen av spelet kommer däremot innehålla lite nyare grafik, uppdaterade funktioner och de har även raderat ett antal buggar som de hade under denna tiden. Detta gör att de spelarna som inte följt med i utvecklingen av spelet har en chans att återvända till de klassiska dagarna och få sig en nostalgisk resa på köpet.

 

World of Warcraft Classic kommer att lanseras under sommaren 2019 och det går att hitta information om det på överallt på nätet. Detta onlinespel kommer troligtvis inte att kosta dig några stora slantar då de på Blizzard är måna om att faktiskt behålla en större del av sina spelare.

 

Blizzard vill inte ge ut all information

Även om det redan finns läckor från dokument som visar hur Blizzard tänker att denna klassiska upplaga av spelet ska vara så är de också väldigt hemlighetsfulla. De vill inte avslöja alla detaljer som kommer att finnas med då det finns datagrävare som väljer att tolka fynden på egen hand. Om de väljer att tolka det de hittar på ett felaktigt sätt så kommer de att behöva att antingen förklara sig eller åtminstone bekräfta att det finns med i spelets databas.

 

En annan anledning att inte ge ut information på förhand är, enligt Blizzards egen utsago, att de inte vill förstöra överraskningsmomentet när man kliver in i spelet. Man vill att man ska få en ostörd nostalgiresa samtidigt som man vill uppdatera det som var problematiskt med spelet. Detta gör att vi möjligtvis kommer att kunna se ett PvP-system som påminner om det klassiska spelet, men med fler och uppdaterade kartor att spela på.

 

Förhoppningarna är stora

I med att detta spelet lockade till sig en så stor mängd människor när det släpptes så är förväntningarna på World of Warcraft Classic stora. Om allting går som planerat så kan du logga in på din favoritkaraktär redan den 16 juli sommaren 2019.
Vi ses där!